„Ăștia” din diaspora, v-au pus batista pe țambal. Un exemplu de astfel de roman din Germania, a mers 13 KM pe jos, pentru dreptul lui de a vota.

Dupa nefericita exprimare despre diaspora, cu apelativul „Ăștia”, se pare ca „Ăștia” n-au ramas impasibili si au tinut sa taxeze asta.

Record absolut de prezență în diaspora: Au mers la urne mai mulți români din afara granițelor decât în turul întâi

„Ăștia” din diaspora, v-au pus batista pe țambal. Un roman din Germania, a mers 13 KM pe jos, pentru dreptul lui de a vota.

Peste 850.000 de români au votat deja.
Un cetatean din Germania a mers 13KM pe jos, cu un ruscac in spate, la primele ore ale diminetii, pentru a vota.

Românii din diaspora au depășit toate recordurile de prezență la alegeri, cu câteva ore înainte de închiderea urnelor.Românii din diaspora au depășit, duminică, toate recordurile de prezență la alegeri, cu câteva ore înainte de închiderea urnelor. Dacă ritmul de prezență se menține, va fi o participarea istorică la alegeri.

O bătrână de 96 de ani din Germania a mers la vot

Încă 50.000 de români au votat în ultima oră în diaspora, astfel că numărul voturilor înregistrate în afara țării ajunge la 850.356.

Cea de-a treia zi a votului în străinătate pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale continuă în 816 secţii de votare din Asia, Europa, Africa şi America, informează Ministerul Afacerilor Externe.

„Ăștia” din diaspora, v-au pus batista pe țambal. Un roman din Germania, a mers 13 KM pe jos, pentru dreptul lui de a vota.

Alegerile pentru preşedintele României s-au încheiat în Australia, China, Filipine, India, Japonia, Kazahstan, Malaezia, Noua Zeelandă, Republica Indonezia, Republica Coreea, Republica Populară Democrată Coreeană, Regatul Thailandei, Republica Singapore, Sri Lanka şi Vietnam, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Românii din diaspora votează, iar în topul țărilor cu cei mai numeroși români care și-au exercitat dreptul democratic se numără Marea Britanie și Italia.

În Germania, o româncă de 96 de ani a vrut cu tot dinadinsul să meargă la urne. S-a întâmplat la o secţie din oraşul Hanovra.

„Ăștia” din diaspora, v-au pus batista pe țambal. Un roman din Germania, a mers 13 KM pe jos, pentru dreptul lui de a vota.

O alta româncă originară din Caracal a mers la o secție din Geneva în cârje, după ce în primul tur a votat prin corespondență, dar la al doilea tur, votul său nu a mai fost validat pentru că scrisoarea cu votul nu a mai ajuns la București.

O fotografie de la secția de votare din Copenhaga s-a viralizat, duminică, pe rețelele de socializare. O mamă româncă și cei trei copii ai ei au devenit imaginea zilei pentru votul din diaspora, unde românii merg în număr mare la urne și vor depăși inclusiv recordul de prezență înregistrat în urmă cu două săptămâni.

De altfel, așa cum arată și momentele surprinse în fotografii de misiunile diplomatice ale României din întreaga lume la secțiile de votare, diaspora românească este formată preponderent din tineri, mulți dintre ei fiind plecați împreună cu familiile și crescându-și copiii în țările în care locuiesc.

Romanii din diaspora au votat, pentru o Romanie mai buna, o Romanie ca afara. Ei nu au uitat nicio clipa ceea ce i-a facut sa plece din tara.