Germania deschide autostrada de 100 de kilometri pentru biciclete care va uni 10 orașe

Germania deschide autostrada de 100 de kilometri pentru biciclete care va uni 10 orașe. WOW! La ce nivel sunt nemții. Uite cum va arăta:

In Romania inca ne chinuim sa avem atatia kilometri de autostrada pentru masini pe an iar in Germania deja se construiesc autostrazi pentru biciclete.

Germania deschide autostrada de 100 de kilometri pentru biciclete care va uni 10 orașe

Din respect pentru biciclisti autoritatile vor dota noua autostrada si cu o serie de opriri pentru revigorare, toalete publice si magazine unde cei care pedaleaza se vor putea odihni sau pot lua masa.

Un studiu de fezabilitate arata ca aceasta autostrada va eliminea de pe strazi mai bine de 50.000 de masini in urmatorii ani deoarece oamenii vor prefera sa mearga cu bicicletele nu cu masinile.

Germania deschide autostrada de 100 de kilometri pentru biciclete care va uni 10 orașe

Germania vrea sa urmeze modelul tarilor nordice precum Danemarca, Olanda sau Norvegia care au incurajat ani de zile circulatia pe biciclete pentru reducerea aglomeratiei si a poluarii din marile orase.

Masinile electrice sunt doar un prim pas in reducerea poluarii din orase, dar asta nu rezolva problema ambuteiajelor in trafic, motiv pentru care facilitatile acordate biciclistilor in tarile din Europa vor deveni din ce in ce mai multe.

Danemarca are 12.000 de kilometri de piste pentru bicicliști, mai mult ca Romania autostrazi!Cum au ajuns tarile nordice, națiuni de cicliști.

O incursiune în Danemarca anilor 1960 ne arată cum Copenhaga și alte mari orașe au încurajat și creat condițiile esențiale pentru ca localnicii să înlocuiască mașinile cu bicicletele.

În anii ’60, traficul din orașele daneze era paralizat de miile de autoturisme care se înghesuiau pe străduțele înguste și poluau atmosfera.

Acum însă, Danemarca este o capitală mondială a mersului pe bicicletă, având peste 12.000 de kilometri de piste pentru bicicliști, care pot circula în deplină siguranță și se pot deplasa rapid dintr-un punct în altul.

Aceste lucruri nu s-au întâmplat peste noapte, ci sunt mai degrabă rezultatul unor politici și măsuri pe termen lung, prin care a fost construită infrastructura necesară, pe de o parte, iar pe de altă parte oamenii au fost încurajați să pedaleze.

Iată care sunt principalele măsuri luate de autorități pentru transformarea mersului pe bicicletă într-o activitate firească, sigură și pe care au adoptat-o majoritatea locuitorilor și din care România ar avea ce învăța:

Reguli stricte pentru bicicliști

La fel ca orice alți participanți la trafic, și bicicliștii trebuie să respecte regulile de circulație. Ei sunt obligați să circule pe partea dreaptă a șoselei, să nu meargă prin zonele pietonale, pe trotuar sau pe trecerea de pietoni, și să circule, atunci când au posibilitatea, doar pe pistele speciale.

Biciliștii au obligația de a respecta culorile semafoarelor și nu sunt iertați atunci când sunt prinși că au trecut pe roșu. Ei trebuie, de asemenea, să semnalizeze cu mâna atunci când schimbă direcția și să meargă cu luminile aprinse după înserat sau atunci când vizibilitatea este scăzută.

Nu ai voie nici să vorbești la telefon atunci când mergi pe bicicletă, iar cicliștii care au consumat alcool își pot pierde dreptul de a merge pe două roți, dacă sunt prinși de poliție.

Deși bicicliștii danezi nu sunt obligați să poarte casca de protecție, puțini sunt cei care aleg să nu o facă, mai ales că au la dispoziție astfel de echipamente inteligente, dotate cu Bluetooth, vedere panoramică sau atenționare luminoasă, pentru un plus de siguranță.Interzicerea accesului mașinilor în centru.(livetrending.ro)