Loc unic in Romania: Lacul de basm Ochiul Beiului care nu îngheață niciodată și legenda locala spune ca alungă depresia.

Apa e de un albastru ireal și e atât de transparentă încât pe fundul lacului se văd păstrăvii cum înoată.

Dacă treci măcar o dată pe an pe aici, scapi de gândurile negre. E ceea ce îți promit localnicii din apropierea superbului lac Ochiul Beiului. Apa e de un albastru ireal și e atât de transparentă încât pe fundul lacului se văd păstrăvii cum înoată.

Locul unic din Romania: Lacul de basm Ochiul Beiului care nu îngheață niciodată și legenda spune ca alungă depresia.

Ochiul Beiului se află în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, din județul Caraș Severin, la limita Munților Aninei cu Munții Locvei, pe Valea Râului Beiu. Și pentru ca tabloul natural să fie complet, aici mai găsiți foarte aproape cascadele Beușnița și Bigăr.

Lacul este alimentat continuu de un izvor carstic subteran și datorită acestui lucru nu îngheață niciodată în anotimpul rece. Pe tot timpul anului are o temperatură constantă între 4 și 8 grade Celsius. Datorită acestei proprietăți, atrage în fiecare an păsări migratoare precum stârci cenușii sau rațe sălbatice.

Locul unic din Romania: Lacul de basm Ochiul Beiului care nu îngheață niciodată și legenda spune ca alungă depresia.

Se află la o altitudine de 310 metri și are forma unui crater oval sau a unui ochi. Diametrul său este de 15 metri și are o adâncime maximă de 3,5 metri.

Legat de numele lacului există și un basm. În vremea Imperiul Otoman, un oraș sau o provincie era condusă de un bei. Fiul unui bei din zonă s-a îndrăgostit de fiica unui cioban. A răpit-o și a închis-o în Turnul Mare din Cheile Nerei. Însă, în timpul nopții, tânăra a reușit să scape cu o funie împletită din propria rochie.

Locul unic din Romania: Lacul de basm Ochiul Beiului care nu îngheață niciodată și legenda spune ca alungă depresia.

Beiul s-a enervat și a poruncit ca fata să fie rapusa. Fiul beiului n-a fost de acord, s-a supărat și a plâns în pădure până s-a creat lacul de astăzi.

Mai există o legendă populară care spune că în noaptea de Sânziene, pe 24 iunie, în jurul Lacului Ochiul Beiului se strâng ielele, dansează până spre dimineață și atrag prin farmecul lor bărbații, care dispar în pădurea virgină.

citeste aici si despre: Fierbe Lacul Sfânta Ana. Seismologii avertizează că vulcanul poate erupe

citeste in linkul de mai sus de imagine si: Fierbe Lacul Sfânta Ana. Seismologii avertizează că vulcanul poate erupe

Accesul la Ochiul Beiului se face pe traseul Cascada Beușnița, din Drumul Național 57, Oravița – Moldova Nouă, spre Sasca Montană, prin localitatea Potoc, până la Podul Bei. De aici, pe un drum forestier, se poate merge cu mașina până la păstrăvărie.

 

5 thoughts on “Loc unic in Romania: Lacul de basm Ochiul Beiului care nu îngheață niciodată și legenda locala spune ca alungă depresia.

  1. Pingback: ks quik
  2. Pingback: vapes

Comments are closed.