Cutremur insemnat in România, in urma cu cateva minute, in zona Vrancea. Activitatea seismica se intensifica.

Un nou cutremur a avut loc în România, marți dimineață, 8 octombrie 2019, la ora 7.71. Seismul s-a produs în județul Vrancea, la o adâncime de 130 de kilometri.

Activitate seismica este tot mai activa pe teritoriul Romaniei.

Cutremur în România, marți dimineață, 8 octombrie 2019

Conform Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), cele mai apropiate orașe de epicentrul mișcării plăcii tectonice sunt Odobești (38 km), Panciu (43km), Onești (49km), Focșani(52km) și Râmnicu Sărat (52km). Magnitudinea seismului a fost de 3,1 grade pe scara Richter.

Nu mai devreme de 2 octombrie, un alt cutremur în România: Seismul de 3,6 grade s-a produs în zona Vrancea

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) transmite că inca un cutremur s-a produs, astazi dimineata,

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter s-a produs miercuri, în zona seismică Vrancea, în judeţul Vrancea, la adâncimea de 145 de kilometri.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Nehoiu (37 km), Covasna (45 km), Slănic-Moldova (56 km), Târgu Secuiesc (57 km) şi Întorsura Buzăului (57 km).

Seismul s-a produs la ora 15.54, la adâncimea de 145 de kilometri şi a avut magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter.

Cel mai puternic cutremur înregistrat în acest an, cu magnitudinea de 4,5 pe scara Richter, s-a produs în 3 septembrie, în zona seismică Vrancea.

Cutremurul de 4,5 grade în Romania din urma cu 1 luna, cel mai puternic ca intensitate

Un cutremur de 4,5 grade a avut loc  la ora locală 21.10 în România, în județul Vrancea. Seismul a fost resimțit și la București.

Potrivit Inpf.ro, seismul a avut loc la o adâncime de 140 de kilometri lângă Nehoiu.

Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de III grad(e) Mercalli.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu(12km), Întorsura Buzăului(30km), Covasna(33km), Vălenii de Munte(44km), Slănic(47km).

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) transmite că inca un cutremur s-a produs, astazi dimineata,
Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) transmite că inca un cutremur s-a produs, astazi dimineata,

Pe 30 august, a avut loc un seism de 4,1 grade în județul Vrancea, la adâncimea de 150 de kilometri.
28 octombrie, anul trecut, în România s-a produs un seism cu o intensitate de 5,8 pe scara Richter. Epicentrul a fost în judeţul Buzău, la o adâncime de 151 km şi a fost resimţit puternic şi în Bucureşti.

Conform INFP, cutremurul a avut 5,7 magnitudine pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 200 de kilometri.Seismul s-a produs în apropiere de localitatea Comandău (9km), Covasna, la ora 3:38.

În luna aprilie, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu a estimat că viitorul mare cutremur va avea o magnitudine cuprinsă între 7,2 şi 7,9 grade, posibil chiar 8 grade.

„(Cutremurul – n. r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu, care a participat la Forumul dedicat Zilei Mondiale a Pământului.

Un cutremur cu magnitudinea de 3 pe scara Richter s-a produs în noaptea 3 mai, la ora locală 1:41, în judeţul Buzău, la o adâncime de 127 kilometri, conform datelor publicate pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

În data de 25 aprilie a avut loc, în aceeaşi zonă, un cutremur cu magnitudinea de 4,6 pe Richter, unul similar fiind înregistrat şi în data 14 martie, dar în judeţul Vrancea. Acestea două sunt practic cele mai puternice seisme din 2018.

În luna martie a anului 2018, în România, au avut loc 11 cutremure cu magnitudinea între 2 şi 4,6 pe scara Richter, cele mai multe fiind înregistrate în zona seismică Vrancea.În data de 17 martie, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 3,9 pe scara Richter, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea.

Pe data de 26 ianuarie 2018, a avut loc un cutremur de 3,1 grade pe scara Richter, de la 2,9 grade, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea.Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs și pe data de 3 februarie în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

În 2017, cel mai mare cutremur de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, în timp ce în 2016 au avut loc două cutremure de peste 5 grade, unul în septembrie, iar celălalt în decembrie.