Dieta disociată, avantaje şi dezavantaje

Organismul uman digeră în mod diferit carnea, lactatele, legumele, fructele şi cerealele. Dieta disociată se bazează tocmai pe acest principiu, pe un regim alimentar construit în funcţie de grupele alimentare.Iată care sunt paşii de la care nu ne putem abate dacă vrem să pierdem în greutate!

„E important să ştim că digestia carbohidraţilor se realizează într-un mediu alcalin, cu un PH mai mare de 7, pe când digestia proteinelor are nevoie de un mediu acid, cu un PH mai mic decât 7. Digestia devin mult îngreunată şi dificilă când combinăm alimentele.Dietele disociate elimină această problemă, la o masă se vor consuma doar proteine sau carbohidraţi, iar stomacul va digera totul mai repede şi mai uşor’’, explică nutriţionistul Florin Ioan Bălănică.Regula acestei diete: grupele alimentare nu se amestecă niciodată.

Dieta disociată: alimente permise
Ziua1 carne albă slabă: pui, curcan, peşte. Se gătesc la abur, la cuptor sau la grătar, nu se adăugă condimente.Ziua 2 legume de orice fel , dar consumate crude, gătite la abur sau la cuptor, fără ulei şi condimenteZiua 3 lactate: de preferat slabe în grăsimi – iaurt, lapte, brânză de vaci, telemea, specialităţi din brânză.Ziua 4: toate fructele sunt permise, dar evită citricele, deoarece pot cauza hiperaciditate şi balonare; fructele trebuie consumate crude, nu ai voie să adaugi zahăr sau siropuri.Ziua 5 cereale: utile pentru tranzitul intestinal datorită aportului de fibre, cerealele sunt permise în orice prezentare: paste integrale, orez integral, tărâţe de ovăz, etc.Ziua 6 ouă, fierte tari

Dieta disociată: alimente interzise
alcoolul;
sucurile carbogazoase;
cofeina;
zahărul;
Nu bem lichide înainte sau în timpul meselor. Acestea diluează sucul gastric şi încetinesc digestia;Respectăm cele trei mese ale zilei, astfel încât organismul să nu facă rezerve.Această dietă poate fi urmată de orice persoană cu probleme de greutate şi fără afecţiuni medicale. „Pacienţii care doresc să urmeze o dietă, fie din raţiuni pur estetice, fie medicale, trebuie să ştie că nu regimul temporar este soluţia pentru problemele lor, ci un stil de viaţă echilibrat, care le poate asigura atât starea de sănătate, cât şi silueta dorită”, explică nutriţionistul Florin Ioan Bălănică pentru Ce se întâmplă, doctore?!În această dietă, gustările nu sunt încurajate şi se recomandă o pauză de cel puţin patru ore între mesele principale. „În acest interval stomacul are suficient timp să proceseze alimentele ingerate la masa anterioară şi să se pregătească pentru următoarele. Cina trebuie luată seara înainte de ora 20.00”, adaugă specialistul.

 

4 thoughts on “Dieta disociată, avantaje şi dezavantaje

  1. Vous pouvez utiliser un logiciel de gestion des parents pour guider et surveiller le comportement des enfants sur Internet. Avec l’aide des 10 logiciels de gestion parentale les plus intelligents suivants, vous pouvez suivre l’historique des appels de votre enfant, l’historique de navigation, l’accès au contenu dangereux, les applications qu’il installe, etc.

  2. Hello there, just became aware of your blog through Google,
    and found that it is really informative. I am going to watch out for brussels.
    I will appreciate if you continue this in future. Lots of people will
    be benefited from your writing. Cheers! Escape rooms

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *