R. MOLDOVA. Scandalul vizelor:Cât au plătit cei 15000 de cetățeni moldoveni pentru a primi viză de flotant la 3 adrese din București

Cât au plătit cei 15000 de cetățeni moldoveni pentru a primi viză de flotant la 3 adrese din București

Poliţia Capitalei a făcut joi percheziţii la 3 adrese în care teoretic locuiesc 15.000 de oameni. În realitate, sunt afaceri înfloritoare cu vize de flotant vândute pe sute de euro cetăţenilor din Republica Moldova.Fenomenul iese la lumină mai ales de alegeri, când secţii întregi de votare rămân goale pentru că au arondate apartamente în care oficial locuiesc mii de oameni. Aceştia, de obicei moldoveni, doar şi-au făcut cărţi de identitate româneşti şi evident că nu merg la vot.

Scandalul vizelor MOLDOVA/ 15.000 de oameni la 3 adrese!

La trei apartamente din Sectorul 3 din capitală figurează că locuiesc în total 15.000 de oameni. Poliţiştii susţin că toţi au plătit între 150 şi 200 de euro pentru viza de flotant. Asta înseamnă o avere pentru cei care stau în spatele afacerii, aproape 3 milioane de euro.

“Nu am văzut pe nimeni pe aici, niciun moldovean, au luat banii şi au plecat”, spune un vecin.

Nici nu aveau pe cine să vadă vecinii pentru că moldoveni nu au pus niciodată piciorul pe stradă. Au dat doar banii în schimbul vizei, ca să obţină buletin de România, spun anchetatorii.

Scandalul vizelor MOLDOVA/ 15.000 de oameni la 3 adrese!

Poliţiştii au făcut percheziţii în apartamentele suspecte, după care au dus la audieri 9 indivizi acuzaţi de fals în declaraţii şi constituirea unui grup infracţional organizat.Explicaţii în fața poliţiştilor au dat şi cetăţenii din Republica Moldova care au apelat la românii inventivi. În total, 50 dintre ei au fost aduşi cu autocarele la 3 secţii din capitală.

Situaţia absurdă a locuinţelor cu mii sau sute de oameni a ieşit la iveală recent, la Referendumul pentru redefinirea familiei, când două secţii de votare s-au organizat la Liceul Matei Basarab doar pentru cei 5000 de oameni care figurau că locuiesc în acelaşi apartament. La fel se întâmplă şi în Galaţi, unde la o adresă îşi au domiciliul aproape 2000 de oameni cu dublă cetăţenie.

Scandalul vizelor MOLDOVA/ 15.000 de oameni la 3 adrese!

Legea îi permite unui proprietar să ia mai multe persoane în spaţiu. Acestea ar trebui declarate la întreţinere, însă acest lucru nu se întâmplă şi de aici încep ilegalităţile. Ilegal este şi când proprietarul cere bani pentru a ajuta pe cineva să obţină viză de flotant în locuinţa lui.