Lipsa de soferi de tir afectează vânzările de camioane

Soferi de tir

Lipsa acuta de soferi de tir profesionişti pe piaţa locală devine o problemă tot mai întâlnită de companiile de transport din România. „La nivel intern, transportatorii se confruntă, în primul rând, cu o criză acută de soferi de tir calificaţi.Problema există, la nivel european, dar în România şi în toate ţările estice se resimte din ce în ce mai acut.Decizia de achiziţie de camioane dispare nu din cauza puterii de cumpărare ci a lipsei de soferi de tir.Explică Valeriu Zaharia, mana­ging director trucks & buses în cadrul Mercedes-Benz România.

Multe companii de transport şi-au înfiinţat propriile şcoli de soferi de tir, pentru a atrage noi angajaţi.

Au abordat această strategie companii ca Dolo Trans Olimpic Piteşti, dintre cei mai mari transportatori din Argeş.Un sofer care trans­portă în afara ţării poate câştiga într-o lună şi peste 2.000 de euro.In condiţiile acestea primeşte pe lângă salariul minim o diurnă de 60 de euro pe zi.În total, vânzările de camioane grele au scăzut cu 21% în primele şapte luni ale acestui an, la un total de 4.064 de unităţi, potrivit datelor APIA.

Anul trecut vânzările de camioane au urcat cu 25%, mai mult decât piaţa auto totală, care s-a apreciat cu 18%.

Păsul unui transportator: Avem 10-15 maşini care stau zilnic că nu găsim soferi de tir

Dumitru Stefan directorul general Romstyl Impex Târgovişte, cu afaceri de 100 mil. lei, spune:Situaţia forţei de muncă din domeniul transporturilor este drama­tică.Reuşeşte cu greu să reţină în companie soferii d tir care sunt atraşi de salarii de două ori mai mari din Vest.

„Suntem într-o situaţie dramatică în ceea ce priveşte forţa de muncă.Zil­nic avem între 10 şi 15 maşini care stau din cauza faptului că nu avem so­feri de tir.Am renunţat la contracte din cauza lipsei oamenilor.Am analizat des­chiderea unei şcoli de soferi, dar dacă nu mai sunt oameni, ce să şcolim? În plus, după ce îi şcolim la 5-6 luni pleacă.” (*Dumitru Stefan, care conduce o companie cu 420 de an­gajaţi).Compania a crescut salariul anga­ja­ţilor anul trecut cu 15%, astfel că salariul mediu a ajuns la 800 de euro.De asemenea, firma oferă mai multe beneficii salariaţilor, încât şoferii  să nu mai plece în străinătate.Romstyl Impex are 300 de autove­hicule cu care aprovizionează peste 400 de benzinării ale com­paniilor petroliere.

sursa:zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: