Rusinea nationala: DIASPORA a trimis bani in Romania in 2018, cat a reusit GUVERNUL sa atraga din fondurile UE! La fel si Moldova!

Ar trebuie sa ne fie rusine, ca ne tin in carca cei carora Romania nu le-a oferit alternativa, si de care nu i-a interesat. Si totusi ei, fac mai multe pentru bunastarea noastra a tuturor, prin munca lor in strainatate zi lumina, decat face statul. Respect, ne inclinam in fata voastra!

Multumim, DIASPORA ca nu ne-ai instrainat!

Românii care lucrează în străinătate au trimis în ţară 2,695 de miliarde de euro în primele opt luni ale anului 2018, cât toate fondurile şi subvenţiile europene primite în primele șapte luni.

Cele 2,695 de miliarde de euro au fost trimise de românii care lucrează atât cu contracte sub un an cât şi pe perioade mai mari de un an, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR).

Multumim, DIASPORA ca nu ne-ai instrainat!

Din banii primiţi de la UE în 7 luni (2,692 mld. euro), peste 1,7 miliarde de euro sunt bani pentru care nu faci mai nimic, adică subvenţii agricole, şi numai 898 milioane de euro sunt bani atrași din fonduri structurale, de coeziune şi de dezvoltare rurală, potrivit datelor Ministerului Fondurilor Europene.

Mai mult: din 2007 până în iulie 2018, banii încasaţi din fondurile menţionate s-au ridicat la 5,931 miliarde de euro.La fel s-a intamplat si pentru sora noastra, Republica Moldova.

Suma trimisă de diaspora în R. Moldova în 2018. O treime din populaţia activă munceşte în străinătate

Republica Moldova

Cetăţenii Republicii Moldova care muncesc în străinătate au trimis în ţară aproape un miliard de dolari în primele trei trimestre din 2018, a anunţat vineri Banca Naţională a Moldovei (BNM).

Potrivit datelor BNM preluate de Xinhua, transferurile nete de bani ale persoanelor fizice au depăşit echivalentul a 955 de milioane de dolari în perioada ianuarie-septembrie. În 2017, bilanţul a fost de 1,199 miliarde de dolari, relatează Agerpres.

Republica Moldova

Proporţia remiterilor din Uniunea Europeană rămâne în creştere, la fel ca în ultimii ani, şi a ajuns la 42,9% din totalul sumelor trimise acasă de cetăţenii moldoveni din străinătate. Contribuţia celor din Comunitatea Statelor Independente îşi păstrează tendinţa de scădere, fiind în prezent de 26,2%; maximul istoric al acestei proporţii a fost de două treimi din total.

Republica Moldova

Cele mai multe transferuri (48,2%) au fost efectuate în euro; urmează cele în dolari (44,7%) şi cele în ruble (7,1%).Banii trimişi din diaspora sunt cea mai importantă sursă de valută a Republicii Moldova, reprezentând peste 20% din PIB în ultimii 15 ani. Estimările arată că o treime din populaţia activă a ţării munceşte în străinătate.