Bucegii Romaniei, punctul de pornire a tuturor civilizatiilor lumii. „Nu sunt legende, pentru ca de aici au pornit toate popoarele”, sustin specialistii mondiali.

Semeţi, periculoşi şi misterioşi, Munţii Bucegi sunt consideraţi în literatura cu preocupări în domeniul paranormal un adevărat „pol energetic“. De la tuneluri subterane până la „guri de rai“, cărări ireale şi locuri foarte încărcate energetic, Munţii Bucegi suscită imaginaţia celor care le străbat potecile.

vivacredit.ro

Munții Bucegi ascund multe mistere și multe mărturii inedite despre fenomene paranormale și portaluri spre alte lumi. O legendă modernă vorbește despre tunelurile secrete care leagă aceste portaluri și care, probabil, sunt mult mai vechi decât am putea bănui.

Muntii Bucegi ai Romaniei, mostenirea dacilor, recunoscuti mondial ca fiind punctul de pornire a tuturor civilizatiilor. „Nu sunt legende, pentru ca au plecat de la adevar”

Tunelurile secrete de sub Bucegi. Adevărul din spatele legendei

Bucegii ascund un lanț de drumuri tainice, săpate în piatră, poate, de civilizații mult mai vechi decât cele cunoscute. Tunelurile secrete au fost folosite și pe vremea dacilor, dar și în vremurile tulburi ale năvălirilor tătare de populația din zonă care încerca să își ascundă bunurile și viața. Unele mai sunt cunoscute și azi, dar altele sunt bine ascunse și nu se mai vorbește despre ele decât în poveștile bătrânilor.

Tunelurile secrete leagă Carpații prin inima munților

Este uimitor că legendele dacice au povestit despre tunelurile și pasajele misterioase care legau Carpații de la un capăt la celălalt. Poveștile de demult spun că Decebal reușea să își ducă armata de la Dunăre până la Sarmisegetuza într-o singură zi, prin pântecele munților. Trecerile erau cunoscute numai de preoții și nobilii apropiați regelui dac, dar niciunul dintre ei nu cunoștea toate pasajele de taină.

Secretul din Tunelul Izvor care leagă Prahova de Dâmboviţa

Construcţia celebrului Tunel „Izvor” care ar lega judeţele Prahova de Dâmboviţa, prin Masivul Bucegi, a început în 1913. CFR a aprobat atunci, cu acceptul regelui Ferdinand, construirea magistralei Târgovişte – Pietroşiţa – Sinaia, iar varianta cea mai scurtă era prin munte.

Muntii Bucegi ai Romaniei, mostenirea dacilor, recunoscuti mondial ca fiind punctul de pornire a tuturor civilizatiilor. „Nu sunt legende, pentru ca au plecat de la adevar”

Aşa s-a decis spargerea Masivului Bucegi, în zona „Păduchiosu”, pentru a scurta distanţa dintre Moroieni şi Sinaia. Primul Război Mondial a sistat lucrarea, în 1914, aceasta fiind reluată abia în 1938 şi abandonată din nou. În 1941, trupele naziste de ocupaţie au reluat construcţia cu cel mai rapid ritm de până atunci, dar finalul războiului a însemnat şi terminarea lucrărilor, nu şi a lucrării. În partea dâmboviţeană a tunelului au fost realizaţi 480 de metri, din care doar 100 de metri au fost betonaţi.

Dacă s-ar fi construit până la capăt, ar fi avut 20 de kilometri şi ar fi fost cel mai mare tunel din România. Nu se cunoaşte nici până în ziua de astăzi adevăratul motiv pentru care a fost închisă această gură de tunel. Circulă, însă, o serie de legende locale potrivit cărora siguranţa naţională ar fi fost invocată de autorităţile de atunci, dar şi faptul că nemţii aveau îngropată aici o locomotivă unică în toată Europa, iar tehnica nu trebuia să intre sub nicio formă pe mâna ruşilor.

În 1985, două echipe de la securitate au detonat intrarea. Unele voci spun că regimul a vrut să ascundă faptul că, în retragere, nemţii au executat 100 de localnici care lucrau la tunel. Alţii spun că singura raţiune a fost cea a siguranţei, întrucât doar o parte era betonată.

Muntii Bucegi ai Romaniei, mostenirea dacilor, recunoscuti mondial ca fiind punctul de pornire a tuturor civilizatiilor. „Nu sunt legende, pentru ca au plecat de la adevar”

Fenomen geologic misterios sau simple mituri

Pasionații de fenomene paranormale susțin că aceste tuneluri nu au fost săpate de daci și în niciun caz de muritorii de rând din vremurile apuse. Ele par să fie moștenite fie de la civilizații avansate care au trăit cu ere lungi înaintea noastră, fie consecința unor fenomene geologice stranii.

Se crede că inima Carpaților este străbătută de filoane de energie pură, care leagă portaluri spre universuri paralele. Iar această energie se presupune că trece prin tunerile secrete și se acumulează în anumite zone prestabilite de pe glob, așa cum sunt munții Bucegi.

Există câteva dovezi, care vin chiar din dosarele clasate americane

Adepții teoriei tunelurilor de sub Carpați susțin că au fost efectuate măsurători și au fost descoperite două culoare de trecere prin munți, de sub vârful Omul până la Peștera Urșilor din Carpații Occidentali și din masivul Ceahlău până în Retezat.

Muntii Bucegi ai Romaniei, mostenirea dacilor, recunoscuti mondial ca fiind punctul de pornire a tuturor civilizatiilor. „Nu sunt legende, pentru ca au plecat de la adevar”

Deși nu se știe cum au fost efectuate aceste măsurători, un profesor de fizică din Iași a vorbit despre propriile sale experiențe stranii din perioada anilor 90, când a încercat să studieze tunelurile. El susține că a descoperit trei căi subterane, folosind metode neconvenționale precum telepatia și dedublarea, și a descoperit o intrare în rețeaua de tuneluri în munții județului Suceava. Pentru amatorii de senzațional, grotele și peșterile care străbat munții sunt porți de intrare în aceste tuneluri, dar, în realitate, nimeni nu a avut mijloacele necesare pentru a le explora.

Alte dovezi ar putea fi găsite în dosarele Pentagonului, dar încă nu are nimeni acces la ele. Se presupune doar că americanii ar fi scanat interiorul munților Bucegi cu sateliți performanți și ar fi observat o cavitate uriașă, blocată în ambele capete, ca și cum ar ascunde ceva secret. Tunelul pare să fie paralel cu solul, iar traseul lui este perfect plan. În afară de câteva zvonuri, apărute prin anii 2002 și 2003, nimeni nu a aflat cu adevărat ce au descoperit americanii sau dacă se mai fac teste secrete în Bucegi.