SUA uimita de Insula Sacalin.Romania renaste.Noul pământ românesc,răsarit din adancuri,gazda rarelor pasarilor Flamingo

Cel mai nou pământ românesc, cel mai nou teritoriu al romanilor!Cel mai nou pâmânt românesc oferă peisaje care îţi taie respiraţia. Totuşi, cel puţin pentru moment, locuirea acestui teritoriu şi simpla vizitare a lui sunt interzise.

Insula Sacalin.Romania renaste.Noul pământ românesc,răsarit din adancuri,gazda rarelor pasarilor Flamingo

Imaginile unice arata cum se vede insula Sacalin, un teritoriu de 21.410 hectare (cam de dimensiunea capitalei ţării, Bucureşti) din Marea Neagră, scrie Gândul.Principalul scop al acestei măsuri este protejarea păsărilor rare care cuibăresc aici (229 de specii). Şi flora este una deosebită, sute de plante rare putând fi întâlnite în acest loc, relatează one.ro.

Insula Sacalin.Romania renaste.Noul pământ românesc,răsarit din adancuri,gazda rarelor pasarilor Flamingo

Locuirea insulei a fost inchisa de autorităţile române încă din 1938.Insula Sacalin s-a format în urmă cu aproximativ 150 de ani. Iniţial, erau două insule, Sacalinu Mare şi Sacalinu Mic, însă, în timp, cele două s-au unit şi formează acum un teritoriu compact de peste 210 kilometri pătraţi.Insula se află în Marea Neagră, la mică distanţă de coasta românească, în dreptul braţului Sfântu Gheorghe al Deltei Dunării.

Insula Sacalin.Romania renaste.Noul pământ românesc,răsarit din adancuri,gazda rarelor pasarilor Flamingo

Pe insula Sacalin se regăsesc cele mai mari colonii de chire de mare şi pelicani creţi, insula fiind principala zonă de cuibărit, hrănire şi iernare a acestor specii. În apele din proximitate se găsesc peşti rari, sturioni, dar şi plante rare, cum ar fi varza de mare şi canarul bălţii.

Insula Sacalin.Romania renaste.Noul pământ românesc,răsarit din adancuri,gazda rarelor pasarilor Flamingo

Insula românească nu trebuie confundată cu insula Sahalin, cea mai mare insulă, situată în nordul oceanului Pacific.Turiştii interesaţi pot ajunge în zona insulei Sacalin dacă pornesc din Tulcea sau Murighiol cu bacul sau cu şalupa până la localitatea Sfântul Gheorghe, iar de aici cu o barcă închiriată pot merge înspre sud pe canal, spre Insula Sacalin.(sursa:descopera.ro)

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) din Tulcea a semnalat, luni, prezenţa a zece exemplare de flamingo, grupul cel mai numeros din această specie observat în România în ultimul secol, conform Agerpres.

Exemplarele de flamingo au fost văzute sâmbătă, 13 mai, în zona Meleaua Sacalin, iar ARBDD menţionează, într-o postare pe pagina de Facebook, că specia cuibăritoare în bazinul mediteranean are coloniile cele mai apropiate în Grecia, Turcia sau Muntenegru.

Insula Sacalin.Romania renaste.Noul pământ românesc,răsarit din adancuri,gazda rarelor pasarilor Flamingo.Potrivit sursei, exemplarele de flamingo prezintă o mobilitate ridicată în afara perioadei de reproducere.„În România pasărea apare foarte rar, în special în sud- estul ţării, în numere mici”

„În România pasărea apare foarte rar, în special în sud- estul ţării, în numere mici (…), prima semnalare aici fiind în anul 1900 (Dombrowsky). Acesta este grupul cu cel mare număr de indivizi de flamingo observaţi în România în ultimul secol”, se specifică în anunţul ARBDD.

Potrivit sursei, exemplarele de flamingo prezintă o mobilitate ridicată în afara perioadei de reproducere.

„Astfel, pe baza păsărilor inelate, indivizi capturaţi în zona Camargue (Franţa) aparţineau populaţiilor din Estul Mării Mediterane, din Egipt, Liban, Grecia Turcia (Kiss & Szabo 2002). Totodată, accidental specia poate fi observată chiar şi în nordul continentului, în Peninsula Scandinavă”, se mai arată în anunţul ARBDD.(SURSA:DIGI.RO)

2 thoughts on “SUA uimita de Insula Sacalin.Romania renaste.Noul pământ românesc,răsarit din adancuri,gazda rarelor pasarilor Flamingo

  1. Pingback: tieten
  2. Pingback: coway

Comments are closed.