„Mica Elveţie” a României! Cel mai curat aer din Europa şi cel mai frumos cer noaptea

Se spune că aerul de aici  este cel mai curat din Europa.

Pe lista locurilor uimitoare din România, pe care trebuie neapărat să le vizitaţi, se află şi staţiunea Poiana Mărului din judeţul Caraş Severin. Minunatele peisaje dominate de vârfuri semeţe, de cascade spectaculoase şi ape limpezi, par desprinse din poveşti. Lacul Poiana Mărului este o locaţie potrivită pentru plajă, înot şi sporturi acvatice sau plimbări cu barca. Pe malul lacului se poate şi campa cu cortul.

Aerul foarte curat din Poiana Mărului, cu o puternică ionizare negativă. Un studiu recent efectuat de cercetătorii francezi a arătat că aerul din Poiana Mărului este mai curat ca cel din zona Cascadei Niagara, ionizarea negativă fiind de 10 ori mai mare, ea fiind benefică pentru sănătate şi prevenind anumite boli.

Poiana Marului

Poiana Mărului este alintată de mulţi “Mica Elveţie” din Banat.

Aici găsim 11 pensiuni, conform unui site de turism.

O cameră nu costă mai mult de 150 de lei, iar turiştii au la dispoziţie piscine, terenuri de sport şi, bineînţeles, mâncare tradiţională din cele mai sănătoase ingrediente. Pentru un prânz pe săturate, cu tot felul de bunătăţi făcute în casă, gazdele cer între 30 şi 50 de lei.

Cine vrea să fie mai aproape de natură poate să îşi monteze cortul la marginea pădurii sau aproape de lac.Aici găsim 11 pensiuni, conform unui site de turism.

Romania

O cameră nu costă mai mult de 150 de lei, iar turiştii au la dispoziţie piscine, terenuri de sport şi, bineînţeles, mâncare tradiţională din cele mai sănătoase ingrediente. Pentru un prânz pe săturate, cu tot felul de bunătăţi făcute în casă, gazdele cer între 30 şi 50 de lei.

Cine vrea să fie mai aproape de natură poate să îşi monteze cortul la marginea pădurii sau aproape de lac.

Mica Elvetie

La fel este si Lăpușna, zona cu cel mai curat aer din Europa și al doilea la nivel mondial

Lapusna

Sunt datele deținute de Muzeul de Etnografie din Reghin și cuprinse într-un raport privind potențialul balneoclimateric al Văii Gurghiului, una din cele mai bogate zone din Transilvania și din România la acest capitol, potrivit radiomureș.ro.
Cu toate acestea, potențialul turistic nu este cunoscut, cu atât mai puțin exploatat.

Raportul arată că la o distanță de 58 de km Nord-Est de Lăpușna se află cel mai curat aer din toată Europa, cu cel mai gros strat de ozon, fiind al doilea de acest fel la nivel mondial.

Aici, terapia cu ozon se face prin simplul fapt că respiri, spune proprietara Castelului Regal de la Lăpușna, Claudia Pescari:

„Din informațiile noastre așa se înțelege că aici este unul dintre cele mai groase straturi de ozon din întreaga Europă. Acum, măsurători nu s-au făcut sau eu, cel puțin, nu știu să se fi făcut în ultimii 25 de ani dar am auzit că ar fi cel mai gros strat de ozon din Europa ceea ce înseamnă că ar trebui, cel puțin noi din zonă, să nu mai umblăm în căutarea a fel de aparaturi sofisticate pentru ozonificarea organismului.

Simplu, ieși într-un sejur de 4, 5 zile la Lăpușna și te întorci acasă gata ozonificat, prin faptul că respiri și atât.”

Sursa:identitatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: