Calvarul soferilor de TIR:Sute de români șoferi de TIR,blocați la granița cu Franța,intre Dover si Londra.

Asociația „Voluntari în Europa” încearcă să ajute sutele de șoferi de TIR români care sunt blocați în acest moment între Londra și Dover, aproape de ieșirea din Marea Britanie.

Calvarul soferilor de TIR:Sute de români șoferi de TIR, blocați la granița cu Franța,intre Dover si Londra.

Din cauza închiderii complete a graniței cu Franța, pe sensul de intrare dinspre Regatul Unit, tirurile nu mai pot înainte, fiind nevoite să aștepte cel puțin perioada de 48 de ore anunțată de guvernul de la Paris.

Printre șoferi se numără și români, blocați în apropierea localității Maidstone din Kent. Aceștia se plâng că nu au provizii suficiente, iar de acolo de unde sunt nu au cum să achiziționeze. Șoferii spun că ar avea nevoie de apă, alimente neperisabile, măști, șervetele umed și hârtie igienică.

Comunicat de presă – VOLUNTARI ÎN EUROPA

„Sute de români, șoferi de TIR, dar și turiști sunt blocați în trafic, la traversarea Canalului Mânecii, dinspre Marea Britanie spre Europa. Cauza: măsurile luate de autoritățile din Franța pentru a împiedica răspândirea noii tulpine agresive Covid19.
Asociația civică VOLUNTARI ÎN EUROPA transmite că încă de aseară a mobilizat membrii din Anglia pentru a putea ajuta cu apă, alimente sau cu orice fel de ajutor, la rigoare, atât șoferii de TIR, cât și călătorii a cel puțin 5 autocare de români care se întorc acasă de sărbători.

Calvarul soferilor de TIR:Sute de români șoferi de TIR, blocați la granița cu Franța,intre Dover si Londra.

Comunicarea echipei VOLUNTARI IN EUROPA cu șoferii din trafic se face pe mai mute canale. Celor care nu au acces la internet li se transmit mesaje prin stațiile instalate pe camioane, inclusiv prin intermediul șoferilor britanici din trafic. Situația celor aflați în acest moment pe teritoriul Marii Britanii este dificilă și se va complica în următoarele ore. Circulația rutieră către Franța este închisă de la Londra.

Efortul de a ajunge la feribot sau la trenurile spre Franța este expus riscului, datorită blocajelor de pe autostrada. Într-un comunicat de presă transmis în jurul prânzului, guvernul francez a anunțat că există perspectiva deblocării traficului de camioane în cursul zilei de azi, însă deocamdată nu se știu exact condițiile.

Calvarul soferilor de TIR:Sute de români șoferi de TIR, blocați la granița cu Franța,intre Dover si Londra.

Deși spre Belgia și Olanda traficul de mărfuri este deschis, bilete de transfer sunt epuizate pentru următoarele 24 de ore.

Asociația VOLUNTARI ÎN EUROPA face apel către Ministerul Afacerilor Externe, Ministrul Transporturilor, Ministerul Sănătății să ia în considerare resurse speciale pentru asistență consulară la frontieră și intervenție în cazul în care unii dintre șoferi sau pasagerii autocarelor ar urma să intre în carantină sau în izolare.

Pe toată perioada de criză declanșată în Marea Britanie, echipa VOLUNTARI ÎN EUROPA rămâne în legătură cu persoanele în nevoie prin intermediu canalelor cunoscute de comunicare și își exprimă disponibilitatea de a păstra legătura și cu Guvernul României, pentru a diminua la maximum eventuale situații neplăcute sau de risc, în care s-ar putea afla românii în tranzit.”

Cei care doresc să ajute pot lua legătură cu asociația amintită pe pagina de Facebook: facebook.com/voluntarieu.(sursa articol:ziarulromanesc.net)

7 thoughts on “Calvarul soferilor de TIR:Sute de români șoferi de TIR,blocați la granița cu Franța,intre Dover si Londra.

  1. Pingback: พอต
  2. Pingback: game sex

Comments are closed.