Vârful Țurțudui, misterul piramidei megalitice din Buzau, veche de peste 24.000 ani.

Vârful Țurțudui, o piramidă megalitică sau un obelisc? Locatie: Buzau

Legenda spune ca vârful Țurțudui este de fapt o piramidă megalitică realizată de oameni uriași care au trăit aici cu mult timp în urmă. Se spune că aceasta piramidă înaltă de 300 de metri din România are o vechime de 24000 de ani și ascunde comori antice.

Întreaga poveste se învârte în jurul misticului vârf Țurțudui, o piramidă megalitică înălțată cu măiestrie de niște oameni uriași, ce au pășit pe pământurile noastre acum mulți, mulți ani.

În această fascinantă legendă, descoperim că această piramidă măiastră de 300 de metri, veghează în liniște de peste 24.000 de ani asupra misterelor ascunse ale trecutului nostru îndepărtat. Pe măsură ce razele blânde ale soarelui ating vârful său înțepenit, pietrele sale vechi, pline de semne și simboluri, dezvăluie amintiri ale unei epoci de demult dispărute.

Ce comori și mistere se ascund în adâncul acestui monument ancestral? Legendele vorbesc despre comoara antichității, despre bogății inimaginabile și secretele unor civilizații străvechi, ale căror povești se încolăcesc în jurul acestei misterioase piramide. Căutători aventuroși, arheologi dornici de a desluși tainele trecutului și curioși împătimiți sunt atrași ca un magnet de această enigmatică structură.

Legenda spune că Vârful Țurțudui este de fapt o piramidă megalitică realizată de oameni uriași care au trăit aici cu mult timp în urmă.

Pietrele din vârf par a fi făcute de mâna omului, așezate cu grijă una deasupra celeilalte si există inscripții pe unele dintre pietre.

Se mai spune că în vârful piramidei a fost candva un obelisc care ar fi fost un portal către un alt univers. Obeliscul a fost distrus fie de forțele naturii, fie a fost dinamitat de comuniști.

Vârful Țurțudui poate fi admirat de departe de la Barajul Paltinul din Doftana.

Legende din Țara Luanei

Țara Luanei este un tărâm mitic, localizată în Munții Buzăului, între localitățile Colți, Aluniș, Nucu și Buzioru.

Legendele spun că în vremuri demult uitate, în Munții Buzăului domnea un rege bătrân și întelept, Luana, care ridicase cetăți înalte ce atingeau cerul. Apărătorii cetății erau viteji ce luptau numai pentru dreptate, iar regele le vindeca rănile cu apele fermecate din Valea Izvoarelor. Vrăjmașii împinși de ură au venit în care de foc și au doborât Soarele Luanei, Pământul s-a cutremurat din încheieturi, iar pe locul cetății nu a mai rămas nimic.

O altă legendă spune că Luana era o fată foarte frumoasă care căzuse din cer și se îndrăgostise de un localnic. Ea i-a învățat pe localnici medicina, scrisul și să-și sape chiliile unde se puteau ascunde.

O altă legendă spune că Țara Luanei sau Tărâmul Luanei este o lume subterană sau o “lume ascunsă” în care locuiesc ființe mitologice și supranaturale.

Această legendă este strâns legată de “Peștera Liliecilor” (cunoscută și sub numele de “Peștera cu Lilieci”), o peșteră reală situată în apropierea localității Peștera din județul Buzău. Această peșteră naturală și impresionantă a contribuit la crearea mitului “Țării Luanei”.

Localnicii spun că intrarea în “Țara Luanei” ar fi ascunsă în această peșteră. Legenda susține că în această tărâm subteran trăiesc femei frumoase numite “luane”, ființe magice cu puteri extraordinare, similare cu zânele sau nimfele. Aceste luane au roluri protectoare și sunt asociate cu natura și fertilitatea.(sursa:holidayandtrips.com)