Din Liga Campionilor ajuns sofer de TIR, fotbalistul pentru care volanul este a 2-a manusa dupa minge!

Dumitru Mitu a jucat in Liga Campionilor cu echipe precum Panathinaikos si Dinamo Zagreb, insa alegerile proaste facute in viata l-au costat scump.

Ajuns la varsta de 44 de ani, Mitu este inca fotbalist activ in ligile inferioare, dar in paralel este si sofer de tir.

ATHENS, GREECE – OCTOBER 20: Thierry Henry of Arsenal is challenged by Dumitru Mitu of Panathinaikos during the UEFA Champions League Group E match between Panathinaikos and Arsenal at the Apostolos Nikolaidis Stadium on October 20, 2004 in Athens, Greece. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

A avut sezoane in care a castigat peste 200 de mii de dolari pe sezon, numai ca banii s-au dus rapid din cauza vietii extrasportive agitate, astfel ca a fost nevoit sa inceapa o noua cariera, motiv pentru care in ultimii ani a fost sofer de tir.

„Am fost sofer intr-o companie, apoi m-am certat cu patronul si am plecat. Apoi m-a sunat sa ma intorc. Are si o echipa de fotbal si il ajut sa promoveze. Joc in fiecare saptamana in liga a cincea. Inca mai pot”, a povestit Mitu pentru Index.hr.

Din Liga Campionilor ajuns sofer de TIR, fotbalistul pentru care volanul este a 2-a manusa pe langa minge!

Mitu a jucat la un nivel inalt, dar nu are nicio selectie in nationala Romaniei. Spune ca de vina sunt impresarii care influentau selectiile. Mai mult, el afirma ca ar fi jucat pentru Croatia, daca ar fi fost convocat.

„Am pasaport croat si roman, am trait in Croatia timp de zece ani si m-am simtit foarte bine. Daca ma chemau la nationala Croatiei, as fi jucat. As fi ales Croatia suta la suta, chiar daca ma chema si Romania. In Romania impresarii isi impuneau jucatorii pentru a-i vinde”, a adaugat Mitu.

Din Liga Campionilor ajuns sofer de TIR, fotbalistul pentru care volanul este a 2-a manusa pe langa minge!

In cariera sa, Mitu a evoluat pentru Faur, Steaua, Farul Constanta, FC Brasov, UTA Arad, Osijek, Dinamo Zagreb, Panathinaikos, Rijeka, CFR Cluj, Unirea Dej, Qingdao Zhongneng, Chanchun Yatai si Soimii Pancota.