Aviz „amatorilor” romani din regat: Loc de parcare in centru Londrei, in valoare de 300.000 de Lire. Un fleac!

Un loc de parcare in centrul Londrei a fost scos la vanzare pentru 300.000 de lire. Suma ceruta pentru spatiul de 3,3 metri / 3,6 metri este aproximativ dublul sumei pentru care s-ar vinde o casa obisnuita in Marea Britanie.

Reprezentantii agentiei imobiliare Kay Co au declarat ca nu mai departe de saptamana trecuta, alte doua locuri de parcare au fost vandute cu 250.000 de lire fiecare, scrie Daily Mail.

Acest loc de parcare costisitor se afla intr-un cartier foarte scump din zona gradinilor Hyde Park. Aici, o casa poate ajunge la pretul de 15 milioane de lire.

Aviz „amatorilor” romani din regat: Loc de parcare in centru Londrei, in valoare de 300.000 de Lire. Un fleac!

„Sunt multe proprietati in zona iar locurile de parcare nu sunt suficiente. Anticipam ca acest spatiu va atrage atentia locuitorilor care sunt nerabdatori sa se asigure ca au un loc rezervat unde sa isi lase masina”, a declarat Matthew Abernethy, director asociat al Kay Co.

Amenzile pentru parcarea intr-un spatiu privat, in zona Westminster, Londra, pornesc de la 80 de lire si ajung pana la 130, in functie de gravitatea faptei. Sumele se injumatatesc daca sunt platite in 48 de ore.

Astfel, potrivit unui calcul facut de Daily Mail, daca ai parca pe locul de 300.000 de lire ai ajunge sa ii platesti valoarea in amenzi abia dupa 7.300 de zile.

Rar intalnesti un roman fara masina in Marea Britanie. Nu este important, daca este proprietate personala sau de serviciu, cea mai mare problema in Anglia, si in special la Londra – lipsa locurilor de parcare. Iar daca locurile sunt insuficiente, reglementarile de parcare – destul de neclare. Deci, incercam sa-ti aducem la cunostinta aspectele principale.

Chiar daca informatia de mai sus, pare o gluma, si este adevarata, pentru romanii din Marea Britanie locul de parcare este o adevarata provocare.

Pentru orice incalcare a normelor risti sa te alegi cu o amenda
Este clar ca daca o sa parchezi automobilul pe drumul public, indiferent de regulile de parcare, o sa te alegi cu o amenda corespunzatoare (in engl. parking fine). Oficial in limba engleza acest tip de pedeapsa se numeste pur si simplu fixed penalty sau penalty charge.

Aviz „amatorilor” romani din regat: Loc de parcare in centru Londrei, in valoare de 300.000 de Lire. Un fleac!

Valoarea amenzilor pentru parcare neregulamentara difera in functie de mai multe criterii, deorece fiecare primarie stabileste normele specifice pentru zona pe care o administreaza. Parcarea neregulamentara, de obicei, nu este considerata ca fiind o infractiune, asa ca de acest lucru se ocupa autoritatea locala, primaria, si nu politia. Cu toate acestea, exista exceptii de la aceasta regula, iar atunci cazul este preluat de politie. Toate regulile de parcare, de obicei, sunt scrise pe standul de parcare sau sunt mentionate cu semne, care indica locurile de parcare.

Sanctiuni acordate de politisti
Daca ai incalcat regulile de parcare intr-o zona in care aceasta este considerata ca fiind o infractiune penala, un politist sau alt ofiter de teren, cunoscut sub numele traffic warden iti va lasa o notificare pe parbrizul automobilului, in care va fi specificat pentru ce, cat si unde trebuie sa platesti.

Daca esti de acord cu aceasta incalcare si cu valoarea amenzii, poti sa o platesti imediat. De obicei, daca platesti intr-o perioda scurta de timp (de exemplu, in termen de doua saptamani), amenda este redusa in mod semnificativ.

Aviz „amatorilor” romani din regat: Loc de parcare in centru Londrei, in valoare de 300.000 de Lire. Un fleac!

De exemplu, ai primit o amenda in valoare de 70 lire sterline: daca platesti in termenul mentionat in notificare (14 zile), vei primi 50% reducere, asta inseamna ca va trebui sa platesti doar 35 de lire sterline. In acest moment, mai multe primarii aplica doua tipuri de amenzi, una de 70 de lire pentru o infractiune mai mare si una de 50 de lire sterline – pentru o infractiune mai mica.

Daca intr-adevar ai incalcat regulile, dar nu ai platit quantumul amenzii in termenul stabilit (de obicei, sunt mentionate doua date: o data, pana la care se aplica 50% reducere, si o data ulterioara, pana la care esti obligat sa efectuezi plata), vei primi o scrisoare cu mentiunea Notice to owner (avertizarea proprietarului masinii), prin care iti va fi amintita plata. Daca nici acum nu o sa platesti intr-o perioada de timp stabilita, valoarea amenzii va fi mai mare cu 50%. Mai mult decat atat, aceasta va fi inregistrata ca o infractiune penala (de exemplu, se va vedea in cazierul judiciar), iar daca nici atunci nu o sa platesti amenda, ai putea ajunge chiar si la inchisoare.