Romanii din Marea Britanie,ar putea sa primeasca automat dreptul de ședere si munca in regat, pana la sfarsitul lunii.”Cetatenii romani,reprezinta majoritatea pietei muncii si in continuare”.

Un politician român a anunţat că europarlamentarii din grupul „Înnoim Europa” urmează să ceară, printr-o rezoluție, ca dreptul de ședere să fie acordat automat cetățenilor europeni care lucrează în Marea Britanie.

Dacian Ciolos a solicitat Guvernului să găsească soluții pentru românii care locuiesc de peste 5 ani în Marea Britanie şi care trebuie să ceară drept de ședere post-Brexit.

Romanii din Marea Britanie, ar putea sa primeasca automat dreptul de ședere si munca in regat, pana la sfarsitul lunii.”Cetatenii romani, reprezinta majoritatea pietei muncii si in continuare”.

„Acordul de retragere a Regatului Unit al Marii Britanii din Uniunea Europeană nu este încă unul ideal din perspectiva cetățenilor români care locuiesc azi în UK. Parlamentul European a atras deja atenția și va fi ferm în continuare asupra unei prevederi esențiale pentru cetățenii UE care au reședința în Marea Britanie. Este vorba despre procedura de obținere a dreptului de ședere care este greu aplicabilă și pune efortul birocratic pe umerii cetățenilor în loc să fie în responsabilitatea statului britanic”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

Romanii din Marea Britanie, ar putea sa primeasca automat dreptul de ședere si munca in regat, pana la sfarsitul lunii.”Cetatenii romani, reprezinta majoritatea pietei muncii si in continuare”.Dacian Ciolos a solicitat Guvernului să găsească soluții pentru românii care locuiesc de peste 5 ani în Marea Britanie şi care trebuie să ceară drept de ședere post-Brexit.

De asemenea, Cioloș a anunţat că europarlamentarii din grupul „Înnoim Europa” vor cere, printr-o rezoluție, din 2020, ca dreptul de ședere să fie acordat automat cetățenilor europeni care lucrează în Marea Britanie de mai mult de cinci ani, fără să fie nevoie de înregistrarea lor prealabilă.

El a mai spus că va propune, tot în ianuarie, ca cetățenii europeni care locuiesc în Marea Britanie să nu aștepte cinci ani pentru a beneficia de dreptul de ședere.

Soferul arestat in Marea Britanie, coRomanii din Marea Britanie, ar putea sa primeasca automat dreptul de ședere si munca in regat, pana la sfarsitul lunii.”Cetatenii romani, reprezinta majoritatea pietei muncii si in continuare”.nducea fara cauciucuri pe rotile din fata, direct pe jante. Totul s-a intamplat de revelion

„Ne dorim ca beneficiarii dreptului de ședere să nu aștepte să curgă cei cinci ani, timp în care au un drept de ședere provizoriu, ci să primească automat toate drepturile care decurg din faptul că sunt cetățeni UE și au reședința în UK”, a explicat Cioloș, potrivit ziarulromanesc.uk.

De asemenea, Cioloș a cerut guvernului să propună urgent soluţii pentru reintegrarea românilor care nu mai pot locui în Marea Britanie, dar şi în ceea ce privește reîntregirea familiilor în cazul în care doar un membru obține drept de şedere, iar familia dorește să locuiască și să muncească în continuare în UK.

citeste si: Lovitura sub centura romanii din Marea Britanie: Se opreste libera circulatie. Se va intra in regat numai pe baza de punctaj, scoring.

Romanii din Marea Britanie, ar putea sa primeasca automat dreptul de ședere si munca in regat, pana la sfarsitul lunii.”Cetatenii romani, reprezinta majoritatea pietei muncii si in continuare”.

Din cate se cunoaste, oricum sfarsitul lui 2020, reprezinta un punct de cotitura pentru cei care lucreaza si traiesc in Marea Britanie.Vom vedea.