Britanicii vor sa inchida piata muncii pentru români: Marea Britanie a muncitorilor calificati si necalificati

O alta idee, este calatoria fara VIZA, insa cu nevoia permiselor de munca!

 Călătoria fără viză nu este o idee nouă – turişti australieni şi americani pot, de exemplu, să vină în Regatul Unit pe o perioadă de şase luni fără viză. În ceea ce-i priveşte există măsuri care-i descurajează să stea mai mult de şase luni şi să muncească ilegal. Ele le limitează capacitatea de închiria o locuinţă şi de a deschide un cont bancar. Însă ei au nevoie de o ofertă de loc de muncă de la un angajator britanic, să respecte criterii cu privire la limbă şi alte criterii, pentru a obţine un permis de muncă şi să stea mai mult.

”Ideea este că un sistem de permise de muncă pentru muncitori din UE va conduce, la un moment dat, la o scădere masivă a migraţiei nete din UE, pe măsură ce muncitorii cu salarii mici (80% din aflux) sunt eliminaţi”, a declarat Lodrul Green of Deddington, preşedintele Migration Watch UK. Această ”reducere ar putea, după calculele noastre, să fie de aproximativ 100.000 (de oameni) pe an”, a apreciat el.

„Cetăţenii UE şi membri familiilor lor, care au fost rezidenţi ai Marii Britanii pentru cinci ani sau mai mult vor fi eligibili pentru „statut de rezident”, transmit autorităţile britanice.

În caz contrar, aceştia vor primi „statut de pre-rezident”, care le va permite să stea în Marea Britanie pentru cinci ani, moment după care aceştia vor primi statutul de rezident. Ambele variante permit acces la servicii medicale şi alte beneficii.

„Principala recomandare este ca Marea Britanie să fie mai deschisă acceptării angajaţilor calificaţi din întreaga lume şi să limiteze accesul imigranţilor necalificaţi.Angajaţii calificaţi aduc beneficii clare economiei britanice şi trebuie încurajaţi activ”a declarat Alan Manning, preşedintele Comisiei Consultative privind Migraţia.

Totusi, ce a fost agreat si care au fost punctele ce au fost „bolduite” ?

1.Garanția că nu va exista „o frontieră fermă” între Irlanda de Nord și Republica Irlanda, menținându-se integritatea constituțională și economică a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

2.Cetățenilor UE care trăiesc în Marea Britanie și viceversa li se va proteja dreptul să trăiască, să muncească și să studieze în continuare în acea țară.

Aşa cum se arată în planul de reglementare pentru cetăţenii UE pe care l-a făcut public guvernul britanic, autorităţile nu vor accepta fotografii, felicitări sau albume ca dovezi eligibile prin care cetăţenii să demonstreze de cât timp se află în Marea Britanie.Contractul de muncă şi declaraţiile ipotecare ori contractele de închiriere sunt suficiente. Facturile la utilităţi, biletele de călătorie şi prescripţiile medicale ar putea fi, de asemenea, luate în considerare.

O alta intrebare este daca ramane in picioare sistemul prin care daca ai muncit in Marea Britanie, te intrebi daca poti sa iti recuperezi impozitul platit, usor si fara riscuri? Ei bine, se pare ca ramane inca in valabila, cel putin pentur moment.

Mai mult, e bine sa stii ca depunerea unei declaratii fiscale la biroul din Marea Britanie si obtinerea returnarii de taxe nu are nicio legatura si nici nu influenteaza in vreun fel situatia ta fiscala din Romania.

Daca lucrezi sau ai lucrat in Marea Britanie, poti obtine o returnare a impozitului pe salariu, impozit platit in plus catre stat (chiar si 100%). Sumele recuperate pot ajunge la cateva sute de lire sterline, si de aceea merita sa incerci sa obtii acesti bani.