Guvernul britanic:Universal Credit pentru romanii din Marea Britanie.Acestia pot accesa Universal Credit,ca beneficiu oferit de autoritatile din regat,in baza criteriilor stabilite.

Această schemă va fi lansată treptat pe teritoriul UK și le este destinată celor care nu au un loc de muncă sau care au un venit scăzut,iar in contextul actual programul a fost extins si catre cei ale caror venituri au fost afectate de situatia din regat.

Creditul Universal va înlocui beneficiile și creditele fiscale destinate romanilor apti de muncă. De asemenea, de Credit Universal vor putea beneficia persoanele antrenate în câmpul muncii și persoanele șomere.

Ce este Creditul Universal?

Creditul Universal (Universal Credit) este un sistem nou de beneficii al statului britanic, care înlocuiește șase foste beneficii cu o singură plată totală.

Romanii din Marea Britanie,care intampina probleme cu banii in contextul actual,pot accesa Universal Credit,ca beneficiu oferit de guvernul britanic.

Beneficiile care vor fi înlocuite sunt: ‘housing benefit’, ‘income-related employment and support allowance’, ‘income-based jobseeker’s allowance’, ‘child tax credit’, ‘working tax credit’ și ‘income support’.

Dacă aveți deja o primă pentru dizabilitate severă, nu veți putea să faceți trecerea la Creditul Universal, decât dacă acest lucru se va realiza printr-o migrare gestionată. Vedeți explicațiile de mai jos.

Suma pe care o veți primi prin Creditul Universal depinde de situația dvs. O puteți solicita indiferent dacă lucrați sau nu și veți primi de obicei o plată în fiecare lună.

Puteți obține plăți suplimentare dacă aveți copii, suferiți de o dizabilitate sau aveți o problemă de sănătate, aveți grijă de o persoană cu o dizabilitate sau aveți nevoie de ajutor la cheltuielile pentru întreținerea locuinței – indiferent dacă este vorba de chirie sau ipotecă.

Cine poate primi Credit Universal?

Primul lucru pe care trebuie să-l verificați este dacă Creditul Universal este disponibil în regiunea dvs. deoarece nu a fost încă implementat pe tot teritoriul UK.

Romanii din Marea Britanie,care intampina probleme cu banii in contextul actual,pot accesa Universal Credit,ca beneficiu oferit de guvernul britanic.

Puteți folosi funcția de verificare a codului poștal de la HMRC pentru a afla dacă acesta este disponibil acolo unde locuiți. În cazul în care Creditul Universal nu a ajuns încă în regiunea dvs., veți putea să solicitați în continuare beneficiile pe care le înlocuiește.

Dacă locuiți într-o zonă cu ‘serviciu complet’ pentru Creditul Universal, trebuie să îndepliniți următoarele criterii pentru a-l putea obține:

  • Să aveți minimum 18 ani (sunt posibile și excepții)
  • Să aveți sub vârsta de pensionare
  • Să locuiți în Marea Britanie
  • Să nu urmați o formă de învățământ
  • Să acceptați ‘claimant commitment’ (contractul cu responsabilitățile solicitantului)

Cât Credit Universal voi primi?

Suma pe care o puteți primi va depinde de venitul și de situația tuturor membrilor familiei. Pentru a obține o estimare a Creditului Universal, puteți folosi Calculatorul de Beneficii Turn2us.

Pentru calculul Creditului Universal, va fi stabilit mai întâi Creditul Universal maxim al familiei dvs. Acesta va fi format dintr-o indemnizație de bază și elemente suplimentare facultative.

Plățile pentru Creditul Universal vor include:

1. Plăți individuale pentru persoanele singure sau pentru cupluri;

2. Alte plăți suplimentare vor fi incluse reieșind din următoarele aspecte:

  • Aveți la întreținere copii (sau persoane tinere), copii cu dizabilități;
  • Achitați chirie lunară sau credit imobiliar (de ajutor pentru creditul imobiliar pot beneficia doar persoanele șomere);
  • Dacă există circumstanțe sau motive care restricționează capacitatea de muncă;
  • Dacă există circumstanțe sau motive care restricționează capacitatea de a vă angaja în activități legate de muncă;
  • Dacă persoana este responsabilă în totalitate de întreținerea și îngrijirea unei persoane cu dizabilități;

Valoarea maximă a plăților pentru Creditul Universal vor fi limitate de veniturile totale ale aplicantului. Totuși, valoarea maximă a Creditului Universal nu va depăși £500 pe săptămână pentru cupluri sau părinții singuri.

