Romanii raman blocati in regat,si nu mai pot ajunge acasa: Se suspendă toate zborurile intre Marea Britanie și România

Zborurile dintre Marea Britanie și România se suspendă pentru o perioadă de 14 zile, a anunțat ministrul de Interne român, Ion Marcel Vela într-o conferință de presă în urmă cu câteva minute.

În ultima lună, Guvernul britanic a ordonat închiderea instituţiilor publice, a localurilor şi magazinelor şi interzicerea adunărilor sociale. Oamenilor si implicit romanilor le-a fost cerut să rămână în case.

citeste si:Marea Britanie:Roman despre situatia din regat:”Nu-i usor sa stai inchis in casa cu inca 7-8 oameni.Faci cu randul la baie.Cel mai nasol e ca incepi sa te certi,ca te enervezi non-stop”

Restricţiile în Marea Britanie NU vor fi ridicate mai devreme de sfârșitul lunii mai

Romanii raman blocati in regat, si nu mai pot ajunge acasa:Se suspendă toate zborurile intre Marea Britanie și România

Restricţiile de mobilitate a populaţiei în Marea Britanie nu vor putea fi ridicate mai devreme de finalul lunii mai, a declarat sâmbătă un consilier guvernamental, care a avertizat că mai întâi trebuie încetinită răspândirea coronavirusului şi introdusă testarea la nivel larg.

Neil Ferguson, epidemiolog, profesor de biologie matematică la Imperial College London, a declarat pentru BBC Radio că se lucrează pentru stabilirea felului în care pot fi relaxate în timp măsurile impuse de autorităţi, potrivit news.ro.

„Vrem să ajungem la situaţia în care cel puţin până la finalul lunii mai să putem înlocui unele măsuri, bazate pe tehnologie şi testare, pentru completa izolare pe care o avem acum”. El a adăugat că se urmăreşte realizarea de testări la nivel larg şi urmărirea contacţilor celor infectaţi. „Pentru a înlocui acel regim, trebuie să reducem numărul cazurilor”.

Romanii raman blocati in regat, si nu mai pot ajunge acasa:Se suspendă toate zborurile intre Marea Britanie și România

In Romania, o altă măsură care îi vizează pe transportatori a fost anunțată de Vela: „Economia are nevoie de ei. Am stabilit pentru conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care nu prezintă simptome asociate COVID-19 că vor completa la intrarea în țară doar o declarație pe proprie răspundere prin care își asumă locația unde pot fi contactați în perioade dintre curse.”

Romanii raman blocati in regat, si nu mai pot ajunge acasa:Se suspendă toate zborurile intre Marea Britanie și România

De asemenea, se suspendă zborurile către și din Austria, Belgia, Statele Unite, Olanda, Turcia și Iran, a mai anunțat ministrul.

Acesta a mai spus că distanțarea socială este singura soluție pentru protejarea sănătății cetățenilor. Din acest motiv s-a luat decizia ca localitatea Țăndărei să intre în carantină.

„Avem primul român arestat preventiv, la Vaslui. Din total cazurilor confirmate în Ialomița, în jurul prânzului, 31 sunt din Țăndărei, un procent de peste 60 la sută. În ordonanța militară numărul 7 am stabilit: Se instituie carantină pentru localitatea Țăndărei. Se vor verifica serviciile publice precum aprovizionarea pentru alimente de bază pentru persoanele fără ajutor. Sunt strict interzise intrarea și ieșirea în și din localitate prin ale zone decât cele publice”, a declarat Vela în conferința de presă.(sursa:ziarulromanesc)