Desi au trecut ani,situatia romanilor din Marea Britanie ramane neschimbata:Raidurile autoritatilor britanice in locuintele romanilor!”In 3 camere pot sta maxim 5 persoane,noi am gasit si 28!”

Desi au trecut ani de la ultimele intamplari de acest gen, si acestea devin din ce in ce mai putin publice, aceste lucruri se intampla in continuare. „Romanii care stau la comun, in casa supraaglomerate, reprezinta o majoritate covarsitoare in mijlocul comunitatii noaste.Conditiile lor de trai trebuie sa fie la un nivel acceptat in regat”

Cu toate acestea, in baza situatiei actuale, a crizei, a lipsei locurilor de munca, si a banilor, situatia nu pare sa se schimbe in mai bine, iar autoritatile britanice, spun ca vor intensifica masurile.

Desi au trecut ani, situatia romanilor dinMarea Britanie ramane aceeasi:Raiduri in locuintele romanilor!”In 3 camere pot sta maxim 5 persoane,noi am gasit si 28!”

Poliția din Marea Britanie face raiduri în locuințele românilor. Sunt vizate casele supraaglomerate!

Potrivit Barking and Dagenham Post, polițiști, ofițeri de imigrație și reprezentanți ai consiliului local au descins la o casă închiriată pe numele unor români, în urma unor plângeri cu privire la numărul celor care locuiesc acolo.

În cele trei dormitoare ale casei din Chadwell Heath unde, potrivit legii, nu pot sta mai mult de cinci persoane, locuiau cel puțin opt, cinci bărbați și trei femei. Niciunul nu avea cheile de la locuință, motiv pentru care au fost somați să o părăsească în termen de șapte zile.

Desi au trecut ani, situatia romanilor dinMarea Britanie ramane aceeasi:Raiduri in locuintele romanilor!”In 3 camere pot sta maxim 5 persoane,noi am gasit si 28!”

Într-o cameră erau cinci saltele, se arată în articolul menționat, iar locatarii pretindeau că sunt acolo de cu o noapte în urmă.

Cei cinci au spus că au închiriat camera de la un chiriaș pe nume Constantin, tot român, și au spus că zece dintre ei au ajuns cu microbuzul săptămâna trecută.

La fața locului a fost prezent și un polițist român, care a fost și translatorul echipei de control. Pentru a-și dovedi eligibilitatea de a rămâne în Marea Britanie, cei controlați trebuie să demonstreze, pe parcursul unei luni, că sunt angajați cu forme legale, studenți, persoane auto-suficiente, persoane care desfășoară activități independente sau sunt în căutare de muncă, a declarat unul dintre ofițeri de imigrație.

La o altă casă locuită tot de români au fost găsiți 12 adulți care locuiau în trei camere, mult peste limita admisă de cinci persoane. Două saltele se aflau în magazia din grădină.

Desi au trecut ani, situatia romanilor dinMarea Britanie ramane aceeasi:Raiduri in locuintele romanilor!”In 3 camere pot sta maxim 5 persoane,noi am gasit si 28!”

Proprietarul a pretins că nu știa câți oameni locuiesc în casă.

Aceste practici au devenit tot mai frecvente. Problemele au crescut în ultimii ani, vom vedea o mulțime de proprietăți suprapopulate”, a declarat Eliz Bojte, de la Consiliul din Dagenham.

Edgware. 28 de români trăiau în mizerie, alături de șobolani. O singură baie și un munte de gunoaie

Oficiali ai Consiliului Harrow au percheziționat o locuință din Edgware, nordul Londrei, în care trăiau mai mulți români, în urma sesizărilor vecinilor. Aceștia, scrie Daily Mail, s-au plâns că locuința este supraaglomerată și că oamenii de acolo au strâns un morman de gunoaie.

Inspectorii au găsit acolo 23 de oameni, toți români, înghesuiți în „paturi suprapuse” și împărțind o singură baie.

Apartamentul era închiriat pe numele unei familii de români, formată din cinci persoane, inclusiv un copil de două luni. Potrivit proprietarilor apartamentului, celelalte 23 de persoane ar fi subînchiriat camerele de la aceștia.

Marea Britanie, raiduri in locuintele romanilor!Vizate casele supraaglomerate!”In 3 camere pot sta maxim 5 persoane, noi am gasit si 28!”

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Harrow a declarat că ocupanții trăiau în “condiții îngrozitoare”, cu “umezeală și murdărie peste tot”. Proprietatea nu avea alarme de fum și a avut o curte infestată cu șobolani.

Toți ocupanții, inclusiv chiriașii oficiali au fost evacuați, a adăugat purtătorul de cuvânt.

O femeie care era în apartament la momentul percheziției a afirmat ca nu știe engleză și nu poate răspunde la întrebări.

Grarow Henson, membru al Consiliului Harrow, a declarat: „Vă puteți imagina că ați fost înghesuiți într-o casă cu mai mult de douăzeci de oameni? Ce mod oribil de a trăi. Și modul în care proprietarul nu știa despre asta este șocant. Este nesigur, nesanitar și exploatează oamenii care doresc cu adevărat un loc decent de trăit.”

„Deoarece este responsabilitatea proprietarului de a verifica locuința, îl vom forța să facă reparații, să se ocupe de supraaglomerare și să obțină licență sau să se confrunte cu o amendă mare. Schema noastră de acordare a licențelor există pentru a ne asigura că astfel de incidente nu se întâmplă. Vom continua să facem raiduri”,a anunțat reprezentantul consiliului.

Proprietarii au insistat că apartamentul era subînchiriat fără cunoștința lor și nu aveau idee că atât de mulți oameni locuiau acolo.

Ei au adăugat: „Am închiriat-o printr-un agent imobiliar. Am văzut documentele pentru cei patru oameni și a era și un copil. A fost un acord financiar adecvat. Am încercat să merg o dată, dar nu am putut avea acces, am crezut că nu era nimeni acasă… Am fost șocat și am fost înșelat. Nu am știut ce se întâmplă. Uneori poți fi înșelat. Nu este vina noastră.”