JAFUL de cupru de 2 mil. €, cu TIRURILE! 3 bărbaţi reţinuţi, in urma cu scurt timp!

Polițiștii arădeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au reușit identificarea a trei bărbați, bănuiți că au furat 400 de tone de cupru. Prejudiciul a fost recuperat. In continuare stirea initiala, dupa care continuare articolului:

FURT de cupru de două milioane de euro, cu TIR-urile. Trei bărbaţi, reţinuţi

Metoda prin care 400 de tone de cupru au fost furate din curtea unei firme în plină zi

„Furt incredibil în judeţul Arad. 400 de tone de cupru au dispărut din curtea unei firme private, ziua în amiaza mare.Indivizii au falsificat toate documentele necesare unui transport, iar angajaţii erau convinşi că livrează marfa unui cumpărător.

Valoarea cuprului furat depăşeşte 3 milioane de euro. Indivizii au făcut o comandă falsă pe email, în numele unei firme, în care vorbeau despre această presupusă achiziţie. Apoi au anunţat că vor trimite mai multe TIR-uri ca să ridice marfa, asigurându-se astfel că maşinile folosite la furt nu vor fi oprite la poartă. Camioanele trimise la depozit aveau toate documente false. Se pare că barele de cupru au fost luate de acolo în mai multe transporturi. Abia după câteva ore, angajaţii au realizat că totul a fost de fapt o înşelăciune şi că nimeni nu plătise pentru marfa luată.

FURT de cupru de două milioane de euro, cu TIR-urile. Trei bărbaţi, reţinuţi
FURT de cupru de două milioane de euro, cu TIR-urile. Trei bărbaţi, reţinuţi
FURT de cupru de două milioane de euro, cu TIR-urile. Trei bărbaţi, reţinuţi
FURT de cupru de două milioane de euro, cu TIR-urile. Trei bărbaţi, reţinuţi

Cantitatea uriaşă de cupru a fost luată de la o firmă din Zona Liberă Curtici.Bogdan Ban, primar oraş Curtici: ”Am fost contactaţi de către organele care cercetează cazul le-am furnizat imaginile de pe camerele de supraveghere care le avem în localitate iar mai departe ei să-şi facă treaba. Sunt mai multe imagini cu accesul la pasajul CFR şi ieşirile din localitate avem supravegheată toată localitatea.”

Curprul a fost încărcat în mai multe camioane la sfârşitul săptămânii trecute. Se pare că indivizii au folosit documente false pentru fiecare camion.

Siegfried Mayer, secretar general adjunct Federaţia Operatorilor Români de Transport: ”Cred că între 10 şi 20 de transporturi puteau să fie cele 400 de tone, cât de greu este să falsifici nişte acte de transport ? Cred că în era IT-ului este posibil orice cu minime cunoştinţe de computer în ziua de azi nu mă mai miră nimic. În legislaţie se spune că pentru a transporta este nevoie de facturi a unor avize de expediţie şi facturier şi chitanţier şi avize se găsesc la orice librărie, ștampilă poate să-şi facă oricine.”

Anchetatorii spun că deocamdată nu pot oferi informaţii despre indivizii implicaţi în furtul de la Curtici.Dosarul a fost deschis pentru înşelăciune şi fraudă informatică. „ (sursa: stirileprotv.ro)

Hoţii care au furat cupru cu TIR-urile au fost reţinuţi

Jaful s-a petrecut în urmă cu două luni, ziua în amiaza mare, chiar sub ochii angajaţilor care erau convinşi că livrează marfa unui cumpărător. Unul dintre cei trei era deja arestat de câteva săptămâni, acuzat că a împuşcat în picior un bărbat renumit în lumea interlopă.

FURT de cupru de două milioane de euro, cu TIR-urile. Trei bărbaţi, reţinuţi

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalități Economice de la Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad au identificat trei bărbați care au furat 414 tone de cupru, în valoare de 2.000.000 de euro, din Curtici. „Din investigațiile efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a reieșit că, unul dintre cei trei bărbați, în vârstă de 34 de ani, din Arad, ar fi luat decizia de a sustrage cuprul aflat în posesia unei societăți comerciale, prin crearea unei aparențe de legalitate. Astfel, la data de 21 septembrie a.c., acesta ar fi trimis un email fals, în vederea achiziției de cupru”, a declarat agent șef adjunct de poliție Claudia Iuga.

Pentru a transporta cuprul a fost nevoie de trei TIR-uri cu remorcă, iar arădeanul a fost ajutat de un bărbat de 34 de ani, din Sântana și un altul de 28, din Timișoara. Cei trei au mers succesiv la sediul societății firmei din Curtici, au încărcat în autotrenuri cele 414 tone cupru şi au plecat.

Marfa a fost transportată inițial la un depozit din Curtici, după care a ajuns în depozite din Becicherecu Mic și Lovrin (județul Timiș), de unde urma să fie comercializată. „Pentru a îndeplini aceste operațiuni, bărbatul ar fi procurat documentație falsă de transport, numere false de înmatriculare, copii de cărți de identitate aparținând unor persoane fără nicio legătură în cauză și alte acte în vederea îngreunării depistării autotrenurilor”, a declarat agent șef adjunct de poliție Claudia Iuga.

Bărbații din Timișoara și Sântana au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, cel din Arad fiind în prezent arestat într-o altă cauză.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, uz de fals, instigare la uz de fals, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, instigare la conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, tractarea unei remorci cu număr fals de înmatriculare, instigare la tractarea unei remorci cu număr fals de înmatriculare, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte autovehiculul respective”, a declarat agent șef adjunct de poliție Claudia Iuga.

5 thoughts on “JAFUL de cupru de 2 mil. €, cu TIRURILE! 3 bărbaţi reţinuţi, in urma cu scurt timp!

  1. Pingback: types of bunnies
  2. Pingback: naga356

Comments are closed.