Dr.Leon Danaila,cel mai apreciat neurochirurg din lume:”Sunt sărac intr-adevar material,dar sunt cel mai bogat prin cate vieti am salvat.”

Leon Dănăilă este unul dintre cei mai mari neurochirurgi din România si din lume, are zeci de ani de experiență, a făcut aproape 30.000 de operații și, cu toate acestea, spune că este cel mai sărac medic din lume.

În cei 85 de ani, Leon Dănăilă a trecut prin toate, a fost sărac, el spune chiar cerșetor”, a ajuns neurochirurg, academician și acum senator, iar în tot acest parcurs a fost animat de un singur sentiment, ”dragostea față de oameni”.

Doctorul Leon Danaila neurochirurg, mana lui Dumnezeu: „Sunt cel mai sărac medic din lume, dar cel mai bogat om la cate vieti am salvat”

A învățat să se descurce singur, nu a stat cu mâna întinsă, iar când a preluat frâiele Decției de neurochirurgie vasculară, în care mai lucrează și azi, și-a echipat singur clinica. Nu a așteptat ca Ministerului Sănătății să-i dea ceva, ci a aplicat la programe de cercetare, care au adus bani spitalului, din care a cumpărat aparatura de care avea nevoie. Toate câștigurile de azi le investește în tipărirea cărților. Și are încă multe de scris.

”Eu am ajuns cel mai sărac medic din lume, nu din România. Nu mai am nimic, apartamentul l-am vândut ca să public cărțile astea”

”Nu mai am nimic, apartamentul l-am vândut ca să public cărțile astea, pentru că nimeni nu-ți publică pe degeaba. Așa, diplome toată lumea îți dă, dar nu-ți dă nimeni un leu, doar mulțumiri. Eu, salariul și indemnizația de la Academie îi cheltuiesc pentru a scrie, pentru a face cercetare, a aduce un câștig pentru România”, a spus Leon Dănăilă, într-un interviu .

Doctorul Leon Danaila neurochirurg, mana lui Dumnezeu: „Sunt cel mai sărac medic din lume, dar cel mai bogat om la cate vieti am salvat”

Consultă gratuit bolnavii, chiar avea un afiș pe ușă în acest sens, dar, pentru că părea ostentativ față de ceilalți colegi, anunțul a fost luat. Chiar și ca liberal, neurochirurgul îi ajută mult pe oameni.

Leon Dănăilă spune adesea că viața lui se conduce după patru principii, care au, de fapt, un singur filon – iubirea. ”Eu iubesc oamenii foarte mult, pe cei buni și pe cei răi, pe cei bogați și pe cei săraci, pe cei mari și pe cei mici, pe prieteni și pe dușmani.

Aceste patru principii mă dirijează în toată activitatea mea. Eu, când mă duc la Senat, să știți că vin la mine cu diverse consultații foarte mulți, din diferite partide, cu filme, cu cazuri din familie, vin și la spital.

Eu îi ajut la fel. Nu fac nicio diferență între oameni, între partide”, adaugă profesorul Dănăilă.

Doctorul Leon Danaila neurochirurg, mana lui Dumnezeu: „Sunt cel mai sărac medic din lume, dar cel mai bogat om la cate vieti am salvat”

Leon Dănăilă spune că, în tot ce face, îmbină știința cu arta și cu credința: ”Medicina nu este o știință politică, este o știință adevărată, este o artă, este o îmbinare a științei cu arta, dar și cu credința. Pentru că, dacă nu ai credință și nu pui suflet în ceea ce faci, înseamnă că lucrurile nu merg bine și, atunci, totul se dărâmă.

Pe mine, credința m-a dirijat tot timpul, dar îmbinată cu știința și cu arta. Știți, medicina, dar mai ales neurochirurgia este foarte grea. Se apropie de artă, nu este artă pură, se apropie de știință, dar nu este nici știință pură, se apropie de credință, dar nici credință pură nu este.

citeste si: Presa din SUA: Romania locul de unde a pornit civilizatia. În lume, 80.000.000 de oameni au la baza limba română.

citeste si: Presa din SUA: Romania locul de unde a pornit civilizatia. În lume, 80.000.000 de oameni au la baza limba română.

Este, de fapt, toate acestea la un loc. Și, având în vedere că lucrurile acestea le am tot timpul în minte când mă duc la spital, când operez, când am situații dificile, la noi operațiile sunt foarte grele, mă gândesc la cum să lucrez mai bine să salvez viața omului din fața mea. O operație durează foarte mult. Dar nu mă bucur decât după ce văd că pacientul este bine”, a mai spus profesorul Dănăilă.(sursa:libertatea.ro)