MAREA BRITANIE: Suntem 4 romani, si stam in casa 10 oameni!Suntem 5 nationalitati! Dimineata, fiecare pe limba lui!

Criza locuințelor, chiriile explodeaza dupa BREXIT! Avantajul, speculatorilor!

Multi au impresia ca traim in LUX, si daca zici UK, probabil ca in acceptiunea lor ai si vreo 2 jacuzzi in gradina! Dar nu e chiar asa. Cand ai program de trezit dimineata, sa te duci la baie, nu mai e LUX, e armata. Daca ai intarziat 5 minute, te tii! Si pentru chestia asta, platesti cat ar plati cineva sa zicem in Bucuresti sa stea la 3 camere singur. Nu mai pui ca in provincie, ai iesi si cu bani in plus!

‘Faptul că 320.000 de oameni din Marea Britanie au căzut victimă crizei locuinţelor şi acum nu au un loc căruia să-i spună acasă este de neiertat’, a subliniat Polly Neate, director executiv al Shelter. ‘Noile cifre arată că lipsa unui adăpost are un efect devastator asupra vieţii oamenilor, în întreaga ţară’, a insistat ea. Constatările organizaţiei Shelter survin la câteva zile după ce raportorul special al ONU pentru sărăcia extremă şi drepturile omului a stabilit că reducerile de cheltuieli decise de guvernul de la Londra au generat ‘multă nenorocire’. Cifrele publicate se referă la primul trimestru din 2018 şi la cei care sunt cazaţi în adăposturi temporare, hosteluri sau locuinţe sociale, precum şi la cei fără adăpost.

MArea Britanie chirii

Actualmente, Londra, are chirii stabile la aproximativ 1383 de euro pe lună. Este puțin mai mult decât Parisul (1204 de euro), în fața Via Montenapoleone din Milano (1162 euro / mp) și Ginza în Tokyo (967 euro). În capitala franceză, valorile înregistrate de Cushman & Wakefield pe Champs-Elysees sunt exact de 100 de ori mai mari decât media chiriei franceze.

vezi la sfarsitul articolului, unele dintre cele mai ieftine zone ca si valoare a chiriilor din Marea Britanie!

Una din 200 de persoane din Marea Britanie este fără adăpost.

Faptul că una din 200 de persoane din Marea Britanie este fără adăpost înseamnă o creştere de 4% în mai puţin de un an, în pofida angajamentelor guvernului de a reglementa această problemă, a anunţat joi organizaţia de caritate Shelter, citată de Reuters. Potrivit organizaţiei, vina pentru această creştere o poartă majorarea chiriilor, scăderea alocaţiilor sociale şi scumpirea locuinţelor accesibile, mai ales în oraşe mari cum sunt Londra şi Birmingham.

Homeless UK.

Potrivit datelor guvernamentale, numărul celor fără adăpost a crescut în ultimii şase ani în Anglia, în prezent 80.000 de familii fiind găzduite în locuinţe temporare, inclusiv 120.000 de copii. Pentru a rezolva problema, guvernul s-a angajat să cheltuiască 9 miliarde de lire pentru construirea de locuinţe accesibile, iar anul trecut parlamentul britanic a adoptat o lege prin care guvernele locale sunt obligate să ajute persoanele fără adăpost.

Care sunt cele mai SCUMPE străzi din lume. Un metru pătrat pleacă de la 2118 de euro

Paris/ Chirii

Potrivit unui studiu internațional, Champs-Élysées este cea de-a patra cea mai scumpă stradă comercială din lume, departe de Hong Kong și New York. Chiriile sunt de 50 de ori mai mari decât pentru locuințele medii pariziene și de 100 de ori mai mari decât o chirie medie din Franța. Potrivit anchetei anuale a specialiștilor în domeniul imobiliar Cushman & Wakefield, cea mai scumpă adresă de cumpărături din lume este acum Causeway Bay din Hong Kong. O chirie lunară în euro pe metru pătrat, ajunge la 2118 de euro pe metru pătrat pe lună.

New York, cu celebra stradă „5th Avenue”, a pierdut locul de top în urma unei scăderi semnificative a chiriilor din New York, iar magazinele de închiriat ajung la o medie de aproape 1784 de euro pe metru pătrat pe lună.

Există încă un apetit puternic pentru comercianții cartierelor de lux din lume care folosesc magazinele lor ca instrumente strategice în experiența cu clienții“, a declarat Darren Yates, autor al studiului de la Cushman & Wakefield. Dovada că există încă o atracție care nu poate fi negată, cel puțin pe unele dintre aceste artere. Un alt studiu estimează că în 2018 chiriile magazinele de lux a înregistrat cea mai mare creștere a acestora la Paris (+ 20% într-un an), dar de data aceasta pe Avenue Montaigne, nu pe Champs-Élysées. Chiria anuală pe metru pătrat ar fi crescut de la 15.000 la 18.000 de euro (1500 € lunar).

Cele mai ieftine zone ca si chirii in Anglia

Walthamstow se afla in nord-vestul Londrei, la 30 de minute distanta de London Bridge cu linia Victoria. Conform www.foxtons.co.uk, pretul pentru un apartament cu o camera este in jur de 300£/saptamana. Pentru o singura camera, pretul este considerabil mai mic.
De exemplu, o casa cu 3 dormitoare, foarte aproape de mijloacele de transport in comun, complet mobilata si utilata costa 2000£/luna. Zona are scoli, numeroase magazine, restaurante si pub-uri.

Walthamstow

Ealing se afla in vestul Londrei, la 30 de minute distanta de London Bridge cu linia Central. Preturile incep de la 270£/saptamana pentru un studio utilat, cu baie si bucatarie proprie. Pe www.homesandproperty.co.uk, zona este descrisa drept “potrivita pentru familiile cu copii, din clasa de mijloc”.
Cei care aleg Ealing, raman fideli zonei datorita sentimentului de comunitate si siguranta. Ealing este apreciata si pentru numeroasele parcuri si pentru casele cochete pastrate in stil victorian.

Ealing

Willesden este in nord-vestul Londrei, la 30 de minute distanta de London Bridge cu linia Jubilee. Pentru un apartament cu o camera preturile incep de la 230£/saptamana. Un studio elegant intr-o zona placuta costa aproximativ 600£/luna conform www.zoopla.co.uk. Parerile despre zona sunt impartite, nefiind considerata foarte sigura.

Willesden