vivacredit.ro

1 şofer de TIR din 3 recunoaşte că a ațipit la volan, de oboseală, cel puţin o dată! Cine e de vina?

vivacredit.ro
vivacredit.ro

Un şofer de TIR din trei recunoaşte că l-a luat somnul la volan, de oboseală, cel puţin o dată. Sondajul care relevă aceste date a arătat că viaţa şoferilor de camioane e pusă în pericol de prea multe ore pe şosele şi lipsa de facilităţi de odihnă în parcări.

vivacredit.ro
Drumuri bune, colega!
Comunitate
Viata de tirist

Cea mai mare uniune sindicală din Marea Britanie, a realizat un sondaj anonim la care au răspuns peste 4.000 de şoferi de TIR, iar cel mai şocant răspuns a fost acelă ca „da, am adormit la volan pe şosea, conducând”, primit din partea a 29% dintre respondenţi. Un procent extrem de mare, explicaţiile fiind condiţiile grele de muncă, orele îndelungate la volan şi stresul.

„Câteva ore, sau chiar o noapte întreagă de dormit în cabină nu te vor face să te simţi cu adevărat odihnit şi gata să continui călătoria. Din păcate, companiile angajatoare nu ne permit mai multe ore de odihnă, sau odihna în moteluri.”, a spus unul dintre şoferi.

„Rezultatele acestui sondaj sunt profund șocante.”, spune Adrian Jones, un reprezentant al Unite. „Viaţa oamenilor este pusă în pericol din cauza lipsei de facilităţi sociale, iar şoferii sunt obligaţi să lucreze excesiv. Companiile continuă să forțeze șoferii să lucreze mai mult, deoarece sunt obsedați de modelul de livrare „just in time”.

Acest lucru poate conduce în mod inevitabil la consecințe tragice. Securitatea șoferului ar trebui să fie o prioritate a companiei.”, adaugă Jones.

Lipsa de parcări și pensiuni unde șoferii ar putea petrece o noapte în condiții decente pentru bani echitabili contribuie la faptul că problema devine tot mai gravă. După ce șoferii, fără să fi dormit suficient, se întorc pe drumurile publice, ei devin periculoși pentru ceilalți participanţi la trafic.

Aproximativ 20% din accidentele grave de pe autostrăzi sunt cauzate de șoferii care cad adormiți la volan, după cum a raportat centrul de cercetare Loughborough. Majoritatea accidentelor au loc între 2 și 6 dimineața.

2 thoughts on “1 şofer de TIR din 3 recunoaşte că a ațipit la volan, de oboseală, cel puţin o dată! Cine e de vina?

  1. Isso pode ser irritante quando seus relacionamentos são interrompidos e o telefone dela não pode ser rastreado. Agora você pode realizar essa atividade facilmente com a ajuda de um aplicativo espião. Esses aplicativos de monitoramento são muito eficazes e confiáveis ​​e podem determinar se sua esposa está te traindo.

  2. Monitore o celular de qualquer lugar e veja o que está acontecendo no telefone de destino. Você será capaz de monitorar e armazenar registros de chamadas, mensagens, atividades sociais, imagens, vídeos, whatsapp e muito mais. Monitoramento em tempo real de telefones, nenhum conhecimento técnico é necessário, nenhuma raiz é necessária.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *