Romanii din Marea Britanie,primesc inca 500 lire in plus, de la guvernul britanic.Noul plan si masura luata in regat.

Marea Britanie: 500 de lire sterline pentru cei testați pozitiv

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock ar avea în plan o măsură prin care guvernul să ofere 500 de lire sterline tuturor celor testați pozitiv.

Si romanii din Marea Britanie primesc cei 500 lire de la guvernul britanic.Noul plan si masura luata in regat.

Propunerea, care ar costa aproximativ 450 de milioane de lire sterline pe săptămână, ar avea ca scop încurajarea mai multor persoane să se testeze și să se autoizoleze pentru a opri răspândirea virusului.Oficialii se tem că prea mulți oameni cu simptome nu își fac un test.

Oficialii Trezoreriei au spus că acest lucru „nu se va întâmpla” și nu înțeleg de ce Matt Hancock ar fi făcut aceste afirmații. Criticii acestei idei au spus că în aceste condiții „toată țara va suferi de tuse uscată”.

Ministrul Mediului, George Eustice, a refuzat să excludă în totalitate planul, spunând că miniștrii sunt îngrijorați că oamenii evită să se autoizoleze dacă au simptome.

Si romanii din Marea Britanie primesc cei 500 lire de la guvernul britanic.Noul plan si masura luata in regat.

El a subliniat însă că „nu s-au luat decizii” și guvernul „ține mereu sub control mai multe politici”.

Ajutorul financiar pentru cei testați pozitiv este în acest moment limitat la persoanele cu venituri reduse care nu pot lucra de acasă și primesc deja beneficii.Plata de 500 de lire sterline pentru rezidenți s-ar aplica indiferent de vârstă, statutul de angajare sau capacitatea de a lucra de acasă.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății nu a negat că propunerea a fost discutată și a spus: „Ne aflăm într-unul dintre cele mai grele momente ale acestei pandemii și ne revine tuturor sarcina să protejăm NHS, rămânând acasă și respectând regulile”.

Si romanii din Marea Britanie primesc cei 500 lire de la guvernul britanic.Noul plan si masura luata in regat.

Ministrul de Finanțe Rishi Sunak a declarat aseară că ar fi spus deputaților conservatori că dorește să folosească bugetul din martie pentru a restabili ordinea finanțelor publice.

Noaptea trecută, conservatorii au cerut un calendar pentru ridicarea restricțiilor, după ce Boris Johnson a sugerat că acestea ar putea continua până în vară, scrie Daily Mail.(sursa:ziarulromanesc.net)