România a dat un nou geniu planetei. Are 18 ani și e campioană mondială la Microsoft Office

Mihaela Florea (18 ani), proaspăt absolventă a Colegiului Naţional „Gh. M. Murgoci“ din Brăila, a reuşit o performanţă greu de egalat: adolescenta a câştigat Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2019 de la New York, secţiunea Excel, concurând cu tineri extrem de talentaţi de pe întreaga planetă, potrivit adevarul.ro

Mihaela Florea, o adolescentă de 18 ani din Brăila, a fost dintotdeauna curioasă să afle mai multe despre calculatoare şi setările acestora. A fost fascinată de programul Office din copilărie, când lucra constant în Word şi PowerPoint pentru a le afla secretele.

La Colegiul Naţional „Gh.M. Murgoci“ din Brăila, a avut ocazia să-şi aprofundeze cunoştinţele, obţinând apoi o serie de performanţe pe care adolescenţii care vin din urmă le vor egala cu greu.

Mihaela este medaliată de trei ori cu aur şi odată cu argint la Olimpiada Naţională de Tehnologia Informaţiei.

O performanţă de excepţie, care a venit în completarea rezultatelor de până acum, este câştigarea Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist de la New York, secţiunea Excel 2016, pe 1 august 2019. „A fost o competiţie dificilă, mult mai dificilă decât anii trecuţi, pentru că am fost la o secţiune mai grea, pe Excel, unde sunt multe formule şi diagrame.

Am făcut cât de bine am putut, dar nu mă aşteptam să iau premiu. Nivelul este foarte ridicat. Am fost şi anul trecut la acest concurs, pe secţiunea Word, şi comparând situaţia, nu mă aşteptam în acest an să iau vreun premiu, a fost o mare, mare surpriză“, spune olimpica.

Detaliile au făcut diferenţa la un concurs de o asemenea anvergură. Încă din primii ani de şcoală, Mihaela îşi pregătea lecţiile cu multă atenţie şi meticulozitate.

La Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist de la New York, această migală antrenată a ajutat-o foarte mult – la fel şi studiul intens, pentru că programul Excel are tot felul de formule şi este foarte uşor să le omiţi sau să treci din neatenţie peste unele dintre ele.

Mihaela le recomandă adolescenţilor de vârsta ei să înveţe Excel, pentru că programul este folosit aproape în toate domeniile.(sursa:ziaruldeiasi.ro)