vivacredit.ro

Cinste lui: Şofer român de TIR împarte gratis colegilor români,bonuri de masă, în parcările din Germania.”Pe această cale „Strainule” țin sa îți mulțumesc din suflet”.

vivacredit.ro
vivacredit.ro

Un şofer român de TIR împarte gratis bonuri de masă, în parcări, în Germania, colegilor români. Unul dintre cei care a primit cadou 6 bonuri a povestit totul, pe grupurile de socializare.

vivacredit.ro

Dani e şofer pe o autoutilitară şi a trăit cea mai emoţionantă experienţă a vieţii lui pe drumurile din Europa miercuri, într-o parcare din Germania. A povestit-o apoi pe Facebook.

„Buna seara colegi, azi am încărcat ceva la Dingolfing si m-am pornit la drum spre Dornstadt, cand mai am vreo 50km…aveam o foame in mine de imi venea sa o mănânc pe Ioana! aveam in Gps ca punct intermediar un Smart Diesel la Günzburg, zic abia aștept sa alimentez, sa caut un Lidl cv ca mi-e foame, ajung la Benzinarie, incep sa alimentez, apare un camion in spatele meu, cred ca avea nr de Germania la cat eram de „dus cu gandurile mele” nu m-am tare uitat sincer eu fiind dubitar cotetar știți voi vorba, vine tipul la mine, ma întreabă, faci pauza aici la Autohoful asta Total?!

Zic nu doar alimentez si plec mai departe, imi intinde mana si îmi da 6 tichete, spunând, Du-te si mănâncă ceva la Burger King, ia-ți si o cafea! eu mirat ma uitam la el, ( ce vrea asta imi da doar asa 30 de euro) îngândurat eu, zice da du-te ptr ca eu primesc multe de la firmă, si întotdeauna dau la fiecare când întâlnesc cate un Roman!

bun am acceptat am mulțumit si m-am dus, bineînțeles tot sceptic, zic ceva nu o fi in regula cu astea.. zic ok merg incerc oricum vorbesc limba Germană, cer doua meniuri, daca e cv asta e, m-am dus am cerut doua meniuri am dat tichtele si la revedere.

pe această cale „Strainule” țin sa îți mulțumesc din suflet! mi-a prins foarte bine, sa îți dea Dumnezeu multa sănătate! drumuri bune iti doresc, si sper sa ajungă la tine acest mesaj!

nu știu nimic despre tine, după accent parca erai Moldovean, dacă cineva ma întreaba cum te cheamă nici asa nu știu . aveai niște cicatrice pe obrazul drept, ma repet iti mulțumesc din suflet! ești o dovada bună ca nu toți Tiristii sunt răi si iresponsabili, ești un exemplu bun ptr a încheia aceste certuri între dubitari si Tiristi! Drumuri bune va doresc!!!”

citeste si:Lectie de omenie: Sute de şoferi au strâns bani şi i-au cumpărat un camion nou unui coleg al cărui TIR s-a defectat

Lectie de omenie a soferilor de TIR

Sute de şoferi au strâns bani şi i-au cumpărat un camion nou unui coleg al cărui TIR s-a defectat. Aflat la mii de km departe de casă, şoferul rămas fără camion nu avea cum să se mai întoarcă.

Un şofer  care de 27 de ani străbate zeci de mii de km între ţara lui şi Europa de Vest, cu mărfuri, a rămas la începutul lunii decembrie a anului trecut blocat în Polonia. Vechiul lui camion s-a defectat şi nu a mai putut fi reparat.

Sute de şoferi au strâns bani şi i-au cumpărat un camion nou unui coleg al cărui TIR s-a defectat

„Nici măcar nu avea încălzire în mașina veche. Când era frig, el îşi punea două jachete, mănuși, o căciulă și conducea aşa”, a spus Tomasz Doniec.

Soferul F.C nu ştia cum se va întoarce acasă. A avut o surpriză de proporţii. O organizaţie a şoferilor polonezi de camion a iniţiat o strângere de fonduri şi în mai puţin de o lună s-au adunat bani pentru un camion nou şi o semiremorcă.

Un șofer polonez, Tomasz Doniec, l-a găzduit la el acasă în tot acest timp pe Farid. Tot el a ajutat la organizarea campaniei de strângere de fonduri.

Șoferul  a reacționat foarte emoționat când și-a văzut noul camion: „L-a sărutat. Serios, a venit la mașină și a sărutat-o, având lacrimi în ochi.”, a declarat Bartek Soltys, co-organizator al colectei.

Sute de şoferi au strâns bani şi i-au cumpărat un camion nou unui coleg al cărui TIR s-a defectat

„Nici măcar nu avea încălzire în mașina veche. Când era frig, el îşi punea două jachete, mănuși, o căciulă și conducea aşa”, a spus Tomasz Doniec.

Sute de şoferi au strâns bani şi i-au cumpărat un camion nou unui coleg al cărui TIR s-a defectat
Sute de şoferi au strâns bani şi i-au cumpărat un camion nou unui coleg al cărui TIR s-a defectat

Procesul de cumpărare nu a fost ușor. F.C a avut nevoie de acte din tara natala, ca să ştie exact cu ce fel de maşină se poate întoarce acasă.

„Pentru cei dragi mie, ceea ce s-a întâmplat după ce camionul meu s-a stricat a fost un miracol. Soția mea spune că oamenii pe care i-am cunoscut în Polonia sunt îngeri. M-au ajutat în cel mai dificil moment. Am fost singur aici, nu aveam bani pentru a repara camionul.”, a spus F.C.

Noul său camion va fi ușor de recunoscut, prin grafica plasată deasupra parbrizului. Afișează steagurile Poloniei și ale tarii lui unite printr-o inimă de aur.(sursa:observator.tv)