Gafa secolului! Un român, arestat în Marea Britanie:”N-am stiut boss, ca si Irlanda face parte tot din regat!”

Un român, arestat în Marea Britanie: „De unde sa stiu boss, ca Irlanda si Scotia fac parte tot din regat? Eu aveam interdictie in Marea Britanie, astea sunt alte tari, nu? Daca stiam nu ma duceam”

C.S, unul din milioane de români plecați din țară în căutarea unei vieți mai bune, a ajuns în custodia autorităților din Irlanda de Nord după o gafă incredibilă. Tânărul de 31 de ani a fost arestat din cauză că nu și-a dat seama că Scoția și Irlanda de Nord fac parte din Marea Britanie, acolo unde el avea interdicție de intrare.

Românul se afla la Dublin, acolo unde încercase să se stabilească după anumite probleme cu legea pe care le avusese în Anglia. Cum în capitala Irlandei nu a reușit să își găsească un loc de muncă stabil, acesta a acceptat invitația unor prieteni, care l-au chemat în Scoția.

Înainte să ajungă în țara lui Braveheart, C.S a trebuit să traverseze și Irlanda de Nord, acolo unde a fost reperat de autorități și, după ce a fost identificat, a fost încătușat și dus în arestul poliției din Belfast, informează The Belfast Telegraph.

Acesta nici nu și-a dat seama ce se întâmplă cu el, dar misterul a fost spulberat rapid. Situația a fost explicată în fața instanței de avocatul românului, care a reușit să distreze toată sala de judecată cu dezvăluirea sa.

Clientul meu nu își găsise de lucru în Dublin și se ducea în Scoția pentru un loc de muncă. Știa că nu are voie în Marea Britanie, dar nu știa că Scoția si Irlanda fac parte din regat”, a povestit avocatul.

Acesta a stârnit râsetele celor din jur și i-a provocat o replică hâtră judecătorului: „Câțiva oameni din Scoția s-ar putea chiar să fie de acord cu el. Totuși, nu o să adaug mai multe de-atât”, a replicat amuzat magistratul.

Românul primise o condamnare în Marea Britanie când a fost prins furând dintr-un magazin și i-a fost aplicată o interdicție de intrare în țările ce formează Regal Unit. Dacă ar fi învățat mai bine la geografie, cu siguranță că acum era în libertate. În schimb, așteaptă ca judecătorul sa decide dacă îl eliberează sau nu.

citeste si:

Românul care a distrus cu excavatorul 5 case nou-construite în Londra-Marea Britanie, pentru că nu iși primise banii, condamnat.

Românul acuzat că a intrat cu excavatorul în zidurile unor case nou construite dintr-un cartier pentru vârstnici din Marea Britanie, provocând o pagubă de 4 milioane de lire, spune că a vrut să se răzbune pentru că nu și-a primit salariul.

Un constructor român care s-a filmat în timp ce distrugea cu un excavator cinci case proaspăt construite a fost închis timp de patru ani. Daniel, în vârstă de 31 de ani, a recurs la acest gest din cauză că, spunea el, avea de primit bani de la contractor.

Mai mult, acesta a filmat cu telefonul întreaga acțiune care s-a produs sub ochii îngroziți ai celorlalți muncitori și ai trecătorilor din Buntingford, Hertfordshire, pe 11 august 2018.

Românul care a distrus cu excavatorul 5 case nou-construite în Londra-Marea Britanie, pentru că nu iși primise banii, condamnat.

În imaginile prezentate instanței chiar de vinovat se aude cum acesta strigă „f***ing s**t company”. El distruge casele fluierând și cântând în limba română.

În aceeași filmare, românul îi spune unui trecător că patronul îi datorează 16.000 de lire sterline. „Am decis că, chiar dacă o să am probleme, am un motiv, pentru că nu am fost plătit, înțelegi ce vreau să zic”, continuă romanul.

„Întoarce-te și mai distruge una”, se aude vocea interlocutorului său. Romanul se intoarce, si începe să dărâme o altă casă în timp ce spune: „Frumoase case, trebuie să le demolați și să le reconstruiți, pentru că nu ați vrut să mă plătiți”.

Judecătorul Stephen Warner a fost însă de neînduplecat, cu toate că românul a pledat vinovat.

„Este destul de clar din comportamentul tău că erai destul de relaxat și de fără nicio jenă”, a spus magistratul. Acesta a descris incidentul ca fiind „un act de vandalism planificat, deliberat și nebunesc” și le-a spus celor care l-au încurajat pe Neagu că „ar trebui să le fie rușine de comportamentul lor”.

Procurorul a spus că prima persoană care l-a văzut pe Daniel în timp ce distrugea locuințele a fost o femeie care se plimba cu familia în apropiere. Aceasta a plecat, dar s-a întors mai târziu și a sunat la poliție. Când chemat autoritățile, inculpatul a întrebat-o cu voce calmă: „Ai sunat poliția”.

Poliția a ajuns în scurt timp și l-a arestat pe roman.

Românul care a distrus cu excavatorul 5 case nou-construite în Londra-Marea Britanie, pentru că nu iși primise banii, condamnat.

Românul a declarat că firma sa, Danny Boy Limited, trebuia să primească bani de la o companie numită Fenton și că el fusese obligat să plătească lucrătorilor câte 3.000 de lire sterline din propriul buzunar. Daniel a mai afirmat că angajații au amenințat că îi vor răni familia dacă nu îi va plăti la timp.

Costurile distrugerii depășesc 850.000 de lire sterline și nu includ refacerea caselor. Asiguratorii au acoperit costurile locuințelor care sunt vândute cu prețuri între 425.000 și 475.000 de lire sterline.

Daniel, care locuiește în Harrow, nordul Londrei, a negat inițial pagubele pe care le-a produs însă și-a schimbat declarația cu două săptămâni înainte de proces.

Avocatul romanului a declarat că acesta a fost insultat de unul dintre reprezentanții companiei atunci când a cerut banii.

Mai mult, pe Facebook apăruse faptul că romanul nu și-a putut plăti angajații, ceea ce i-a distrus reputația.

Apărătorul românului a mai declarat că acesta a făcut plângere la poliție după ce a fost amenințat, dar nu a fost ascultat.

„Ai cauzat pierderi financiare la o scară foarte mare. Chiar dacă ți-ar fi datorat bani, chiar dacă ar fi existat amenințări sau te-ai simțit nedreptățit, nu poți să-ți justifici comportamentul din acea zi, inacceptabil într-o societate civilizată”, a mai spus judecătorul.