Triunghiul Bermudelor. A fost elucidat misterul!Ultima explicatie a specialistilor, neasteptata.

O nouă teorie a specialiştilor ar putea elucida misterul celebrului Triunghi al Bermudelor, locul în care zeci de nave şi avioane au dispărut fără urmă.Furtunile extraordinar de puternice, care creează valuri si de 100 de metri, ar fi cauza disparițiilor petrecute în Triunghiului Bermudelor.

“Vorbim despre cicloane care coboară şi ating oceanul, creând valuri uriaşe, care interacţionează cu mediul înconjurător”, spune Dr. Simon Boxall, de la Centrul Național de Oceanografie de la Universitatea din Southampton.Specialistul a declarat că cicloanele puternice ar putea fi explicaţia numărului mare de nave care au dispărut în această zonă.Omul de știință afirmă că aceste furtuni apar atunci când două sau trei formațiuni meteorologice separate se reunesc, creând o furtună monstruoasă. El a declarat pentru Daily Star Online că acest fenomen se poate întâmpla aproape oriunde, dar locurile cele mai periculoase le vedem în zona Americii de Sud, Cape Horn.

Triunghiul Bermudelor – cunoscut și sub numele de Triunghiul Diavolului – este o regiune extinsă în Oceanul Atlantic de Nord între Florida, Bermuda și Puerto Rico. Acesta include o mare concentrație de benzi de transport maritim, cu nave care traversează porturile din America, Europa și Caraibe. Zona este cunoscută pentru numărul mare de nave și avioane care au dispărut în timp ce navigau sau zburau peste locul blestemat.

“Cu un super val nu ai cum să rezişti peste ocean, apar brusc și dispar numai în timpul uneia dintre aceste furtuni, motiv pentru care șansa unei nave să fie în locul nepotrivit la momentul potrivit este infimă. Desigur, se întâmplă totuși”, a spus specialistul în oceanologie.

Aceasta zona este recunoscuta pentru disparitia misterioasa a numeroase vase si avioane care au trecut prin acest loc. Ciudat este ca in triunghi aparatele de orientare nu mai functioneaza, iar motoarele cedeaza in mod inexplicabil. Primele consemnari ale evenimentelor ciudate din Atlantic au fost consemnate inca din anul 1493, cand Cristofor Columb nota ca busola este nefolositoare aici, in zona cu apa mica si fara uscat.

Bule de gaz metan in Triunghiul Bermudelor: Unii oameni de stiinta admit teroria existentei bulelor de gaz metan. Se pare ca aceste bule din adancul Oceanului Atlantic ar fi raspunzatoare pentru disparitia misterioasa a navelor sau a avioanelor. Din cauza cantitatii foarte mari de gaz metan motoarele avioanelor care survoleaza zona si cele ale navelor se opresc instant, ca la scurt timp acestea sa explodeze.

Disparitii inexplicabile: De-a lungul a 500 de ani, aproximativ 1000 de disparitii misterioase au fost inregistrate. Paza de coasta SUA recunoaste ca a primit 8000 de cereri de ajutor si ca s-au scufundat 50 de vase si 20 de avioane in ultimul secol. Insa, de partea cealalta exista pareri conform carora incidentele din aceasta zona nu sunt mai mari decat in alte zone ale lumii. Multe teorii au aparut de-a lungul anilor, puteri paranormale, tehnologii bizare, vortexuri, conditii meteo, pirati sau chiar legende. Insa, niciuna dintre acestea nu este 100% aproape de adevar.

Triunghiului Bermudelor -Triunghiul Mortii din Marea Neagra: Cateva povestiri vechi rusesti si articole sustin existenta unui Triunghi al Mortii in Marea Neagra, asemeni celui din Atlantic. Triunghiul, cu o suprafata de 8-10 kilometri s-ar deplasa dinspre Crimeea spre apele romanesti. O pozitie mai exacta ar fi in vecinatatea Insulei Serpilor, la numai 45 de kilometri de Sulina. In povestirile rusesti este descris un ”vartej alb” care inghite pasari, nave, mici insule.

Pe 5 decembrie 1945, cand bombardierele americane Grumnan dispareau in Triunghiul Bermudelor, 5 avioane rusesti dispareau in Marea Neagra, la 70 de kilometri de tarmul Crimeei. In anii ’90, un avion grecesc a disparut de pe radar, la doar 40 de kilometri de tarmul romanesc. Iar un an mai tarziu, 80 de oameni de pe o platfroma marina ruseasca dispareau fara niciun S.O.S.Aceste fenomene bizare sunt puse pe seama anomaliilor magnetice din mare. Insa, potrivit generalului Emil Strainu adancul Marii Negre este un rezervor de hidrogen sulfurat. Astfel, formandu-se bule inflamabile si toxice care ard la suprafata apei, ca in cazul Bermudelor.

Triunghiul Bermudelor-Triunghiul Dragonului: Triunghiul Bermudelor, pozitionat in Oceanul Atlantic, intre Florida, Insulele Bermude si Antile ar avea un corespondent de partea cealalta a globului. Un al treilea Triunghi al Bermudelor se afla in partea estica a Pamantului, in Oceanul Pacific, pe aceeasi longitudine de 35 de grade. Locul cu pricina se numeste Triunghiul Dragonului si se afla intre Insula Guam, Taiwan si Insulele Japoniei de Nord.

Cum a devenit Triunghiul Bermudelor un loc misterios: Acest loc, pozitionat intre Bermude, Florida si Puerto Rico a devenit un loc misterios odata cu disparitia a 5 avioane americane tip Anvergers, in anul 1945. Cum este posibil ca 5 avioane dotate cu tot ce este necesar, combustibil, instrumente de navigare performante sa dispara? In plus, avionul de salvare trimis dupa ele a disparut si el. Comisia de Investigatii a Marinei a reusit doar sa scrie un dosar de 400 de pagini, insa disparitia a fost clasata ca ”subiect nerezolvat”.

De-a lungul anilor s-au facut cercetari ample, s-au scris zeci de articole, carti, s-au realizat show-uri TV legate de Triunghiul Bermudelor si intamplarile misterioase. In anul 1974 a aparut si o carte cu intamplarile din Triunghi, iar numele i-a fost dat intr-un articol al unei reviste de fictiune, ce avea titlul ”Mortalul Triunghi al Bermudelor”. Astfel, am putea spune ca mass-media a creat o legenda din Triunghiul Bermudelor.

2 thoughts on “Triunghiul Bermudelor. A fost elucidat misterul!Ultima explicatie a specialistilor, neasteptata.

  1. Pingback: 1crevasse

Comments are closed.