Rasturnare de situatie, in cazul TIR-ului,din Marea Britanie cu cele 39 de trupuri: „2 dintre ei veneau din Romania. Cautau o viata mai buna.”

Camionul în care au fost găsite 39 de trupuri, descoperite în Regatul Unit, făcea parte dintr-un convoi de trei camioane. Nu se știe unde au ajuns celelalte două. În plus, se pare că cele mai multe ei veneau din Vietnam, nu din China, așa cum s-a susținut inițial. Iar 2 dintre ele veneau din Romania.

Camionul găsit în Essex, Regatul Unit, cu 39 de trupuri în container, făcea parte dintr-un convoi de trei camioane, anunță News.sky.com. Rudele lor cred că în total, 100 de migranți ar fi plecat din Vietnam spre Anglia.

Două camioane ar fi ajuns cu bine, dar este neclar unde anume se află în acest moment.Al treilea camion, cel în care au fost găsite trupurile, a fost întârziat din motive necunoscute.

Rasturnare de situatie in cazul TIR-ului, din Marea Britanie cu 39 de trupuri fara suflare: „2 dintre ei veneau din Romania. Cautau o viata mai buna.”

”Călătoreau spre o viață nouă”, a mărturisit preotul catolic Anthony Dang Huu Nam, din provincia vietnameză Nghe An.Informația inițială rostogolită de presa britanică arăta că acestia ar fi de origine chineză.

Doi bărbați din Vietnam, care au lucrat în România, s-ar putea număra printre cei 39 de migranți găsiți fara suflare ,miercuri într-un camion în comitatul britanic Essex, relatează The Guardian, citat de Mediafax.

Vo Ngoc Nam, în vârstă de 28 de ani, a lucrat o perioadă în România și intenționa să ajungă în Marea Britanie, după cum a declarat mama acestuia. Ea a spus că așteaptă vești de la fiul său de câteva zile, însă nu a primit nicio informație.

O altă posibilă victimă este Nguyen Dinh Tu, care a lucrat la negru în România, dar și în Germania. Acum câteva luni, el i-a cerut soției sale să îl ajute să strângă 14.000 de dolari pentru a putea să ajungă ilegal din Germania în Marea Britanie. Tatăl acestuia a declarat că rudele sale din Marea Britanie l-au anunțat că Tu s-ar afla printre cei 39.

Forțele de ordine din comitatul britanic Essex au anunțat miercuri descoperirea a 39 de cadavre în interiorul unui container frigorific al unui camion în Essex. Inițial, autoritățile britanice au bănuit că migranții găsiți fara suflare în camion erau de origine chineză, însă ulterior au ajuns la concluzia că aceștia ar putea fi vietnamezi. Un preot catolic din Vietnam a declarat pentru Reuters că bănuiește că cele mai multe dintre ei sunt vietnamezi.

Poliția britanică a informat că foarte puține dintre ei aveau asupra lor acte de identitate și speră să-i identifice cu ajutorul analizelor ADN.

Potrivit rudelor victimelor, se pare că majoritatea celor fara suflet din camion, dacă nu toți, erau vietnamezi, care veneau din provincii sărace ale țării.

”Călătoreau spre o viață nouă”, a mărturisit preotul catolic Anthony Dang Huu Nam, din provincia vietnameză Nghe An.Informația inițială rostogolită de presa britanică arăta că acestiar ar fi fost de origine chineză.

Familia din Vietnam a dat publicității mesajul trimis de fata lor cu câteva zile în urmă și se tem că aceasta se afla în camionul cu 39 de trupuri găsit în Regaul Unit.

În mesaj, tânăra de 26 de ani le spune părinților că nu mai poate să respire și le cere scuze.

”Îmi pare rău, mama. Călătoria mea în străinătate nu a reușit. Mama, te iubesc mult. O să mor pentru că nu pot să respir. Sunt din Nghen, Can Loc, Ha Tinh, Vietnam. Îmi pare rău, mama”, a scris fata.

Poliția britanică nu a comentat informațiile venite din Vietnam și a subliniat că identificarea tuturor victimelor este încă în curs.

Ceea ce s-a intamplat in urma cu cateva zile, este de departe una dintre stirile care a lasat fara suflare nu numai regatul cat si lumea intreaga.

Cei 39 de oameni din Marea Britanie din TIR, ramasi fara suflare, 31 de barbati si 8 femei. Capul tractor, SCANIA, preluase din Calais. Soferul acuzat.

Cum au ramas fara suflare, cei 39 de migranti, ascunși în camionul din Marea Britanie. Se pare ca erau chinezi. Soferul in stare de soc.

Capul tractor era o SCANIA, iar remorca a fost luata din Belgia, prin Calais.

Cei 39 de oameni din Marea Britanie din TIR, ramasi fara suflare, 31 de barbati si 8 femei. Capul tractor, SCANIA, preluase din Calais. Soferul acuzat.

Identitatea acestora nu este cunoscută, Poliția din Essex a anunțat însă că este vorba despre 31 de bărbați și 8 femei. Temperatura în containerul în care au fost închiși era de sub minus 25 de grade Celsius.

