Haos la Londra, după ce legendarul Tower Bridge a rămas blocat în timp ce era suspendat

A fost haos în trafic la Londra după ce Tower Bridge, podul de peste Tamisa, a rămas blocat cu cele două brațe ridicate. De vină a fost o problemă la sistemul hidraulic al podului, pe care inginerii au reușit să o rezolvate în aproximativ o oră, suficient cât să încurce serios circulația.

În scurt timp s-au format lungi cozi de mașini și de pietoni care voiau să treacă în ambele direcții. Martorii au povestit că faimosul pod s-a ridicat sâmbătă după-amiază ca de obicei, pentru a permite trecerea unor nave pe Tamisa, dar cele două jumătăți nu au mai putut fi coborâte în același timp.

Haos la Londra, după ce legendarul Tower Bridge a rămas blocat în timp ce era suspendat

Construită între 1886 şi 1894, această imensă structură se ridică de circa 800 de ori pe an pentru a permite navigaţia pe Tamisa.

Poliţia a anunţat închiderea sa în jurul orei locale 17:00 (16.00 GMT). O oră mai târziu a fost redeschis circulaţiei pietonilor, dar maşinile au avut de aşteptat mai multe ore pentru a-l traversa din nou.(sursa:digi24.ro)

BREAKINGNEWS: Guvernul britanic,nou ajutor dat romanilor din regat: Evacuarea chiriasilor care nu pot plăti, interzisă încă 4 săptămâni (citeste)

Tower Bridge este un pod peste Tamisa situat în Londra. Podul a fost construit între anii 1888 – 1894 și leagă partea de sud cu nordul orașului. Lungimea totală a podului este de 244 m, înălțimea pilierilor atinge 65 m. Tower Bridge a fost proiectat în stilul neogotic de Horace Jones.

Pe malul de nord al Tamisei se află Turnul Londrei (Tower of London) și Saint Katharine Docks. Pe malul de sud se găsește City Hall. Frecvent turiștii confundă Tower Bridge cu Podul Londrei (London Bridge), care este podul următor pe direcția sensului de curgere a Tamisei.

Haos la Londra, după ce legendarul Tower Bridge a rămas blocat în timp ce era suspendat

O legendă urbană spune că în 1968, Robert McCulloch, cel care a cumpărat London Bridge și l-a reconstruit în Lake Havasu, a crezut că a cumpărat Tower Bridge. Acest zvon a fost infirmat de McCulloch și de Ivan Luckin, cel care a vândut podul.

Tower Bridge este în același timp un pod mobil și un pod suspendat. Podul are două turnuri care sunt legate între ele la nivelul superior prin pasarele, care au rolul de a se opune forțelor orizontale exercitate de secțiunile suspendate ale podului de pe părțile dinspre uscat ale turnurilor. Componentele verticale ale forțelor din secțiunile suspendate și reacțiile verticale ale celor două pasarele sunt suportate de cele două turnuri robuste.

Haos la Londra, după ce legendarul Tower Bridge a rămas blocat în timp ce era suspendat.O legendă urbană spune că în 1968, Robert McCulloch, cel care a cumpărat London Bridge și l-a reconstruit în Lake Havasu, a crezut că a cumpărat Tower Bridge. Acest zvon a fost infirmat de McCulloch și de Ivan Luckin, cel care a vândut podul.

Pivoții pentru basculare și mașinile necesare deschiderii podului sunt adăpostite la baza fiecărui turn. Culoarea actuală a podului datează din 1977 când a fost vopsit în roșu, alb și albastru în onoarea Reginei Elisabeta a II-a, cu prilejul celei de-a 25-a aniversări a urcării pe tron. Culoarea originală a fost maro ciocolatiu.