(VIDEO) Imagini INCREDIBILE cu soferii de TIR: Tu ai aceste abilitati? Și cand te gandesti ca unii nu reusesc sa bage un MATIZ intr-o parcare (Haha)

A fi sofer profesionist înseamnă să deții toate categoriile de permis de conducere, de la AM până la DE, și să practici o meserie în care deținerea unui astfel de carnet să fie cerință obligatorie.

TU POȚI AȘA CEVA? VEZI VIDEO INCREDIBIL LA SFARSITUL ARTICOLULUI, CU NISTE SOFERI INCREDIBILI DE TIR!

Cererile pentru permis sunt din ce în ce mai numeroase, spre exemplu șoferii de la ambasade trebuie să aibă un astfel de permis, chiar dacă conduc doar mașini din categoria B. Dacă și tu ești sau vrei să devii sofer profesionist, citește în continuare pentru a vedea care sunt calitățile pe care trebuie să le ai.

Atribuțiile unui sofer profesionist!

Atenție distributiveA avea atenție distributivă înseamnă a fi atent simultan în mai mult de două direcții. Pentru unii oamenii această abilitate este una nativă, în schimb se pot face și anumite exerciții pentru a stimula si antrena atenția distributivă.

Abilitatea de a gândi în perspectivăOrice sofer profesionist trebuie să dețină abilitatea de a gândi în perspectivă. Spre exemplu șoferii de TIR trebuie să-ți calculeze fiecare mișcare în avans, exact la șah, deoarece lungimea, lățimea și tonajul mașinii pe care o conduc nu le permit să facă greșeli.

Capacitatea de a lua decizii rapidExistă cazuri în care o decizie luată într-o fracțiune de secundă a reușit să salveze sau să curme vieți. În cazul în care te-ai hotărât să devii sofer profesionist ține minte acest lucru, deciziile pe care le iei rapid trebuie să fie întotdeauna bune, pentru că există posibil să nu ți se ofere o a doua șansă.

ÎndemânareFaptul că un sofer profesionist trebuie să știe să manevreze un autovehicul și că acest lucru este o calitate reprezintă bineînțeles un truism, dar pentru a înțelege mai bine ce am vrut să spunem când am adăugat „îndemânarea” la această listă, te invităm să te uiți la clipul de mai jos.

Cunoștințe: Orice sofer, fie profesionist sau nu, are cunoștințe despre cum se acordă primul ajutor sau cum se fac anumite reparații tehnice, în schimb șoferii profesioniști trebuie să stăpânească bine aceste cunoștințe deoarece, din punct de vedere statistic, sunt șanse mai mari să le pună în practică.

Calm: Orele petrecute în trafic și aglomerația ne fac să ne pierdem repede calmul. Un sofer profesionist știe că păstrarea calmului reprezintă o calitate importantă, deoarece atunci când suntem irascibili, ne pierdem din capacitatea de concentrare și din atenție.

Tips & Tricks: Un sofer profesionist are cunoștință de multe secrete și multe ”know-how” în ceea ce privește șofatul și autovehiculele. E conștient de faptul că aceste lucruri ne fac viața mai ușoară și încearcă să acapareze cât mai multe cunoștințe pe care le poate mai apoi aplica în trafic.

Stăpânirea reflexelor: Vorbeam în luna octombrie despre cât de important este ca un sofer să își poate stăpâni reflexele, deoarece în unele situații se pot dovedi periculoase. Secretul constă în faptul că într-o fracțiune de secundă trebuie să îți dai seama de toate reacțiunile pe care le va genera acțiunea ta și să iei decizia corectă.