Statul britanic le ofera romanilor care lucreaza in regat, intre 20,70£ si 13,70£ beneficiu saptamanal, pentru copii chiar daca acestia nu se afla in regat.
Conform normelor UE, un roman care lucrează în Marea Britanie poate solicita un beneficiu săptămânal de 20,70 lire sterline pentru primul copil și 13,70 £ pentru toți ceilalți – chiar dacă și-au lăsat copiii acasă, scrie The Sun, citat de Rador.
Cifrele oficiale de la impozite arată că 615 români au solicitat prestații pentru un total de 1.000 de copii. Anul trecut s-a dezvăluit că o instanță a decis că unei femei românce divorțate, care nu a fost niciodată în Marea Britanie, i s-a permis să păstreze pentru copilul ei beneficiul de 150 de lire sterline pe lună din Marea Britanie, în ciuda lipsei soțului ei.
În total, sunt 12.945 de familii care pretind beneficii pentru copii, pentru un total de 19.120 de copii care trăiesc în alte țări ale UE. Alp Mehmet, președintele Migrationwatch UK, a declarat: „Acest lucru este absurd și se întâmplă în timp ce patru milioane de copii din Marea Britanie trăiesc sub pragul sărăciei. E timpul ca această acţiune caritabilă să înceapă acasă”.
Și James Roberts, directorul politic al TaxPayers ‘Alliance, a declarat: „Britanicii s-au săturat până peste cap să plătească miliarde pentru beneficii, doar pentru a vedea cum o parte din banii lor ajung în buzunarele celor de dincolo de graniţele ţării”.
Contribuabilii care se străduiesc să o scoată la capăt pentru propriile familii nu ar trebui să aibă de asigurat hrana celor din România. Politicienii ar trebui să se asigure că aceste fisuri sunt acoperite cât mai curând posibil”.
Suma pe care o plătește Marea Britanie pentru alocații este în total de 1 milion de lire/an. Tabloidul britanic subliniază decizia care a fost luată în instanță în cazul unei românce care nu a fost niciodată în Marea Britanie.
Este vorba despre Mihaela Cornienco, din București, care primea suma de 150 de lire sterline, alocație pentru cei doi copii, pentru că soțul ei lucra în orașul Leeds.
În Marea Britanie, 12.945 de familii primesc alocații pentru un număr de 19.120 de copii care trăiesc în alte state membre ale Uniunii Europene.