În prezent au fost confirmate doar două obiecte interstelare: cometa Borisov şi asteroidul Oumuamua.
În ultimii ani, identificarea obiectelor care au ajuns în Sistemul Solar, dar care s-au format în alte regiuni ale Universului, a atras atenţia oamenilor de ştiinţă, ducând la descoperirea a două astfel de obiecte cu care am ajuns să fim destul de familiari: cometa Borisov şi asteroidul Oumuamua. Totuşi, un studiu recent prezintă dovezi că există un număr mult mai mare de vizitatori interstelari, 19 la număr în proximitatea planetei Jupiter, notează Futurism.
Cei 19 asteroizi sunt cunoscuţi sub numele de Centaurus şi au fost observaţi pentru prima dată în anul 2015 şi de atunci sunt studiaţi de către cercetători datorită comportamentului lor neobişnuit.
Oamenii de ştiinţă explică faptul că cei doi vizitatori interstelari cu care suntem deja familiarizaţi doar s-au aflat în trecere prin Sistemul Solar, dar asteroizii Centaurus par a fi rămas în apropierea planetei Jupiter. Pentru a înţelege de ce aceşti asteroizi nu au mai părăsit Sistemul Solar, cercetătorii au încercat să identifice orbita pe care aceştia au urmat-o şi au ajuns la concluzia că mare parte dintre aceştia au orbite neobişnuite, dar fără a putea stabili cu exactitate şi care este cauza acestei situaţii.
Oumuamua a intrat în atenţia astronomilor în luna octombrie 2017, atunci când datele arătau că se îndrepta către interiorul Sistemului Solar, studiile ulterioare stabilind că acesta s-a format în afara acestuia. Un studiu recent a încercat să stabilească modul în care acest asteroid s-a format şi a ajuns la concluzia că forţele gravitaţionale dintr-un alt sistem solar sunt cele care au dus distrugerea unui obiect mai mare din care s-a desprins Oumuamua, notează Space.