Pasărea Phoenix a transporturilor romanesti,edy Spedition cel care a dus transportul romanesc la alt nivel, ar putea reveni pe piata cu o relansare in forță !

Edy Internaţional Spedition – companie de transport care în 2008 ajungea la un parc auto de peste 1.000 de camioane, pentru ca în 2012 după dispariţia fondatorului să intre în insolvenţă – revine pe piaţa de transporturi şi se concentrează pe rutele externe, unde un camion poate genera venituri de aproape un euro per kilometru.

EDY Spedition
EDY Spedition

Veniturile sunt aproape duble faţă de rutele interne, conform calculelor ZF făcute pe baza informaţiilor din piaţă.Compania a înregistrat afaceri de peste 3 mil. lei, în creştere putenică faţă de anul 2019, când activitatea sa era la un nivel extrem de scăzut, iar administratorul transportatorului spune că pregăteşte EDY de „noi investiţii sau investitori“.
Compania de transport Edy Spedition, care a intrat în in­solvenţă în 2012, la câteva luni de la decesul fon­da­torului Alin Popa, a achiziţionat recent o flotă de zece camioane noi pentru a extinde flota de transport, potrivit surselor din piaţă. Informaţia nu a fost confirmată de Rovigo, administratorul judiciar.

Edy Internaţional Spe­di­tion revine astfel pe piaţa de transporturi şi se con­cen­trează pe rutele ex­ter­ne, unde un camion poa­te ge­nera venituri de 0,8 – 0,9 euro per kilome­tru. Veni­turile sunt aproa­pe duble faţă de rutele in­terne.„Edy Spedition îşi des­fă­şoară în continuare acti­vitatea potrivit planului de reor­ganizare şi are mai mul­te camioane în flotă.

Planul de reor­ga­ni­zare se desfăşoară cu po­si­bilitate de pre­lungire până în 2020.Nu pu­tem spune acum ce active are compania deoarece este o politică ce trebuie dusă la bun sfârşit“, au spus ofi­cia­lii Rovigo, admi­nis­tratorul judiciar al Edy Spedition.Parcul auto al com­pa­niei fon­date de an­treprenorul hu­ne­dorean Alin Popa, care a atins un maxim de 1.250 de ca­mioa­ne în pe­rioa­da 2007-2008, mai număra în de­butul lui 2015 doar 250 de ca­mioane utili­za­te, potrivit in­for­ma­ţiilor ZF.

nu uita, sa citesti si:
Un nou jucător în liga celor mai mari transportatori: Cristian Dolofan ajunge cu Dolo Trans Olimp la o flotă de 400 de camioane în 2018.”Nu achiziţionam camioane doar că să ne detaşăm de ceilalţi în „număr de camioane“Dolo Trans Olimp, compania de transport con­tro­lată de omul de afaceri Cristian Dolofan, are în plan să ajun­gă la un total de 400 de camioane anul acesta, prin achi­ziţia a 80 de noi vehicule.Dolofan devine astfel unul dintre cei mai mari trans­por­tatori rutieri de pe piaţa lo­ca­lă, rivalizând deja cu nu­me grele precum Ion Lazăr, care cu Internaţional Lazăr Company, are o flotă for­mată din 700 de camioane.
Com­pania are semnate con­tracte cu companii pre­cum cu Gefco, Arcese, Pirelli, Michelin, dar şi LKM Walter şi Rhenus. Dolo Trans Olimp trans­portă auto­vehicule inclusiv pentru Mercedes-Benz de la Kecskemet, pe lângă maşini Dacia de la Mioveni, dar şi automobile Peugeot şi Citroën pentru Trust Motors.

Dolo Trans
Dolo Trans
Dolo-Trans-Olimp

„Achiziţia are la bază un volum previzionat de transport discutat cu clienţii noştri încă de la jumătatea anului trecut. Nu achiziţionam camioane doar că să ne detaşăm de ceilalţi în „număr de camioane“, a spus Cristian Dolofan.

El este nepotul lui Gheorghe Dolofan, cel care deţine Trust Motors, importatorul mărcilor Peugeot, Citroën şi DS pe piaţa locală şi dealerul Eurial Invest. Dolo Trans Olimp a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 176,3 mil. lei (38,6 mil. euro), în creştere cu 15% faţă de anul anterior.
sursa:zf.ro