Romanii din Marea Britanie,care intampina probleme cu banii in contextul actual,pot accesa Universal Credit,ca beneficiu oferit de guvernul britanic.

Excepții de la considerarea veniturilor maxime va avea loc atunci când:

  • Unul dintre membrii familiei beneficiază de Pensie de Invaliditate sau Alocație de Boală ca urmare a accidentelor cauzate la locul de muncă;
  • Dacă există circumstanțe sau motive care restricționează capacitatea de muncă;
  • Dacă apelantul este văduva unui militar;
  • Familiilor lucrătoare, cu venit săptămânal mai mic de £430;
  • Persoanele șomere care au lucrat cel puțin 12 luni.

Creditul Universal va asigura același nivel de suport ca și în sistemul actual, cu excepția propunerilor de înjumătățire a plăților pentru copii invalizi și pentru persoanele cu dizabilități, odată cu anularea plăților pentru invaliditate.

La implementarea Creditului Universal, până la diminuarea plăților efectuate, se planifică majorarea veniturilor care nu vor fi luate în calcul la deducerea Creditului Universal.

Această regulă va fi aplicată următoarelor grupuri de aplicanți:

  • Persoanelor fără partener și cuplurilor fără copii
  • Părintelui singur cu un copil
  • Cuplurilor cu unul sau mai mulți copii
  • Cuplurilor în care unul sau ambii membri sunt persoane cu dizabilități.

Măsura în care vor fi considerate și celelalte venituri depinde de faptul dacă aplicantul beneficiază de careva compensații pentru chirie sau alte servicii comunale.

Dacă sunteți persoană fizică autorizată (self-employed)

Dacă dvs activați în calitate de persoană fizică autorizată și aveți venituri mici, atunci posibil va fi stabilit un nivel minim pentru veniturile dvs. Limita de venit nu va fi aplicată timp de 12 luni de la înregistrarea noii societăți. Este posibil ca să fie necesară declararea lunară a venitului dvs.

Indemnizația standard a Creditului Universal

Valoarea indemnizației standard depinde dacă aplicați de unul singur sau sub formă de cuplu și va lua în calcul vârsta pe care o aveți. Există o singură indemnizație standard pe familie:

  • Un singur solicitant, sub 25 de ani: £251.77 pe lună
  • Un singur solicitant, de minimum 25 de ani: £317.82 pe lună
  • Doi solicitanți, ambii sub 25 de ani: £395.20 pe lună
  • Doi solicitanți, din care unul are minimum 25 de ani: £498.89 pe lună

Elemente suplimentare ale Creditului Universal

Anumite elemente suplimentare pot fi adăugate la indemnizația dvs. de bază. În cazul fiecărei familii, se va ține cont de următoarele elemente:

  • Copil
  • Costuri de îngrijirea copilului
  • Capacitate limitată de muncă (elementul LCW, abolit pentru majoritatea solicitanților noi de după 3 aprilie 2017)
  • Capacitate limitată pentru activități profesionale (elementul LCWRA)
  • Îngrijitor al unei alte persoane
  • Costuri de locuit

O persoană nu poate combina elementul LCWRA cu cel de Îngrijitor, chiar dacă este eligibilă pentru ambele.

Valoarea Creditului Universal

Dacă familia dvs. nu are niciun fel de venituri sau economii, veți primi valoarea maximă a Creditului Universal (indemnizația de bază plus elementele suplimentare), ținându-se cont și de pragul maxim posibil al beneficiilor.

Dacă un membru al familiei dvs. are venituri sau economii, acestea vor fi luate în calcul la stabilirea Creditului Universal pe care îl veți primi.

Cum aplicați pentru Creditul Universal

Puteți aplica pentru Creditul Universal online, pe site-ul gov.uk. Dacă nu aveți un computer, puteți folosi unul de la centrul local de forță de muncă, bibliotecă sau consiliul local.

Sau puteți aplica prin telefon, la numărul de telefon pentru Creditul Universal: 0800 328 9344.

După ce ați depus cererea, vi se va cere să vă prezentați la un interviu la centrul local de forță de muncă.

Va trebui să vă descrieți situația și să prezentați documente ca extrase de cont și fluturași de salariu. Vi se va spune ce responsabilități veți avea în urma primirii Creditului Universal (‘claimant commitment’). De asemenea, vă va fi repartizat un consilier care se va asigura că urmați pașii prevăzuți în contractul semnat.(sursa info,credit si multumiri:regatulunit.com)