Statiunea Fundata,locul din Romania cu cel mai curat aer si satul situat la cea mai mare altitudine.

Printre aceste locuri superbe din Romania, se află comuna Fundata din Brașov, votată ca fiind destinația turistică numărul unu în România în 2023.

Satul Fundata este unul dintre cele mai pitorești sate din România, fiind situat la altitudinea de 1360 de metri. Satul Fundata are Munţii Bucegi, pe o parte, şi Munţii Piatra Craiului, pe cealaltă parte
Citeşte întreaga ştire: Satul Fundata, cea mai înaltă localitate din țară. Trasee și locuri de vizitat.

Locul cu cel mai curat aer din România

Fundata este situată la cea mai mare altitudine din România, ceea ce o face și localitatea cu cel mai curat aer din țară. Altitudinea ajunge chiar și la 1.400 de metri, astfel că priveliștea este una de vis: pajiști, păduri de molid și brad, cu panorame asupra Munților Bucegi, Leaota, Piatra Craiului. Iar atunci când cerul senin de vară permite, priveliștea ajunge și până asupra Munților Făgăraș.

Fundata este o comună în județul Brașov, formată din satele Fundata, Fundățica și Șirnea. Fundata a fost atestată documentar în 1732.

Pe lângă peisajele superbe și tradițiile locale, Fundata a devenit una dintre destinațiile preferate pentru cei care sunt amatori de turism montan, ecoturism sau turism rural.

De asemenea, Fundata oferă câte ceva și pentru iubitorii de cultură. Comuna deține câteva obiective cultural-istorice pe care turiștii le vizitează adesea. Printre acestea se numără Monumentul Eroilor, Monumentul Istoric Biserica Ortodoxă Veche din Fundata și Muzeul etnografic „Nicolae Frunteș”.

În satul Fundata încă mai poţi admira căsuţe vechi, bătrâni muncind pământul, tineri revenind la ocupaţii vechi şi sănătoase, poteci neasfaltate şi peisaje deschise în care graniţe sunt doar crestele montane şi norii.(sursa:gandul.ro)