DUMAGAS devine o forță pe piata TRANSPORTATORILOR români si INTERNATIONALI in 2018.

Piaţa de transporturi şi logistică a fost caracterizată optimist anul trecut, jucătorii fiind interesaţi de investiţii şi achiziţii, a declarat Mircea Vlah, CEO al companiei de transport şi logistică Dumagas.
„Anul 2018 va fi unul de creștere pentru logistică și transportul domestic, pentru că economia mai are resurse de dezvoltare, iar trendul consumului intern va fi ascendent. Anul 2017 a fost un an excepțional pentru economia Europei și asta s-a văzut și în rezultatul transportatorilor internaționali. Cel mai probabil și 2018 va păstra trendul, dacă nu se intervine brutal, cu reglementări și restricții noi de la Comisia Europeană sau guvernele țărilor comunitare.
Despre Dumagas Transport

Dumagas

Dumagas Transport S.A. este prezentă pe piața româneasca de aproape 20 de ani, furnizând clienților săi soluții de transport, logistică și depozitare, servicii cu valoare adăugată. Compania are un număr de 550 de angajați, o flotă ce include 325 de camioane MAN și Renault, cu o vârstă medie de 3,5 ani la capete tractor.

Portofoliul de clienți activi include peste 1.000 de companii, ce operează în domenii diverse de la FMCG la automotive, hârtie, mobilier, anvelope, construcții etc, printre cei mai importanți numărându-se Ford, Dacia, Philip Morris, Ikea.

Dumagas2

Cele mai importante piețe de transport pentru Dumagas sunt Germania, Turcia, Italia, Benelux și Europa de Est. În anul 2014, compania a deschis un birou și în Turcia, la Istanbul pentru a își eficientiza operațiunile, dar și pentru a beneficia de oportunitățile de afaceri și potențialul zonei.
Principalele amenințări sunt legate de creșterea prețului motorinei și deficitul forței de muncă (la intern și internațional). Schimbările legislative și reglementări noi și restrictive în transportul internațional, intră, de asemenea, la același capitol.
Există, însă, și elemente pozitive. Economia Europei se află pe un trend ascendent, generând, în primul rând, oportunități de dezvoltare și de creștere a profitului pentru toate firmele de transport și logistică.
Dumagas va investi, în 2018, în achiziția a 30 de capete tractor noi pentru transport internațional, de echipamente de lucru în depozitul de temperatură controlată și în mărirea flotei de distribuție la dublă temperatură, în România. Concret, avem în vedere să investim aproximativ 2,5 milioane de euro, în 2018.Cred că, în 2018, vom menține trendul de creștere a cifrei de afaceri cu 10-15% și ne vom îmbunătăți semnificativ indicatorii de lichiditate si profit.”

Comunitate

„Anul trecut a fost bun pentru piaţă. Am văzut firme care au făcut achiziţii de camioane, companii care au crescut şi am văzut optimism în piaţă cu mici excepţii. Şi anul acesta cred că există optimism pentru că în continuare sunt antreprenori care vor să-şi cumpere două-trei camioane şi să plece cu ele în Europa”, a adăugat el.
Pe de altă parte, se observă sectorul de profil se confruntă cu o serie de probleme şi cu o instabilitate caracteristică marii majorităţi a industriilor din România, care nu-i lasă pe jucători să-şi facă planuri pe temen lung.
Dumagas estimează pentru acest an un profit mai mare, iar în 3-4 ani aşteptările companiei sunt de dublare a EBITDA, indicator care s-a situat la 3,8 milioane de euro în 2015. Anul trecut, Dumagas a încheiat cu o cifră de afaceri de 191 milioane de lei (43 milioane de euro), în creştere cu circa 12% faţă de anul precedent, confom calculelor făcute pe baza datelor furnizate de companie. De asemenea, compania a avut un profit net de 331.000lei.