Palma data romanilor din Marea Britanie:Multe din joburile romanilor,actualizate ca fiind „necalificate”.Venitul minim de £25.000/anin vigoare,dar si scoringul.

Noul sistem de puncte,vize si status care a intrat in vigoare de la 1 ianuarie,mai rau incurca viata romanilor din regat.

Noua politică a atras critici din partea angajatorilor, în special din cauza adăugării chelnerilor şi a lucrătorilor „elementari” din agricultură şi pescuit pe lista muncitorilor necalificaţi. Industria şi sectorul hotelier, spun reprezentanţii, vor fi afectate grav.

Noul sistem care a intrat in vigoare de la 1 ianuarie,mai rau incurca viata romanilor din regat.

Marea Britanie:Noul sistem de puncte necesar romanilor:70 de puncte pentru statut de munca,venit minim de 25K £,required skill level,si sa vorbeasca engleza.

Marea Britanie a anuntat oficial, sistemul de puncte si statutul pentru munca necesara cetatenilor din regat care nu sunt britanici, si vin de exemplu din Romania.

Guvernul britanic a dezvaluit oficial noul sistem de imigraţie bazat pe puncte care va fi utilizat în Regatul Unit post-Brexit, favorizând minţile „strălucitoare” faţă de „lucrătorii puţin calificaţi”, relatează AFP.

Marea Britanie a celor 25K £:Romanii care muncesc in regat si vor sa ramana,obligati pana la sfarsitul anului de Ingrijorarea romanilor din Marea Britanie:Multe din joburile romanilor,actualizate la categoria „necalificati”.Venitul minim de £25.000/an pentru romanii a intrat in vigoare.

„Vizele nu vor mai fi acordate decât celor care au obţinut suficiente puncte”, precizează comunicatul, pentru a „acorda prioritate celor mai bune talente”, cum ar fi „oamenii de ştiinţă, inginerii şi profesorii universitari”.

Mirror UK, citeaza:

„All applicants – both EU and non-EU citizens – who want to live and work in the UK will need to gain 70 points to be eligible to apply for a visa.

Points will be awarded for key requirements if they can demonstrate they:

-Have a job offer from an approved sponsor, such as an employer cleared by the Home Office (which earns 20 points).

-Have a job offer that is at a „required skill level” (20 points).

-They can speak English to a certain level (10 points).”

„Punem capat liberei circulatii si răspundem priorităţilor cetăţenilor prin introducerea unui nou sistem bazat de puncte care va face să scadă numărul migranţilor care vin sa munceasca in regat”, a declarat, într-un comunicat trimis aseara, ministrul de Interne, Priti Patel, spunand ca este un „moment istoric” .

Ingrijorarea romanilor din Marea Britanie:Multe din joburile romanilor,actualizate la categoria „necalificati”.Venitul minim de £25.000/an pentru romanii a intrat in vigoare.

Sistemul va acorda puncte în funcţie de competenţe, calificări şi niveluri salariale şi va trata cetăţenii europeni şi non-europeni „în mod egal”.

Granițe închise pentru “muncitorii necalificați și care nu vorbesc limba engleză”. Ce prevede noul sistem:

– graniţele Marii Britanii vor fi închise muncitorilor necalificaţi şi tuturor migranţilor care nu vorbesc engleza

– nu va exista o cale pentru liber-profesioniştii care vin în Marea Britanie, precum instalatorii polonezi şi constructorii români care ajung fără o slujbă

– oricine vine în Marea Britanie să lucreze trebuie să aibă o ofertă de lucru cu un salariu de 25.600 de lire sterline (pe an), deşi un minim de 20.480 de lire sterline va fi acceptat în cazuri speciale

Ingrijorarea romanilor din Marea Britanie:Multe din joburile romanilor,actualizate la categoria „necalificati”.Venitul minim de £25.000/an pentru romanii a intrat in vigoare.

– controlul vamal nu va mai accepta accesul pe baza cărţilor de identitate ale cetăţenilor din ţări ca Franţa şi Italia

Noul sistem care a intrat in vigoare de la 1 ianuarie,mai rau incurca viata romanilor din regat.

Prin urmare, ministerul consideră că respectă „mesajul clar” transmis de poporul britanic în cursul referendumului din 2016 privind Brexitul şi la alegerile parlamentare din decembrie. Controlul imigraţiei a fost unul dintre subiectele principale în timpul campaniilor pentru aceste două scrutine.

Ingrijorarea romanilor din Marea Britanie:Multe din joburile romanilor,actualizate la categoria „necalificati”.Venitul minim de £25.000/an pentru romanii a intrat in vigoare.

Guvernul britanic plănuieşte să lanseze o campanie amplă pentru a-i pregăti pe angajaţi în legătură cu transformarea în ianuarie 2021, dată de la care cetăţenii UE vor fi trataţi la fel ca alte naţionalităţi.

Legea privind imigraţia va fi prezentată lunile viitoare şi, având în vedere majoritatea deţinută, ea poate trece uşor de Parlament.

„Companiile britanice trebuie să se adapteze finalului liberei circulaţii şi nu vom căuta să recreăm efectele liberei circulaţii în cadrul sistemului bazat pe puncte”, a transmis Guvernul, care a precizat că angajatorii vor fi nevoiţi să muncească mai mult pentru a recruta şi a păstra lucrătorii britanici.

Mirror UK:

„Other points could be awarded for certain qualifications and if there is a shortage in a particular occupation.

The salary threshold for skilled migrants will be lowered from £30,000 to £25,600 for those coming to the UK with a job offer.”