Au aparut oportunistii romani din Marea Britanie: S-a dat startul la „vanzarea VIZELOR”. Pretul 5.000 de lire. Oferte? Exista.

Marea Britanie a fost luata cu asalt in ultimii ani, forta de munca mioritica fiind din belsug. Incet-incet, oferta de munca a depasit cererea, asa ca o slujba in aceste tari a devenit tot mai greu de dobandit.

In baza ultimelor discutii, privind Brexitul la sfarsitul lui 2019, cat si a dezinformarilor, au aparut afaceristii de ocazie.

Oportunistii romani din Marea Britanie: S-a dat startul la „vanzari de VIZE”. Pretul 5.000 de lire. Oferte? Exista.

Pentru cei din tara care nu sunt pusi la curent cu settled status, pre-settled status, draci, laci, sau cei „mai slabi de inima din regat”, ca sa nu ii numim altfel, insa daca nu sunteti printre ei, veti intelege ce am vrut sa spune, au aparut oferte de a cumpara vize pentru Marea Britanie. Daca v-a busit rasul, va oferim un ragaz sa o faceti din suflet, pentru ca exact asta ar trebui sa fie reactia.

Este ceva pe principiul, cand niste romani „inventivi”, vindeau pe internet, pungi cu aer de pe stadioanele de la Campionatul Mondial de Fotbal din Germania.

Si ce credeti? Existau cumparatori. La fel acum, ce credeti? Exista cumparatori.

Cei care isi doresc sa lucreze in Marea Britanie sau in Irlanda fac tot posibilul pentru a obtine „viza necesara” de care se tot vorbeste pe internet sau la televizor, aceasta constituind un pas important pentru un castig substantial pe care si-l doresc.

Oportunistii romani din Marea Britanie: S-a dat startul la „vanzari de VIZE”. Pretul 5.000 de lire. Oferte? Exista.

Se vorbeste despre multi cetateni care si-au gasit slujbe bine platite, agonisind bani frumosi. Fireste, se pune intrebarea: cum poti obtine o astfel de viza? Daca, oficial, lucrurile sunt mai „complicate” in acceptiunea unora fiind online, pe caile laturalnice, totul este foarte simplu. Ziarele sunt pline cu anunturi de genul „asigur viza pentru  Marea Britanie si Irlanda „.

Am urmat calea unui astfel de anunt, pentru a vedea cum se prezinta situatia vizelor „la negru”.

„As dori o viza pentru Anglia sau Irlanda, vreau sa muncesc acolo, am auzit ca se castiga bine”, am inceput convorbirea telefonica.

„Ce varsta aveti?”, am fost intrebati, dupa care ni s-au comunicat imediat actele pe care trebuie sa le pregatim: pasaport, valabil inca cel putin un an; copie dupa certificatul de nastere si dupa buletinul de identitate; eventual, copie dupa certificatul de casatorie si dupa actele copiilor; patru fotografii tip pasaport, la costum; 100 de lire, taxa de viza; 100 de lire, taxa pentru dosar.

Dupa ce am strans documentele mentionate, ne putem prezenta unde ne asteapta tipul care se ocupa de procurarea vizei, care se va deplasa la Bucuresti. Acesta s-a angajat sa rezolve viza in termen de doua saptamani-o luna, dupa care trebuie platit comisionul. „Cand aveti viza, dati banii, va costa 5000 de euro, iar daca aveti interdictie, inca trei mii”, ne-a comunicat cel care a dat anuntul.

Oportunistii romani din Marea Britanie: S-a dat startul la „vanzari de VIZE”. Pretul 5.000 de lire. Oferte? Exista.

El a precizat ca, desi banii se dau la urma, in momentul depunerii dosarului, trebuie sa facem dovada ca detinem aceasta suma, „ca sa nu ma bag aiurea in afacere, noi lucram cu ministerele de justitie din Anglia si Irlanda”, a continuat intermediarul.

„Ce garantii avem ca vom primi viza, dupa ce achitam cele doua taxe, de cate 100 de lire ?”, l-am intrebat. „Daca va e frica, nu trebuie sa-mi dati nimic inainte, lasam plata la urma, numai sa-mi demonstrati ca aveti banii, nu ma incurc cu sarantocii”, ne-a raspuns. „Se poate negocia suma?”, am continuat. „Va pot scuti de cei 200 de lire, dar nu mai mult. Nu pot cobori mai jos de 5.000”, am primit raspunsul. Am cerut detalii despre viza.Am intrebat daca o sa gasim de lucru. „Omule, sunt destui romani acolo, o sa te invete ce sa faci.

Daca esti calificat, castigi doua mii de lire sterline pe luna, iti scoti repede banii, stai fara grija”. Am incheiat convorbirea, stabilind ca vom reveni, dupa cateva zile, cand vom avea actele.

Concluzia e limpede: Romanul face rost de orice, si mai ales poate vinde orice.

Daca ai bani, poti obtine vize, anulezi interdictii, negociezi cu ministerele din alte tari, calatoresti unde vrei, chiar daca legea nu-ti permite.Nu puneti „botul” la afaceristii de ocazie, si fiti mai inteligenti ca ei, pentru ca asa dispar.(reamintire situatie 2014, publicata de Hotnews, iar articolul trebuie tratat ca un pamflet, cu adevar „istoric”)