Afacerile transportatorului Oprean din Sebeş au crescut cu 16%, la peste 74 mil. lei!

Transportatorul de marfă Oprean din Sebeş, judeţul Alba, controlat de antreprenorul Ioan Oprean, a raportat pentru 2017 o cifră de afaceri de 74,3 mil. lei (16,3 mil. euro), mai mult cu 16% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut anul trecut un profit net de peste 1,9 mil. lei (420.000 de euro), în creştere cu 20% faţă de anul precedent, şi un număr mediu de 201 angajaţi, potrivit datelor publice.

Oprean Transport
Oprean Transport
Oprean Transport

Oprean a început să transporte marfă în anul 1994 cu două autocamioane, primele curse fiind efectuate între Sebeş şi Chişinău.Parcul auto al companiei cuprinde peste 100 de camioane, de mic şi mare tonaj, iar printre clienţii Oprean se numără Hugo Boss, Benetton sau H&M.

În vara anului trecut, antreprenorul Ioan Oprean a cumpărat dealerul Mercedes-Benz din Vâlcea de la omul de afaceri Marinică Potop, proprietarul fabricii de vopsele şi lacuri Sarcom, valoarea tranzacţiei fiind estimată la câteva milioane de euro.În prezent, 90% din transportul rutier extern este realizat de firmele româneşti în spaţiul comunitar, în timp ce doar 10% este către spaţiul extracomunitar. Conform datelor Eurostat, transportul intracomunitar operat de transportatorii români (în tone) a fost în creştere înce­pând cu anul 2008 şi s-a dublat în perioada 2012-2013.

Compania Oprean are în portofoliu peste 200 de clienţi şi este specializată în transportul de haine pe umeraşe pen­tru clienţi precum Tesco, Benetton, dar şi de alimente pen­tru Transavia.

Laurenţiu Trif, directorul exe­cutiv al companiei Oprean din Sebeş, judeţul Alba, controlată de antrepre­norul Ioan Oprean şi cu afaceri de 14 milioane de euro anul tre­cut, spune că cea mai mare provocare din acest an este să ţină costurile în frâu, poliţele RCA re­ducând semnificativ profitul companiei.

Oprean Transport/ Razvan Photography

„Cel mai mult am trans­portat mar­fă spre şi din­spre Anglia, Ger­mania, Belgia şi Olan­da. Din Ro­mânia ple­căm cu haine pro­duse în fa­bricile locale, iar din străină­tate aducem în ţară materia primă pentru haine, dar şi fructe“, a spus pentru ZF Laurenţiu Trif, directorul executiv al com­pa­niei Oprean, care face transport cu o flotă de 190 de ca­mioa­ne. Anul tre­cut, Trif anunţa că firma are în plan noi in­ves­tiţii în dez­voltarea flotei auto, respectiv achiziţia a 20 de camioane.

„A devenit o decizie grea să achiziţionăm camioane pen­tru că nu ne bazăm pe oameni. Încă nu am comandat 20 de camioane, avem nevoie şi de şoferi. Găsim un şofer într-o lună, două. Sunt firme străine care au început să recruteze şoferi pentru comunitate“, a spus el.

Ioan Oprean, omul de afaceri care deține firma de transport internațional Oprean din Sebeş, a cum­părat repre­zen­tanţa Mercedes Benz din Vâlcea. Aceasta a fost deținută  de Marinică Potop, pro­prietarul fabricii de vopsele şi lacuri Sarcom. Potrivit re­pre­zen­tan­ţilor com­paniei din Sebeş, valoarea tran­zacţiei s-a ri­dicat la „câteva mi­lioane de eu­ro“.

„De-a lungul anilor ne-am focusat pe două tipuri de transport: transportul hainelor pe umeraşe pentru clienţi ca Tesco, Benetton şi transportul produselor la temperatură controlată, pentru Transavia şi alţi clienţi. (…) Avem în portofoliu peste 200 de clienţi pentru care facem transporturi lunare şi săptămânale şi o flotă care depăşeşte 190 de camioane“, potrivit lui Laurenţiu Trif, directorul executiv al companiei care transportă marfă în Marea Britanie, Spania, Franţa, Olanda, Belgia, Germania şi alte ţări.

Din anul 2012, Ioan Oprean este cetățean de onoare a municipiului Sebeș.

8 thoughts on “Afacerile transportatorului Oprean din Sebeş au crescut cu 16%, la peste 74 mil. lei!

  1. Pingback: DevOps Solutions
  2. Pingback: blote tieten
  3. Pingback: ks quik

Comments are closed.