Ajutor britanic pentru romanii care nu își pot achita ratele la bănci sau chiria pana in Ianuarie 2021,in baza cererilor.

Avand in vedere situatia Lockdown-ului din UK, guvernul Marii Britanii a anunțat că nu vor putea fi introduse acțiuni de executare sau ce colecatare a creditelor,ori de  evacuare a chiriașilor din locuințe până la data de 11 ianuarie 2021,in regat.

Ajutor britanic pentru romanii care nu își pot achita ratele la bănci sau chiria pana in Ianuarie 2021,in baza cererilor.

Amânarea plății creditelor ipotecare, care a expirat in 7 noiembrie, a fost prelungită șase luni, ca parte a pachetului de sprijin financiar anunțat odată cu începerea carantinei generale din Marea Britanie.

Romanii carenu au beneficiat până acum de o amânare de la plata creditului ipotecar pot solicita de la instituțiile creditoare amanari de plată de pana la maximșase luni.Cei care care au deja plăți amânate pot prelungi perioada de neplata a ratelor până cla maxim 6 luni de zile. În această perioadă, dobânda va fi calculată în continuare.

Cererile de amanare la plata pot fi depuse până la 31 ianuarie 2021 cel tarziu.

Ajutor britanic pentru romanii care nu își pot achita ratele la bănci sau chiria pana in Ianuarie 2021,in baza cererilor.Vom proteja de evacuare chiriașii pe durata carantinei generale și în perioada Crăciunului”, a spus ministrul britanic pentru locuințe.

Debitorii care au ajuns deja la limita de șase luni de pauză la plata ratelor și întâmpină în continuare dificultăți sunt sfătuiți de Financial Conduct Authority (FCA) să discute cu instituțiile creditoare despre un plan de suport personalizat, care se va reflecta însă în istoricul lor de credit.

Vom proteja de evacuare chiriașii pe durata carantinei generale și în perioada Crăciunului”, a spus ministrul britanic pentru locuințe.

Ajutor britanic pentru romanii care nu își pot achita ratele la bănci sau chiria pana in Ianuarie 2021,in baza cererilor.Alături de aceste cazuri, se are în vedere și introducerea altui motiv posibil de evacuare,si anume datorii neplatite prea mari acumulată înainte de izbucnirea pandemiei.

Britanicii anunta ca după expirarea amânării de la plata a chiriilor care a funcționat până în septembrie 2o19, chiriașii care au primit notificări beneficiază oricum de o perioadă de grație de pana la șase luni, ceea ce înseamnă că pot rămâne în locuințe până în mai 2021,fara a fii dati afara.

Chiriașii care au nevoie de susținere suplimentară, există un ajutor de 180 milioane de lire  la dispoziția autorităților autoritatilor locale, carepot distribui banii pentru a susține plata chiriilor,in caz de cerere.

Ajutor britanic pentru romanii care nu își pot achita ratele la bănci sau chiria pana in Ianuarie 2021,in baza cererilor.Britanicii anunta ca după expirarea amânării de la plata a chiriilor care a funcționat până în septembrie 2o19, chiriașii care au primit notificări beneficiază oricum de o perioadă de grație de pana la șase luni, ceea ce înseamnă că pot rămâne în locuințe până în mai 2021,fara a fii dati afara.

Precizarea facuta e ca, însă că va trebui să existe un echilibru între sprijinirea chiriașilor aflați în dificultate și asigurarea accesului la justiție al proprietarilor în cazurile menționate mai sus.

Alături de aceste cazuri, se are în vedere și introducerea altui motiv posibil de evacuare,si anume datorii neplatite prea mari acumulată înainte de izbucnirea pandemiei.