Un exemplar rar de Sequoia crește în Parcul Național Semenic: Cheile Carașului

Exemplarul are 45 de metri înalțime, o circumferință de 5,7 metri, specialiștii Regiei Naționale a Padurilor, estimând vârsta la aproximativ 200 de ani. Nimeni nu știe istoria acestui copac gigantic, specia fiind una de origine nord-americană.

În România există foarte puține exemplare de sequoia, însă cel din Parcul Semenic – Cheile Carașului este unul din puținele care s-au dezvoltat în mediul natural, într-o padure.

Turiștii care ajung în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, din Banat, se pot fotografia la umbra unui copac gigant, care are o înălțime de 45 de metri, iar două persoane nu-i pot cuprinde trunchiul cu brațele.

Este vorba de un exemplar rar de Sequoia care crește în pădurile din județul Caraș-Severin, ce are o circumferință de aproape șase metri, iar specialiștii cred că are aproximativ 200 de ani. Pentru că este un arbore rar, sequila a fost declarat monument al naturii.

Potrivit reprezentanților Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, în țara noastră există foarte puține exemplare de sequila. Unul dintre acestea se găsește într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, la o altitudine de aproape 700 de metri, și care s-a dezvoltat prefect în mediul natural.

“Un exemplar rar de Sequoia crește în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, adaptându-se perfect la condițiile climatice din țara noastră, la o altitudine de aproape 700 de metri. Exemplarul are 45 de metri înalțime, o circumferință de 5,7 metri, specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva estimând vârsta la aproximativ 200 de ani. Nimeni nu știe istoria acestui copac gigantic, specia fiind una de origine nord-americană.

În România există foarte puține exemplare de Sequila, însă cel din Parcul Semenic – Cheile Carașului este unul din puținele care s-au dezvoltat în mediul natural, într-o pădure”, transmit reprezentanții Romsilva. Turiștii se pot fotografia sub acest copac uriaș dacă-și propun să viziteze peștera Comarnic, una dintre cele mai mari și mai spectaculoase caverne din România.

Sequila se află lângă cantonul silvic Naveș, pe drumul forestier ce trece prin fața peșterii care se găsește pe raza comunei Carașova, din județul Caraș-Severin. Arborii giganți de Sequoia sunt printre cei mai înalți de pe Pământ, cei mai mulți se găsesc în California, în Munții Sierra Nevada, la o altitudine de peste 2.000 de metri.

4 thoughts on “Un exemplar rar de Sequoia crește în Parcul Național Semenic: Cheile Carașului

  1. Pingback: tungsten powder

Comments are closed.