Râsul, plânsul:Șoferilor de TIR reveniti din Marea Britanie,li se confiscă sandvișurile la granita.

Șoferilor britanici de TIR li se confiscă sandvișurile la granița UE. „Bine ați venit în Brexit, domnule. Îmi pare rău”

Râsul, plânsul:Șoferilor de TIR reveniti din Marea Britanie, li se confiscă sandvișurile la granita.

Șoferilor de TIR care vin din Marea Britanie în UE li se confiscă la vamă sandvișurile și pachetele cu mâncare. Este una din consecințele Brexit – britanicii nu mai au voie să introducă în UE carne și produse perisabile, scrie BBC.

Jurnaliștii unui post tv olandez au filmat reacția șoferilor britanici de TIR când li s-au confiscat pachetele cu mâncare.

Râsul, plânsul:Șoferilor de TIR reveniti din Marea Britanie, li se confiscă sandvișurile la granita.

Vameșii olandezi le explică șoferilor britanici că, potrivit noilor reguli post-Brexit, nu mai au voie să treacă granița cu mâncare și produse perisabile.

„După Brexit, nu mai aveți voie să aduceți anumite alimente în Europa – carne, legume, fructe, pește, genul acesta”, îi explică un vameș olandez unui șofer britanic, în timp ce îi confiscă pachetul cu mâncare. Șoferul se amuză și întreabă dacă poate păstra mâcar pâinea, însă răspunsul e negativ: „Nu, confiscăm totul. Bine ați venit în Brexit, domnule. Îmi pare rău”.

Râsul, plânsul:Șoferilor de TIR reveniti din Marea Britanie, li se confiscă sandvișurile la granita.Nu, confiscăm totul. Bine ați venit în Brexit, domnule. Îmi pare rău”.

Pe 31 decembrie 2020 a avut loc ieșirea efectivă a Marii Britanii din UE, ca urmare referendumului din urmă cu câțiva ani. Cu doar o săptămână înainte, guvernul britanic și Comisia Europeană au reușit să semneze un acord economic privind viitoarea colaborare.(sursa articol:digi24. ro) tir