In doar cateva zile romanii din Marea Britanie aplica pentru ajutorul de £1,875/m,oferit maxim 6 luni, de guvernul din regat,in baza ultimei scheme guvernametale.

Românii din Marea Britanie pot aplica pentru ajutorul de 697 lire sau 1.875 lire Pentru a proteja locurile de muncă viabile ale întreprinderilor care se confruntă cu o cerere mai mică în lunile de iarnă din cauza situatiei actuale, pentru a-și menține angajații, s-a conceput o schemă de sprijin care  va dura 6 luni.

In doar cateva zile romanii din Marea Britanie pot incepe aplicatiile pentru ajutorul de £1,875/m,oferit maxim 6 luni, de guvernul din regat.

Criterii și detalii de aplicare pentru angajați

Patronii firmelor își vor plăti în continuare angajatul pentru timpul lucrat, dar costul orelor pe care angajatul nu le lucrează va fi împărțit între angajator, Guvern (prin sprijin salarial) și angajat (printr-o reducere salarială), iar angajatul își va păstra locul de muncă.

Guvernul va plăti o treime din orele pe care angajații nu le lucrează până la un plafon, angajatorul contribuind și el cu o treime. Acest lucru le va asigura angajaților să câștige minimum 77% din salariile lor normale, acolo unde contribuția guvernului nu a fost plafonată.

Angajatorii care utilizează schema de sprijin pentru locuri de muncă vor putea, de asemenea, să solicite bonusul de păstrare a locurilor de muncă dacă îndeplinesc criteriile de eligibilitate. Suma oferită pentru angajați de către guvern este în valoare de 697,92 GBP pe lună.

Toți angajatorii cu un cont bancar din Marea Britanie și sisteme PAYE din Marea Britanie (nici angajatorul, nici angajatul nu trebuie să îl fi folosit anterior); întreprinderile mari vor trebui să îndeplinească un test de evaluare financiară, astfel încât schema este disponibilă numai pentru cei a căror cifră de afaceri este mai mică acum decât înainte de a se confrunta cu dificultățile cauzate de pandemie.

In doar cateva zile romanii din Marea Britanie pot incepe aplicatiile pentru ajutorul de £1,875/m,oferit maxim 6 luni, de guvernul din regat.

Angajații trebuie să se afle în statul de plată PAYE al unui angajator la 23 septembrie sau înainte de această dată, dar în anul 2020 (asta înseamnă o trimitere de informații în timp real (RTI) care notifică plata către angajatul respectiv la HMRC trebuie să fi fost angajat la sau înainte de 23 septembrie 2020). Pentru a sprijini locuri de muncă viabile, pentru primele trei luni ale schemei, angajatul trebuie să lucreze cel puțin 33% din orele obișnuite. După 3 luni, Guvernul va analiza dacă va crește acest prag minim de ore.

Angajații vor putea activa și opri sistemul și nu trebuie să lucreze după același tipar în fiecare lună, dar fiecare aranjament de lucru de scurtă durată trebuie să acopere o perioadă inima de șapte zile.

Angajații independenți (self employed) – extensia de grant SEISS oferă sprijin pentru lucrătorii independenți. Subvenția va fi limitată la persoanele care desfășoară activități independente, care sunt eligibile în prezent pentru SEISS și continuă activ comerțul, dar se confruntă cu o cerere redusă.

In doar cateva zile romanii din Marea Britanie pot incepe aplicatiile pentru ajutorul de £1,875/m,oferit maxim 6 luni, de guvernul din regat.

Prelungirea va oferi două subvenții și va dura șase luni. Subvențiile vor fi plătite în două tranșe care acoperă fiecare o perioadă de trei luni.

Prima subvenție va acoperi profiturile în valoare pe 3 luni. Va valora 20% din profiturile medii lunare și va ajunge la un maximum de 1.875 GBP în total. Cancelarul recunoaște impactul continuu pe care COVID-19 l-a avut asupra lucrătorilor independenți și a luat măsuri pentru a oferi sprijin.

In doar cateva zile romanii din Marea Britanie pot incepe aplicatiile pentru ajutorul de £1,875/m,oferit maxim 6 luni, de guvernul din regat.

Pentru a fi eligibili pentru schemă, persoanele care desfășoară activități independente, inclusiv membrii de parteneriate, trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • În prezent, trebuie să fiți eligibili pentru SEISS (deși nu trebuie să fi solicitat subvențiile anterioare)
  • Trebuie să declarați că în prezent tranzacționați activ și intenționați să continuați să tranzacționați
  • Trebuie să declarați că sunt afectați de cererea redusă din cauza COVID-19 în perioada de calificare.

Toate detaliile au fost expuse in sedinta de guvern din regat.

error: Content is protected !!