Descoperire de-a dreptul fara comentarii, miercuri dimineață, în Thurrock, din comitatul britanic Essex, aflat în estul Londrei: 39 de oameni fara suflare au fost găsite într-un camion, relatează BBC.

Autoritățile din Marea Britanie și din Belgia desfășoară o amplă investigație pentru a afla cine sunt cei 39 de migranti găsiți fara suflare în camionul descoperit miercuri într-un parc industrial din Essex. Se presupune că ar fi vorba despre trafic de migranți, existând un număr crescând de migranți care încearcă să ajungă în Marea Britanie prin nordul Belgiei, după ce autoritățile franceze au înăsprit controalele în Calais, scrie The Guardian.

Cei 39 de oameni din Marea Britanie din TIR, ramasi fara suflare, 31 de barbati si 8 femei. Capul tractor, SCANIA, preluase din Calais. Soferul acuzat.

Britanicii au anunțat în jurul orei 1:40, ora locală, de către cei de la ambulanță după ce au găsit 39 de oameni, fara suflare într-un camion parcat într-o zonă industrială.

Din informațiile de la această oră, ar fi vorba despre 38 de adulți și un adolescent.Șoferul în vârstă de 25 de ani, din Irlanda de Nord, a fost arestat, fiind bănuit.

E un incident tragic, un număr atât de mare de oameni pierzându-și viața. Am demarat o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat. În acest moment procedăm la identificarea victimelor, dar cred că va fi un proces destul de lung”, a spus Andrew Mariner, inspector șef de poliție.

Cei 39 de oameni din Marea Britanie din TIR, ramasi fara suflare, 31 de barbati si 8 femei. Capul tractor, SCANIA, preluase din Calais. Soferul acuzat.

Autoritățile au anunțat că vehiculul provenea din Bulgaria și a intrat sâmbătă în Regatul Unit, prin portul Holyhead din vestul Țării Galilor.

Parcul industrial Waterglade a fost închis pentru desfășurarea anchetei.

Oficialitățile engleze au avertizat de mai multe ori în legătură cu problema persoanelor traficate via Belgia în ultimii trei ani, portul Zeebrugge fiind un punct cheie de îmbarcare pentru migranții care încearcă să ajungă în Anglia. Containerul cu cele 39 de oameni fara suflare a fost îmbarcat tot în portul Zeebrugge.

Autoritățile din Marea Britanie și din Belgia desfășoară o amplă investigație pentru a afla cine sunt cei 39 de migranti găsiți fara suflare în camionul descoperit miercuri într-un parc industrial din Essex. Se presupune că ar fi vorba despre trafic de migranți, existând un număr crescând de migranți care încearcă să ajungă în Marea Britanie prin nordul Belgiei, după ce autoritățile franceze au înăsprit controalele în Calais, scrie The Guardian.

Se cunosc puține lucruri până în acest moment despre circumstanțele în care au trecut in nefiinta cei 39 de oameni. Containerul a fost înregistrat în Bulgaria, camionul în Irlanda, iar șoferul, arestat, este din Irlanda de Nord. Identitatea acestora nu este cunoscută, Poliția din Essex a anunțat însă că este vorba despre 31 de bărbați și 8 femei.

Camionul a intrat în Marea Britanie prin portul Holyhead sâmbătă și toți pasagerii se presupune că n-ar fi rezistat până miercuri dimineața, când containerul a fost deschis. Nu e clar dacă au fost asfixiați, dar condițiile  au fost îngrozitoare, scrie presa britanică.

Temperatura în containerul în care au fost închiși era de sub minus 25 de grade Celsius.

British Police forensics officers work on lorry, found to be containing 39 dead bodies, at Waterglade Industrial Park in Grays, east of London, on October 23, 2019. – Britain launched a major murder investigation after 39 bodies were found Wednesday in a truck from Bulgaria, as police tried to establish where the victims were originally from. All the victims were pronounced dead at the scene in an indusTrial park in Grays, east of London, triggering revulsion among politicians and once again putting the spotlight on the shadowy people trafficking business. (Photo by Ben STANSALL / AFP)

Scott McLean: “Ar fi putut alege această rută ca să evite controalele mai stricte din Franţa, unde au câini şi echipamente de detectare a bătăilor inimii, pentru a depista prezenţa unor persoane în interior. În funcţie de încărcătură, într-un asemenea camion frigorific temperatura este setată la minus 5 ori minus 10 grade Celsius”.

Ample echipe de legiști britanici cercetează containerul alb atașat la o cabină roșie, în care au fost descoperiţi 38 de adulţi şi un adolescent. Poliția a izolat cu bariere zona în care se desfășoară investigația.

Tragedia din Essex aminteşte de cazul din august 2015, când 71 de migranți au fost găsiți sufocați într-un camion frigorific abandonat pe o șosea din Austria. În 2018, șeful rețelei de trafic cu migranți, un afgan, și trei complici bulgari, a primit fiecare câte 25 de ani de închisoare.