Tornadă violentă în Germania. Zeci de case au fost distruse, vreme severa(VIDEO)

Ziua de miercuri 13 martie va fi una greu de uitat pentru locuitorii din regiunea Eifel, Renania de Nord-Westfalia.Vezi video la sfarsitul articolului.

Pe timpul unei furtuni foarte puternice s-a dezvoltat o tornadă care s-a abătut asupra a circa treizeci de locuințe și anexe, producând distrugeri grave.

Cinci persoane au fost rănite, dintre acestea patru fiind transportate la spital.

Autoritățile au declarat nelocuibile mai multe dintre aceste case.

S-a întâmplat seara în apropiere de localitatea Roetgen, la câțiva kilometri de Aachen.

Nu este prima dată când se abate o tornadă în această zonă. În 2018, în Germania s-au înregistrat 17 tornade, dintre care patru în Roetgen.

Tornadă violentă în Germania. Zeci de case au fost distruse(VIDEO)

Furtună în nord-vestul Germaniei: O persoană si-a pierdut viata, copaci prăbușiți pe liniile de cale ferată și șosele

Traficul feroviar și rutier în nord-vestul Germaniei a fost perturbat de o furtună puternică, care a provocat prăbușirea mai multor arbori pe liniile de cale ferată și șosele, iar o persoană a decedat după ce un copac s-a prăbușit peste mașina în care se afla victima, informează agenția Dpa, potrivit Mediafax.

Părți din sistemul feroviar din landul german Renania de Nord-Westfalia au fost afectate de o furtună puternică, numită Eberhard, a anunțat operatorul feroviar Deutsche Bahn, care a precizat că toate trenurile pe distanțe lungi și unele trenuri locale au fost oprite în gări din cauza “multor șine blocate și pentru a preveni producerea de pagube”.

Furtuna a provocat prăbușirea multor arbori pe liniile de cale ferată din apropierea orașelor Aachen și Koln, iar două turnuri de semnalizarea din Wuppertal și Essen au fost avariate.

Traficul pe autostrăzile A44 și A4 a fost suspendat parțial din cauza arborilor căzuți pe carosabil.

Mai multe mașini au fost avariate după ce furtuna a provocat prăbușirea unor arbori peste parcări în localitățile Bochum și Dinslaken, iar acoperișul unei case din regiunea Muensterland a fost spulberat de vânt.

În Duisburg, vântul puternic a provocat prăbușirea unei macarale în fluviul Rin, însă din fericire nu s-a înregistrat victime.

Serviciul german de meteorologie (DWD) a ridicat nivelul de alertă meteo la cel mai ridicat nivel posibil pentru landul Renania de Nord-Westfalia, și a avertizat că rafale de vânt cu viteze de până la 110 de km/h ar putea să se înregistreze și în zone joase din landurile Baden-Wuerttemberg și Bavaria.

În zona localității Feldberg din Baden-Wuerttemberg s-au înregistrat chiar viteze ale vântului de până la 150 km/h.

https://youtu.be/BgqTPBhkUrQ

3 thoughts on “Tornadă violentă în Germania. Zeci de case au fost distruse, vreme severa(VIDEO)

Comments are closed.