Român pentru presa din Marea Britanie: „Am ajuns în regat, într-un TIR container. Am stat 3 zile în întuneric, printre iaurturi” 

După descoperirea celor 39 de trupuri în spatele unui container al unui tir, într-un parc industrial din Grays, Essex, un bărbat originar din România a povestit la postul de Radio LBC cum a ajuns el în condiții asemănătoare, în Marea Britanie.

„Era întuneric în camion. Era frig rău. A trebuit să urinăm într-un bidon de plastic sau o sticlă de vin roșu”, a mai spus el la LBC.

Român pentru presa din Marea Britanie: „Am ajuns în regat, într-un TIR container. Am stat 3 zile în întuneric, printre iaurturi”

„Cel care ne-a băgat în tir ne-a spus că ne dă instrumente cheie pentru viață: o daltă, un ciocan, ciocolată și ceva apă”, a povestit românul.

„Ne-a spus că vom fi în container șapte nopți, dar am avut noroc și am făcut doar trei. Eram patru în container, printre lăzi cu iaurt și cutii de vin roșu”, își amintește Mario.

„Am plecat de la Milano, până în Franța și apoi în Belgia. La Zebrugge, îmi amintesc foarte clar când am urcat pe feribot, au deschis containerul, dar nu ne-au văzut, fiind puși în spate.

THURROCK, ENGLAND – OCTOBER 23: Police stand guard at the site where 39 bodies were discovered in the back of a lorry on October 23, 2019 in Thurrock, England. The lorry was discovered early Wednesday morning in Waterglade Industrial Park on Eastern Avenue in the town of Grays. Authorities said they believed the lorry originated in Bulgaria. (Photo by Leon Neal/Getty Images)

Știam că au scanere la Calais, așa că ne-am asigurat că evităm portul respectiv”, a mai detaliat acesta.

„Când șoferul a dus mașina într-un parc de camioane, am folosit dalta și ciocanul cu care am bătut ore întregi pentru a face o mică trapă și a ieși din containerul de oțel”, a mai explicat românul.

„Am ieșit și am ajuns la Gara Dartford. Am văzut Londra pe ecran și ne-am îndreptat într-acolo înainte de a ne contacta pe cei la care venisem”, a încheiat Mario.

Citește si: Cei 39 de oameni din Marea Britanie din TIR, ramasi fara suflare, 31 de barbati si 8 femei. Capul tractor, SCANIA, preluase din Calais. Soferul acuzat.

Român pentru presa din Marea Britanie: „Am ajuns în regat, într-un TIR container. Am stat 3 zile în întuneric, printre iaurturi”

Bărbatul, care a spus că se numește Mario, a spus că, în urmă cu 21 de ani, a plătit 300 de mărci germane, adică aproximativ 130 de lire sterline, pentru a ajunge de la Milano, în Marea Britanie.

Toate acestea ies la lumina după, ce în urma cu câteva zile o știre a lăsat muta Marea Britanie și întreaga lume:

Descoperire de-a dreptul fara comentarii, miercuri dimineață, în Thurrock, din comitatul britanic Essex, aflat în estul Londrei: 39 de oameni fara suflare au fost găsite într-un camion, relatează BBC.

Identitatea acestora nu este cunoscută, Poliția din Essex a anunțat însă că este vorba despre 31 de bărbați și 8 femei. Temperatura în containerul în care au fost închiși era de sub minus 25 de grade Celsius.