Un primar din VASLUI, a plecat ca sofer de TIR, in GERMANIA, dupa ce a pierdut alegerile!

Fostul edil Vasile Puiu a dat biroul pe volan şi acum conduce TIR-ul prin Germania pe un salariu de 2000 de euro.

Vasile Puiu, fostul primar al comunei Vetrisoaia, munceste de câteva luni în Germania, la Leipzig, ca sofer de TIR. Acesta a decis sã-si schimbe destinul, dupã ce a pierdut alegerile locale, iar oamenii din comunã îl vedeau ca pe un om cu slabe sanse de a se redresa. “Toti vorbeau cã mi-am fãcut nu stiu ce afaceri, cã am fãcut o societate în care am pus copiii numai asa, de fatadã, societatea agricolã. Iatã cã eu am plecat sã muncesc în Germania, ca sofer de TIR si nu-mi este rusine deloc, câstig 2.000 de euro pe lunã, în timp ce copiii au rãmas acasã si îsi vãd de afacerea lor”, spune fostul primar, care ne-a mai precizat, la momentul interviului, cã adusese la sediul BMW un transport de echipamente pentru masini de lux, planse de bord pentru bolizii germani.

Drumul strainatatii
Sofer de TIR
Sofer in Germania

Curios este cã persoana care îl coordoneazã la sediul firmei din Germania este tot un vasluian, fostul director al ARR, Liviu Butnaru. Vorbind de fostul primar, trebuie sã amintim cã, în 2012, Agentia Nationalã de Integritate a fãcut sesizare în instantã fatã de primarul Vasile Puiu, pentru cã ar luat spre administrare peste 830 de hectare de pãsune de pe raza comunei pe care o conducea. Vasile Puiu a fost acuzat de nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativã si suspectat de comiterea infractiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu contra intereselor publice si abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

“Vreau sã le demonstrez tuturor cetãtenilor din Vetrisoaia cã pot s-o iau de la capãt oricând. Mai mult decât atât, toti îmi spuneau cã am fãcut ferma pentru copii, cât eram primar, ca sã am unde sã mã duc dupã ce am sã termin cu primãria. Acum, uite cã au rãmas copiii sã se ocupe de afacerea lor, eu nu am nicio legãturã si îmi fac un rost în altã parte, nu îmi este rusine sã muncesc”, a spus Vasile Puiu, care tocmai ajunsese în poarta uzinelor BMW cu un transport de planse de bord pentru limuzine.

“Nu am vrut sã stau cu mâna întinsã la Agentia de Somaj”

Vasile Puiu mai spune cã, atunci când toatã lumea credea cã nu-si va mai reveni din cauza pierderii alegerilor la primãrie, a decis sã ia taurul de coarne si sã-si schimbe destinul. Puiu a stat în fruntea primãriei timp de trei mandate, timp în care a demonstrat cã este un tip incomod pentru toti politicienii de la Vaslui. “Nu am vrut sã stau cu mâna întinsã la Somaj, nu am vrut nici sã lucrez în ferma copiilor, pentru cã este afacerea lor si o vor dezvolta asa cum doresc ei. Am vrut sã le demonstrez oamenilor din Vetrisoaia cã pot oricând sã o iau de la capãt”, spune el. „Lucrez cu foarte multi români, aici, la firma de transport, sunt multumit de conditiile de muncã si am arãtat tuturor cã pot sã muncesc în orice domeniu, nu mi-e rusine sã muncesc”. Faptul cã la firma din Germania s-a întâlnit cu Liviu Butnaru, fostul director de la ARR, l-a motivat si mai mult, pentru a-si face noua meserie cu profesionalism.(sursa/preluare:businessmagazin.ro)