Skandinavien: De ce aleg românii să emigreze in Danemarca și Norvegia in 2019?

Greutăţile şi nevoile care i-au determinat pe români să părăsească ţara şi să se stabilească în ţările occidentale, temporar sau definitiv.Astfel pe langa valul initial de acum cativa ani cand tarile preferate ale romanilor pentrua emigra au fost Italia si Spania, a urmat Germania si Franta, iar ultima in preferintele roamnilor in ultimii ani a fost Mare Britanie.

Insa, desi comunitatile de aici nu se pot compara ca numar al comunitatilor romane, cu cele de mai sus, romanii incep sa isi indrepte din ce in ce mai mult atentia asupra tarilor nordice, cu predilectie Danemarca si Novegia.Astfel ca cel putin in 2018, arata o statistica, aceste tari aproape si-au dublat numarul de conationali care traiesc, muncesc, si au ales sa caute o viata mai buna in Scandinavia.

Skandinavien 2019: De ce aleg românii să emigreze in Danemarca și Norvegia?
Skandinavien 2019: De ce aleg românii să emigreze in Danemarca și Norvegia?

De ce aleg romanii Danemarca si Norvevia?

Sunt aproape peste 250.000 de romani in cele patru tari nordice, care detin secretul fericirii sociale. Cei mai multi dintre ei au gasit servicii generoase, un standard de viata ridicat, politici egalitariste, conditii excelente in educatie si sanatate, dar exista si un procent mic de oameni saraci. Scandinavia devine insa si paradisul cersetorilor si hotilor. Oaze de bunastare, curatenie, ordine si disciplina sunt lovite de cativa ani de un urias val de cersetori, majoritatea romani.

Danemarca, o ţară veselă unde se trăieşte bine

Danezii au reputaţia de a fi una din cele mai fericite naţiuni, iar sentimentul este împărtăşit şi de cei care le vizitează frumoasele oraşe istorice, fortăreţele vikingilor, castelele medievale şi parcurile de distracţii sau străbat ţara traversând strâmtorile pe poduri demne de mileniul trei. Danemarca este recunoscută pentru standardele înalte de calitate şi aşa va fi şi vacanţa celor care aleg această destinaţie.

Regatul Danemarcei, cea mai de sud dintre ţările nordice, se află la limita dintre Marea Baltică şi Marea Nordului, la sud de Suedia şi Norvegia şi la nord de Germania.

Skandinavien 2019: De ce aleg românii să emigreze in Danemarca și Norvegia?
Skandinavien 2019: De ce aleg românii să emigreze in Danemarca și Norvegia?

Este formată din Peninsula Iutlanda şi mai multe insule mari – Zealand, Funen, Lolland, Falster şi Bornholm, şi sute de insuliţe denumite Arhipelagul Danez. Aparţin Danemarcei şi două ţări constituente de peste mări, Insulele Feroe din Atlanticul de Nord şi Groenlanda, aflată lângă continentul nord american.

Danemarca este cel mai vechi stat al Europei de Nord, iar trecutul acestui tarâm a rămas învăluit în mister până în timpurile moderne.Se ştia doar că acum un mileniu era patria vikingilor fioroşi care călătoreau cu vestitele lor corabii şi jefuiau oraşe, biserici şi mănăstiri în toată partea de vest a continentul, ajungând chiar până la Constantinopol.

Ce-i asteapta pe imigranti in Norvegia

Norvegia este una dintre cele mai atractive țări din Scandinavia când vine vorba de locuri de muncă. Aceasta nu înseamnă că este ușor să-ți găsești un job aici.

Skandinavien 2019: De ce aleg românii să emigreze in Danemarca și Norvegia?
Skandinavien 2019: De ce aleg românii să emigreze in Danemarca și Norvegia?

Potrivit unui studiu recent realizat de Universitatea din Bergen, angajatorii norvegieni preferă oameni din propria lor țară, chiar și atunci când străinii dovedesc faptul că sunt mai bine pregătiți pentru un loc de muncă.

Secretul este să nu renunțați ușor, cu excepția cazului în care aveți probleme în a vă integra în societatea norvegiană. Așadar, primul pas pentru a vă găsi un loc de muncă în Norvegia este să învățați cât mai repede și bine limba.

Cerințe lingvistice

Skandinavien 2019: De ce aleg românii să emigreze in Danemarca și Norvegia?

Dacă veniți în Norvegia dintr-o țară non-europeană, trebuie să urmați un curs de 300 de ore prin care să învățați limba oficială a țării. Acest lucru se va dovedi a fi foarte bun. Dacă prima limbă cunoscută de dumneavoastră este engleza, atunci dispuneți de un avantaj, dar cunoaștere limbii norvegiene (scris și vorbit) v-ar oferi mai multe oportunități de angajare.

De precizat este faptul că în Norvegia veți găsi centre excelente în care puteți învăța limba norvegiană, dar și anumite cunoștințe despre cum vă puteți angaja în această țară.

2 thoughts on “Skandinavien: De ce aleg românii să emigreze in Danemarca și Norvegia in 2019?

  1. Pingback: ks quik

Comments are closed.