vivacredit.ro

CALAIS si Dunkerque, iadul TIRISTILOR, din inima Europei !

vivacredit.ro
vivacredit.ro

Aflat în nordul Franței, orașul Dunkerque este unul dintre principalele noduri rutiere ale Europei care asigură legătura dintre Marea Britanie și Europa, dar și traficul de mărfuri frecvent dintre Belgia, Olanda și Franța. În ultimii ani a devenit, însă, coșmarul șoferilor de camion care tranzitează zona. Mii de refugiați au paralizat practic autostrăzile și parcările din zonă pentru a încerca să ajungă în Marea Britanie, visul majorității imigranților.

vivacredit.ro

De asemenea un alt punct fierbinte in inima Europei, este CALAIS (despre care vom vorbi pe larg, intr-un articol viitor). Calais către Dover este cea mai populară rută pentru furgonete, camioane și tiruri care călătoresc din Franța către Anglia. Oferă cele mai flexibile variante de a călătorii în toate zonele Franței.DFDS Seaways navighează din Calais către Dover de 10 ori pe zi, iar durata acestuia este de 90 de minute iar biletele sunt deschise ceea ce vă oferă flexibilitate. Calais fiind cel mai important port din Franța cu acces la toate zonele din Franța incluzând Paris, Lile, Lyon și Montpellier.

Calais

Un alt port binecunoscut din Franța către UK este Dunkirk-Dover.

Parcări închise și drumuri blocate. În ultimii ani, problema imigranților din nordul Franței a fost mediatizată intens, însă nu și rezolvată. Pentru un șofer de camion este un adevărat coșmar să treacă prin acea zonă. Toate intrările în Franța sunt îngustate și se formează adevărate blocaje în care pierzi timp important pentru șoferii profesioniști care sunt obligați să oprească după un anumit timp.

Autostrăzile care duc spre punctele de îmbarcare spre Anglia sunt pline de refugiați, imprevizibili și dispuși să facă orice pentru a se urca într-un vehicul cu destinația UK. Parcările sunt închise și, practic, ești obligat să mergi în zonele amenajate și securizate de autorități.

În Dunkerque singura parcare securizată este în Loon Plage, o mica localitate aflată chiar lângă port. Parcarea a devenit un lux din punct de vedere financiar, având în vedere că, pentru câteva ore, plătești  peste trei zeci de euro doar pentru a un loc de parcare păzit.

Câteva sute de tiruri stau și așteaptă ora de îmbarcare pentru Marea Britanie sau, pur și simplu, își fac pauza într-un țarc de câteva hectare, păzit de forțe impresionante de securitate cu zeci de camere video și împrejmuit cu gard de peste doi metri cu sârmă ghimpată deasupra. În jurul acestei parcări, zeci de imigranți pândesc momentul de neatenție al șoferului pentru a se urca într-un camion care, de cele mai multe ori, nu ajunge în Anglia așa cum își doresc ei.

Dunkerque

Pidou-supermarketul cu refugiați bonus. La câțiva metri de parcare se află un supermarket Pidou cu parcare mare și, de obicei, goală, în timp ce zeci de camioane așteaptă în stradă să se elibereze un loc din zona securizată. În parcarea magazinului, în doar câteva minute, riști ca șofer să găsești pe lângă marfă și câțiva refugiați.

Viorel din Cluj, șoferul unui TIR care se întorcea din Anglia, a găsit șapte refugiați în remorcă urcați în timp ce a cumpărat o pâine .”Nu știu când s-au urcat și cum au închis ușa, probabil cineva i-a ajutat. Am stat câteva minute și, când să plătesc la casă, angajații chemaseră deja jandarmeria pentru că văzuseră pe camerele video cum se urcaseră la mine în remorcă câțiva refugiați” a povestit șoferul.

Jandarmii care au venit au găsit în interior șapte refugiați speriați care vroiau să ajungă în Marea Britanie. Printre ei erau femei și copii, unul care avea doar patru ani și se născuse după ce părinții lui părăsiseră Siria, în lungul drumul de ani de zile al acestora către o viață mai bună. După o nouă identificare, probabil a zecea oară Jandarmeria din Franța i-a eliberat pe imigranți care, mai mult ca sigur, s-au întors să-și mai încerce norocul încă o dată.

Refugiații-periculoși, dar inofensivi. Pentru șoferii de camion care trec prin Franța, principala problemă o reprezintă, de fapt, hoții care te pot lăsa fără motorină sau marfa din remorcă, nu imigranții. Aceștia, deși par să fie o problemă, nu fură, ci doar își doresc să ajungă în Anglia.

Dunkerque

Mai mulți șoferi mi-au povesit cum s-au trezit cu imigranți în camion. Când au văzut că nu merg spre Anglia, au bătut în spate, le-au deschis ușile și au coborât uitându-se după următoarea cursă care poate chiar va ajung în UK. Majoritatea șoferilor mi-au spus că marfa din camion a rămas intactă, că refugiații nu au furat sau deteriorat nimic.

Problema șoferilor este că, atunci când sunt descoperiți cu refugiați de autoritățile engleze, pierd foarte mult timp cu declarații și documente. Există și o categorie de șoferi care au făcut bani frumoși de pe urma refugiaților. Câțiva șoferi de tir, foarte puțini, riscă și ascund în camioane refugiați contra unor sume destul de frumoase, aproape două mii de euro de persoană, în ciuda controalelor destul de rigide ale englezilor.

Tabăra de refugiați de lângă Dunkerque incendiată anul trecut. În tabăra de refugiați Grande-Synthe, din apropiere de Dunkerque, au ars circa 300 de case din satul improvizat, iar ansamblul a fost distrus într-o măsură care nu mai permite reconstrucția. Tabăra se dorea a fi un model pentru migranții cu destinația Anglia, dar, cauza dezastrului, a fost un conflict între refugiații afgani și cei kurzi. S-au încăierat într-o sâmbătă seara și șase dintre ei au fost răniți cu arme albe. Potrivit mai multor mărturii, tensiunile s-au acumulat pe măsură ce creștea numărul de afgani, sosiți la Grande-Synthe după desființarea taberei improvizate din apropiere de Calais cunoscute sub numele de “Jungla”.