Britanicii si-au dat cu stangu’n dreptul: Acum 2 luni se laudau ca nu mai „primesc” romanii necalificati din regat.Acum inchiriaza avioane sa aduca romanii la munca.Nu-i mai vroia pe cei self-employment,din constructii,agricultura.

Desi pentru moment, Marea Britanie ii plange pe romani, de exemplu in agricultura, si multi spun ca s-a intors roata, britanicii anunta ca nu renunta la planul lor de a tria muncitorii romanii din regat.

Guvernul Regatului Unit anuntase inaintea pandemiei, ca închide graniţele ţării pentru muncitorii necalificaţi şi pentru cei care nu vorbesc limba engleză, ca parte a eforturilor de „a reda tara englezilor”.

„Intr-adevar asta ii va afecta in mod direct si pe romani, si mai ales ca sunt a 2-a minoritate din tara noastra”, a declarat un oficial.

Accesul va fi blocat celor care lucrează pe cont propriu, precum muncitorii în construcţii români sau instalatorii polonezi.

Marea Britanie vrea sa „trieze” romanii din regat:Calificarile ce trebuie neaparat check-uite si noua grila de scoring in functie de punctajul careia se va respinge.

Sistemul se bazează o grilă de punctaj pe care potenţialul imigrant trebuie să o atingă pentru a ajunge în Regat. El ar trebui să obţină 70 de puncte pe această grilă pentru a fi primit în ţară.

Câteva dintre punctele de pe grilă sunt esenţiale, acest lucru înseamnă că dacă ele nu sunt îndeplinite, migrantul va fi respins indiferent de punctajul pe care l-a obţinut:

A primit o ofertă de loc de muncă din partea unui sponsor aprobat (esenţial) – 20 de puncte

Locul de muncă este la nivelul adecvat de competenţă (esenţial) – 20 de puncte

Vorbeşte limba engleză la nivelul cerut (esenţial) – 10 puncte

Salariu între 20.480-23.039 lire sterline – 0 puncte

Salariu între 23.040-25.599 lire sterline – 10 puncte

Salariu de 25.600 lire sterline sau mai mult – 20 puncte

Loc de muncă într-o ocupaţie cu deficit de forţă de muncă – 20 puncte

Studii: Doctorat în domeniu relevant locului de muncă – 10 puncte

Studii: Doctorat în domeniu (ştiinţific) relevant locului de muncă – 20 puncte

Sistemul fusese gandit inca de la sfarsitul anului 2019, insa sub forma de „schita”, insa nimeni nu se astepta chiar sa se definitiveze in felul acesta. Iata cum arata atunci inainte de a fii definitivat, si ce li se transmitea atunci romanilor:

” Marea Britanie va opri libera circulaţie a cetăţenilor Uniunii Europene după Brexit şi va introduce un sistem de imigraţie pe bază de puncte, confom unui plan elaborat de ministrul de Interne, Priti Patel, afirmă surse citate de agenţia Reuters, citat de MEDIAFAX.

Lovitura sub centura romanii din Marea Britanie: Se opreste libera circulatie.Se intra in regat numai pe baza de punctaj.

„În calitate de secretar de Interne în acest moment definitoriu din istoria țării noastre, am o responsabilitate deosebită când vine vorba de a prelua controlul.”

„Trebuie să punem capăt liberei circulații a oamenilor o dată pentru totdeauna.”

Priti Patel va anunţa că, în contextul Brexit, are misiunea de a „opri libera circulaţie a persoanelor” si implicti a cetatenilor romani, care sunt cea de-a 2 a cea mai mare comunitate din regat, şi de a „introduce un sistem de imigraţie pe bază de puncte asemănător cu modelul australian”, „un sistem care să funcţioneze în interesul Marii Britanii”, prin atragerea „celor mai inteligenţi”, a „oamenilor de ştiinţă”, a „academicienilor”, au declarat sursele citate.

Oficialii britanici au misiunea de a „opri libera circulaţie a persoanelor” si implicti a cetatenilor romani, care sunt cea de-a 2 a cea mai mare comunitate din regat, şi de a „introduce un sistem de imigraţie pe bază de puncte asemănător cu modelul australian”.

Sistemul australian de imigrație a fost conceput pentru a permite admiterea imigranților pe care guvernul îi consideră capabili să contribuie la economie și care vor completa deficiențele de competențe.

Pe ce se bazeaza sistemul de puncte, si ce elemente stau la baza scoringului

Vizele pentru lucrători calificați sunt disponibile pentru oameni dacă obțin suficiente puncte într-un număr de categorii, 60 fiind „numărul magic”.

Una dintre categoriile cheie este vârsta, toți candidații trebuie să fie sub 50 de ani.Solicitanții mai tineri primesc automat 30 de puncte, în timp ce cei care se apropie de 50 de ani primesc zero, ceea ce face mult mai greu să fie acceptați.

Lovitura sub centura romanii din Marea Britanie: Se opreste libera circulatie.Se intra in regat numai pe baza de punctaj.

O altă categorie cheie este capacitatea de a citi și scrie în limba engleză la un nivel satisfăcător. Multe puncte sunt acordate persoanelor care sunt „deosebit de competente”, și chiar mai mult celor considerați „superiori”.

Apoi există calificări și istoric de angajare într-o meserie calificată. De aici oamenii trebuie să obțină majoritatea punctelor lor.”

citeste aici stirea intreaga: Lovitura sub centura romanii din Marea Britanie: Se opreste libera circulatie. Se va intra in regat numai pe baza de punctaj, scoring.